Погнусa към хрaнaтa нa 1.г и 8м.

• 2 536
  • 32
  •   1
Отговори
Здрaвейте, опитни мaйки...уточнявaм възрaстa,зaщото мисля,че вече сме  твърде големи зa тези номерa....Трябвa ми помощ,зaщото сме изтървaли
крaя....Рaзяснявaм...ядем сaмо нa филмче(10 филмчетa
сaмо гледa)..Яде всичко от детскaтa кухня,но дa е рядко или рaзредено(понякогa смесвaм  яденето със супaтa или просто добaвям водa).И дa е пaсирaно или силно нaмaчкaно.Не посягa дa  опитa нищо от мaсaтa или от друго дете.Единственото рaзлично което яде е зaмрaзенa кърмa ,кис. Мляко или солети или мaслини.Не искa дa опитa нищо  дори и дa те погледне че ядеш.подaдеш ли му прaви физиономия нa погнусa и бягa.Единствения нaпредък е че си вземa пaрченцa мaслинa сaм ( товa е от 4-5дни)....Aз му предлaгaм гризки сирене хляб.....НЕ... той бягa....Помогнете ми кaкво грешa.яде под чaс(горе долу),нa стол или нaвън в количкaтa.върви едър,но не дебел.спaсението ми сa филмите. ..но ще почвaме нa яслa скоро...искaм дa му спестя някой трудни новости,кaто го отучa от сегa.

# 1
Ще следя с интерес, защото и моето не иска друга храна освен пасирана. Ако и дам нещо в ръката, трябва да е бисквити, всичко друго което цапа ръцете не го иска, защото цапа. Ако опитам да дам от нашата храна се върти на другата страна и бяга. Иначе и ние ядем под час, на столче.

# 2
  • Бургас
Това не е погнуса към храната.
Ако го оставиш гладен по-дълго време? Да огладнее хубаво и после да яде и без филмче, да яде не заради отвлеченото от филма внимание, а от глад?
Да не го гониш с храна и непрекъснато да му предлагаш по нещо, а да си яде само като стане време за ядене.
Да седи с вас на масата докато вие вечеряте, ще ви гледа, гледа, пък може и да поиска нещо или да изяви желание да се храни сам.
Да не му показваш колко е важно за теб да яде, да не му говориш за това, да не акцентираш проблема.
Да не забравяш, че това е временно и ще мине, няма да е вечно така, няма голям човек, който да яде само пасирано и на филм, докато някой друг го храни. Така че не се тормози прекалено. Още повече, че детето попива от твоето безпокойство/спокойствие съответно.
Сигурно има и още, на първо четене това се сещам.

# 3
  • Нейде из лудите гори...
Остави го малко да гладува, като не му предлагаш филчета , пасирана и разредена храна  Peace Ако не го направиш ти, ще го направят в яслата, там никой няма да го гони, за да го нахрани  Peace И изобщо за мен основна грешка е отлагането на запознаването с твърди , цапащи храни и самото "гонене" като начин на хранене. Предполагам не се храни сам, а чака да му подадеш към устата, когато гледа филмчета, за тази възраст и това е грешка  Peace

# 4
А детето изобщо сяда ли на масата с другите членове на семейството на закуска, обед и вечеря? На тази възраст вече е доста голямо и би трябвало активно да участва в семейния живот.

Има ли достатъчно зъби, за да дъвче само?

Според мен е трябвало по-отрано да започнеш да го привикваш към вашата храна, а не към тази от детската кухня. Сега ще ти е по-трудно.

Сядайте заедно на масата да се храните всички и му сипвай от това, което другите ядат. Гответе неща подходящи за детето на този етап - варени картофи, ориз, супи, попара, дребни макарони/кус-кус и звездички/ и т.н.
Давай на детето кърма само след нахранване с друго.

А за филмчетата - голяма грешка.  Naughty Моята дъщеря беше мн злоядо дете. Не отказваше нищо, но приключваше яденето на третата хапка. Какво ли не съм правила, за да хапне. На клоун съм се правила едва ли не. И ето я сега - на почти 6 години - на масата просто й е скучно, дори  и да е гладна. Хапне малко и започне да се върти, да става, да пее.  Crazy Направо не е за вярване, че на тази възраст още си късам нервите с нея по време на хранене. За нашето злоядство аз отдавам голяма роля на кърменето ни.

Има надежда да се променят нещата, но трябва да действаш целенасочено.  Peace Отучвай го докато е време!

# 5
Това не е погнуса към храната.
Ако го оставиш гладен по-дълго време? Да огладнее хубаво и после да яде и без филмче, да яде не заради отвлеченото от филма внимание, а от глад?
Да не го гониш с храна и непрекъснато да му предлагаш по нещо, а да си яде само като стане време за ядене.
Да седи с вас на масата докато вие вечеряте, ще ви гледа, гледа, пък може и да поиска нещо или да изяви желание да се храни сам.
Да не му показваш колко е важно за теб да яде, да не му говориш за това, да не акцентираш проблема.
Да не забравяш, че това е временно и ще мине, няма да е вечно така, няма голям човек, който да яде само пасирано и на филм, докато някой друг го храни. Така че не се тормози прекалено. Още повече, че детето попива от твоето безпокойство/спокойствие съответно.
Сигурно има и още, на първо четене това се сещам.
Моето не гледа филмчета докато яде, а опитвала съм да я държа гладна, и се получава така, че яде на закуска кус-кус примерно, на обяд отказва, на СЗ и вечеря също само  защото не е пасирано. Гледа, гледа дадем и да опита и тя като ни види с нещо в ръката или в лъжицата от нашето и почва да пищи и да се върти на другата страна. Стиска устата и до там. Аз естествено отстъпвам, защото виждам, че не може да седи гладна с дни. Обяснявам си го, с липсата на зъби, от 1г до 1г и 1м избиха 4-е предни и до там.

# 6
Е, когато няма нужните зъбки, нормално е детенцето да иска пасирана храна.

Най-важното е да не се насилват децата с храненето!

# 7
Утро и аз така си мисля, но зъби скоро няма изгледи да изникват, а ме е страх, че така ще свикне, не знам какво ще я правя, когато трябва да тръгне на ясла напролет  ooooh! Тайно се надявам дотогава да избият наведнъж зъбите и разбере за какво служат, че иначе ще си седи гладна в яслата.

# 8
  • Нейде из лудите гори...
Захранвах детето си по метода воден от бебето, пюрета никога не е яла, започнах захранването на 6м, първият й зъб изби на 11м, не е имала проблем с дъвченето. Понякога при избиване на зъби липсва апетит, но това е период, не знам дали може да е постоянна причина за неядене. Успех в приучаването!  Peace

# 9
Захранвах детето си по метода воден от бебето, пюрета никога не е яла, започнах захранването на 6м, първият й зъб изби на 11м, не е имала проблем с дъвченето. Понякога при избиване на зъби липсва апетит, но това е период, не знам дали може да е постоянна причина за неядене. Успех в приучаването!  Peace
Браво на вас, но това не минава при всички деца. След като я захраних по нормалният начин на 5 месеца, около 8-9 месец опитвах да й дам да яде сама, досега нямам успех. Само като и дам нещо в ръката го хвърля и почва да се бърше. Много чистотна се извъди моята и не иска да се цапа. От една страна ме улеснява, защото никога не е яла нищо от земята или като я черпят "забранени" храни, не взема. Но пък вече много време продължава това чудо, не мисля че е от зъби. Иначе ако е в чиния пюрирано, с лъжичка си яде, това при нас не е неядене или злоядство, като изключим дните в които съм опитвала да давам на парченца. Опитвала съм много отдавна да давам на парченца, дави се, сгажда й се и прави опити за повръщане. След това отказва да яде.

# 10
mysti , абе жена, кви парченца? Казваш, че детето има 4 зъба!  Shocked Rolling Eyes
Пак ти казвам - след като няма достатъчно зъби за дъвчене на храната, тя следва да се дава в състояние да не се дъвче - т.е. течна или съвсем пасирана.
След като детето се храни с правилно поднесената храна, на теб за какво ти е да му даваш парченца и как да не се дави като не може да ги сдъвче????

Голямата ми дъщеря зъбите й избиха също мн късно, като при вас. Изобщо не сме имали проблеми с храненето. Храних я тогава с храна от детската кухня като слагах сухар в супата, а основното си го ядеше така. Храната от детската кухня е достатъчно на дребно и за децата, които нямат зъби. Ако се налага, може и още да я дребниш.

Няма смисъл да мъчиш детето! Не съм чувала някой да не се е научил да дъвче. До яслата има време.  Peace

# 11
Грешката е с филмите. По принцип гледането на нещо и ядене в това време е убийствено лоша комбинация.
Другото е, че детето не се храни заедно с компания. Ако трябва, сядайте срещу него и му показвайте що за упражнение е дъвченето. Иначе в яслата може би ще го приучат да яде непасирана храна, но ако не пипат внимателно може и травма да се получи. Затова - по-добре сами си свършете тази работа.

# 12
Имaме си 12зъбa и излизaт още 2,но кaтегорично откaзвa дa дъвче....сaмо смуче хрaнaтa и я стискa в устaтa.поглъщa я когaто е във воднисто състояние или повръщa от зaдaвяне нa
 фонтaн.Единствения ми нaчин дa яде беше нa филм,но знaм че трябвa дa се отучим....Никогa несъм го гонилa с лъжицa....A нa мaсaтa неискa дa седне с нaс.дори не ни поглеждa кaто ядем,a стои и игрaе нa мaсaтa до нaс.

# 13
А педиатърът какво казва? Детето има ли някакви затруднения с приказването? Всъщност отбито ли е?

# 14
.A нa мaсaтa неискa дa седне с нaс.дори не ни поглеждa кaто ядем,a стои и игрaе нa мaсaтa до нaс.

А трябва да сяда с вас. Просто сядайте да ядете, когато е и неговия час за хранене.  Peace Постепенно ще се получи.

С лъжица ли храниш детето?
Понякога дългото предлагане на храна от шише води до такива неприятности.

А педиатърът какво казва? Детето има ли някакви затруднения с приказването? Всъщност отбито ли е?

Нещо май си в грешка! Не виждам авторката да е споменавала за затруднения с приказването...  Rolling Eyes newsm78

Общи условия

Активация на акаунт