МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 611
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Маята сухата е не заслужено скъпа според мен и не виждам да е по -добра.
  В момента в Пени има някаква прясна мая на промо - 0,17лв. Някой ако пробва да сподели или пък ако я ползва.

Аз използвам суха от Пени "Parfe" цената е 17 или 19 ст. и до сега нямам провал с тази мая,
евтина и хубава.

# 601
И живата на "Пени" я бива. Даже в момента хляба който пека е с нея. Когато се сетя вземам. Доволна съм.

# 602
Zapis, ot koga se opitvam da dostigna do poslednata vi tema...

# 603
Кекса в машината за хляб стана отврат.230гр разстопено масло ми се видя прекалено многои мазно
Няма да го правя повече така
И аз скоро пробвах и снимки бях качила. Стана като камък. Но поне вече ще знаем, че не се получава.
Някой пробвал ли е в машинката дали може да се прави щолен? Рецептичка?

# 604
  • София
....

Малко си поокъсняла за щолена Mr. Green, но ето ти и рецепта: http://ellyganova.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html  Peace.

# 605
....

Малко си поокъсняла за щолена Mr. Green, но ето ти и рецепта: http://ellyganova.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html  Peace.
Аааа..много сложно това с печенето във фурната. Mr. Green Мерси. Mr. Green Mr. Green
....Трябва да отлежава 4 седмици. Ама аз вЕрно съм закъсняла!

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 10:23 от Sunny kiss

# 606
Съни ами и след Коледа ще си го хапнете .
Аз си готвя когато какво ми се яде не по някви традиции само .
Кой когато успее .Щолен и лятото може да си правиш .

# 607
  • София
Кекса в машината за хляб стана отврат.230гр разстопено масло ми се видя прекалено многои мазно
Няма да го правя повече така
И аз скоро пробвах и снимки бях качила. Стана като камък. Но поне вече ще знаем, че не се получава.

Става си кекс в машината и то перфектен. Трябва да тренирате повече Hug!

# 608
Перфектен е ,ама прилича на сумун хляб.
 Аз съм фен на пандишпана и не мисля да се получи. Има само една рецепта ,която бих пробвала и ще кача снимки.

# 609
За мен и формата има значение. Все едно ям хляб с вкус на сладкиш. Не ми се сърдете. Embarassed

# 610
Точно това е и за мен -кекса с какао в хлебопекарна ми напомня тухла или блокче строителен материал.

# 611
Не знам, момичета, на мен си ми харесва в машина за хляб кекса, нищо че е с хлебоформа. И си ми става чудесен, бухва си и всичко. Козунаците нещо не ги донагласям като хората и са ми малко плътни. Сега ще експериментирам с 1-2 по коледа.
От друга страна - всеки си решава.
Аз например нямам фурна, за мен печенето на кекс БЕЗ хлебопекарната не е вариант; тепърва предстои да пробвам какво ще се получи в мултикукъра.

# 612
Но поне вече ще знаем, че не се получава.
ние си го знаем и винаги сме го казвали , ама кой да чуе .... Laughing
но както виждаш има хора , които си го правят и им харесва , но на други - не.  и с хляба е същото

вероятно има рецепти за щолен в хлебопекарна , което означава ,че е правен от някой. но и тук важи нещо ,което е споменавано много често (най-вече от мен) -  на първа страница от темата има рецепти. има за почти всичко  което се прави в хлебопекарната.   bouquet

# 613
От началото на тази година най-често използвам типово брашно на София мел, винаги резултата беше един и същ. Тази седмица на два пъти хляба става сплъстен и гаден, направо не се яде. Заподозрях машината първо,  след като четох в книгата й, че това може да се дължи на ниско качество на брашното или на маята. Маята ми е от 100гр кутийка и е същата от преди седмица, та остана брашното. Днес смених брашното и всички се оправи. Не знам дали е кофти партида или ще е постоянно така, но ме разочароваха и Мелко.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 18:45 от Alexslav

# 614
Мелко София вероятно не съществува. или ако го има вероятно е съвсем нов продукт.

Общи условия

Активация на акаунт