Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 436
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Мъхчето, дишай.  Всичко минава. От опит споделям, че когато се опитам да направя няколко неща наведнъж, почти винаги става беля. Давай си време за всичко и няма да се чувстваш под напрежение постоянно.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 18:27 от Niki1

# 451
  • София
Подаръче, сърдечни благодарности за помощта!
Аз давам плод от хладилника, кисело мляко. Вода все още преварявам. ММ смята, че водата от чешмата е лоша и детето не трябвало да пие от нея. Навън водата я държа отстрани в раницата, ако поиска давам.
Мъхче, много гадно. Аз много се ядосвам, когато си създам такава работа.
Меденки http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1715.0
едни какаови сладки - "трюфел", на мен много ми харесаха http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,798.msg9550.html#msg9550
и линцери
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1619.msg82405.html#msg82405

# 452
Добре, де, тия меденки, коледни сладки, къщички, елхички и сърнички кой ги яде?

Мъхче, ужассссс, отвратително! Факт е обаче, че нищо не трябва да се оставя в обсега на малките ръчички.

Аз не понасям студени плодове и никога не ги слагам в хладилник. Дори и през лятото пия вода със стайна Т.

# 453
Добра вечер... тук не съм писала отдавна, та да се отбележа за протокола Simple Smile

Избягвам да давам храна и вода директно от хладилника.

Пие 240 мл. мляко в 22ч. и след това през нощта не давам никакви течности. Съответно памперс сменям в 2ч и евентуално към 5-6ч.

# 454
С тази нощна смяна на памперси направо ме озадачавате. Ние слагаме памперс след баня към 21:30-22 часа и после го сменяме чак сутринта. Случвало се е да го намерим с мокра пижама, ама не твърде често. Вечер му пълним шишето с вода и го оставяме в леглото, но той да изпие макс 50мл за цялата нощ и това са някакви изключителни случаи. Много малко вода пие това дете. Sad На майка си се е метнало.
За студеното - вода наливам от чешмата. Преди като ядеше КМ му го вадихме от хладилника малко по-рано, че да се стопли на стайна температура, но се е случвало и неща директно от там да даваме. Бананите със сигурност. И аз ям банани от хладилника. Но като Бемол, почти целогодишно гледам да пия топла вода, че гърлото ми не понася студена.

Мъх, тоя твоя е за бой, ама ти си знаеш. Още откак разправяше, че не трябва да качваш повече кг ми е крив в очите. Ама и днешното му изпълнение си го бива. то сигурно си оставила ТИ там пържолите, защото ти си се хванала освен с грижата за децата и слагането им по леглата, и да сготвиш нещо. Ако се беше хванал той да сготви, тогава нямаше да ги оставиш ти там тези пържоли.

Ох, писна ми от това готвене бебешко! Днес му направих две манджи и една супа и за трите ММ се изказа, че имат вкус на лепило за тапети (двете имаха и такава консистенция след пасирането). Колкото и да се старая, накрая бедния все нещо блудкаво и безвкусно яде. Направих му миналата седмица един миш-маш с не изкиснато сирене, за който и ММ каза, че е вкусен и съответно Кристиян не го одобри - явно му беше много несвойствен на вкус. Та в този ред на мисли, от кога може вече да им даваме пълноценна храна със сол вътре в нормални количества? Искам да почна да готвя за всички и той да яде от нашата храна. Само дето трябва да го научим и да яде непасирана храна.  ooooh!

# 455
Мадлен, аз мноого отдавна давам от нашата храна. В началото може да яде по по малко, но после ще си влезе в ритъм. Нашата храна я мачках, не съм я пасирала. Малко по малко започна да лапа цели картофчета от порцията без да е мачкано.

Мъхче горе главата. Те мъжете като станат татковци и чайка им изпива мозъка. Преди това ШТъркела ги кълве. Абе... мъже! Не е само твоят така.
Скрит текст:
"Какво правихте днес цял ден?" Готвих, чистих, гледах детето.... "Аааа значи сте се разхождали и сте спали" това са култови мъжки реплики. Половината ми приятелки наскоро родили споделят такива впечатления от половинките си.

# 456
За мъжете не говорете Simple Smile Знаете, че ММ е един от най-тежките случай. След като се прибира от чужбина невиждал ни 1-2 месеца и едно от първите неща, които отбелязва е - чисто ли е, мръсно ли е! И дори и да съм се счупила да чистя 3 дни преди да си дойде той отново намира нещо нередно. Единият от пътите няма да го забравя - прибира се преди раждането на Емито и аз бременна в 9ти месец вече едвам дишам, той ми казва - ама килимчето в кухнята защо не си го изпрала, гледай какво е мръсно. Ваната не била отлично измита.....направо онемях! Почувствах се ужасно, защото аз се бях счупила да чистя, чак болки получих, а той е все недоволен.
Другото култуво е - прибира се от командировка (това в Германия)- аз съм излизала буквално къщата, сготвила и отишла набързо до магазина, детето спи сладко....идилия. Обаче съм пила кафе и съм оставила кафеварката неизмита. Прибирам се доволна и той седи и гледа лошо.....защо съм била пила кафе като кърмя и плюс това не съм си я измила! Аз полудях и какво мислите направих - разплаках се, защото ми писна да е вечно недоволен - манджата не била хубава, ако пък стане хубава не била здравословна. Никога не е достатъчно чисто - трябвало всеки ден да бърша всеки ъгъл.....да не оставало мърсотия никъде.
Хваща се да помага доста често, но с огромно мърморене как той не бил жената вкъщи.
накрая се скарахме един път жестоко и аз му казах, че ако иска детето да е щастливо трябва да му се отделя внимание, а не да се чисти непрекъснато. Защото на детето не му пука изобщо. Не говорим да е кочина, обаче си има граници....
Преди да имаме дете ме караше с едно парцалче да мия целият под всеки ден. Ама такова малко парцалче за чистене на плотове....най-лошото е, че той сам правеше така и затова ме караше и мен. И винаги, абсолютно винаги аз съм мърла, много разочарован от мен бил!
Чиниите не трябва да се оставят да съхнат, а да се забърсват и веднага да се прибират в шкафа. За мен лично това си е чиста загуба на време и сили. По този въпрос му заявих, че каквото иска да прави няма никога да го направя! Вдигнал ръце от мен по този въпрос(както той се изрази)
Но стига, че се ядосах. Не знам направо какво ще правя като се върне, сигурно ще се караме много на темата. Плюс това от сега съм си запланувала 4 дена да чистя и търкам преди да се прибере сега. Майка ми милата и нея ще я впрегна. Но съм убедена, че той пак ще намери нещо си - примерно ще каже защо не съм разместила шкафа и не съм изчистила отзад....за него всяко чистене трябва да е основно и то да се прави всеки ден!
Така, че моля, моля не се оплаквайте от мъжете Simple Smile

Скрит текст:
Ох, това ми е наистина ужаса на живота - ММ и неговата лудост по чистенето. Грях е, но понякога си мисля, че заради тоя негова мания понякога ми е по-добре да съм си сама. Имам една приятелка, чиито родители са разведени и тя твърди, че една от причините е точно това - лудост и мания по чистенето.....

# 457
Ааа,Жалина,този твоя мъж води класацията на мърморковците.То това не знам как се издържа.Момичета,като ви слушам за мъжете ви и ми става мъчно.Не може и не трябва да позволявате да се държат така с вас.Оженили са се за жена-човешко същество,а не робот.Айде,моля!

Всички ли вече давате вода от чешмата?

Мадлен,нашето диване отдавна яде от нашите манджи.Единственото,което избягвам е солта.Слагам,но малко.Не пасирам,не мачкам,яде се както е.Яде всичко.

# 458
Руми, мен баш солта ме бърка, че аз безсолно не мога да ям. А ако не сложиш солта от самото начало, после колкото и да солиш, не се получават нещата и най-много соса да е солен, а останалото - безвкусно. ЗА вода от чешмата - ние даваме от отдавна. Но ние сме с филтри на цялата вода веднага след водопровода - един механичен и един с активен въглен.

Жалина, за твоя мъж отдавна всички сме безмълвни. Аз едно се чудя, ти някой ден като тръгнеш и на работа, как очаква да си 8-9 часа там, после да сготвиш, да обърнеш внимание на децата, че и да излъскаш къщата?!? На мен това ми изглежда меко казано невъзможно. Мислили ли сте да си вземете човек да чисти - поне нея да тормози, а не теб. То това системно да те разплаква за такива битовизми, за мен поне не е нормално.

# 459
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз давам изворна вода.Мм пък ми се кара когато чистя и все казва "чисто е почивай като спи детето".Днес ме боли много зъб та като стане малкия отиваме на зъболекар......да и той с мен и дано да кротува в кабинета.Та по този повод ми каза да не чистя,че видиш ли боляло ме зъб.За готвене също нямам проблеми.Като го питам какво да сготвя винаги ми казва "недей да готвиш почивай каквото намеря ще ям".
Охххх ще пукна от този зъб,а как ме е страх.На последното ми посещение при зъболекарката припаднах от страх  Confused

# 460
  • София
Аз отдавна ви споделих, че с ММ се караме, където се видим. Най-странното е, че според него нямаме никакви проблеми! Всичко било наред, а аз съм обичала да драматизирам и да търся под вола теле. Факт е, че аз много го юркам, а на него хич не му е свойствено да бърза, да действа, да върши неща. На него му дай да се занимава с глобални въпроси, с политика, с икономика, с Ексел!  Mr. Green Добър човек е, много свестен, обичаме се, ама е много мързелив. И понеже аз постоянно му мрънкам, че това не е както трябва, онова не е както трябва, та той си е изградил един вид защитен механизъм да ме обвинява за де що намери, за да не излезе той виновен. Постоянно е изнервен, пали от най-малките дреболии покрай децата. Но така е, ние не сме имали почивен ден от морето насам. Няма събота, няма неделя, ако не е на работа, учи или гледа деца. Не сме излизали с приятели, не сме ходили на кино, нищо. Често казано, държат ме думите на Глупи, че ще мине след още някоя и друга годинка. Приемам и като своя грешка липсата ми на дипломатичност. Спомням си Сандалка как завоалирано подканя и подсеща домочадието да свърши това и онова и всеки си върши задачките. Аз нямам енергия, мисловна и физическа, за подобно нещо и директно раздавам командите.

Вода давам изворна или от кана Брита.

Чистя два пъти седмично с прахосмукачка и парцал и бърша прах, пода на кухнята бърша след всяко ядене с "малкото парцалче" на Ж. Simple Smile По своя инициатива Simple Smile Банята мия всяка седмица основно, шкафове и хладилник бърша един път в месеца. В останалото време не пипвам, дори да е станало мръсно по-рано. Аз не съм чистачка все пак. На ММ не му пука дали е мръсно, тези работи него не го впечатляват. Виж, за храната е много важен. Все месо иска, ориз не яде, риба не яде, зелении не яде, подправки не яде, кайма не яде, яхнии не яде и вчерашно ядене не яде. Сега аз постя, та и за това се разправяме постоянно. Според мен, щом обядва навън, може да си яде там нещо месно, а като се прибере, да вечеря от моето постно ядене. Той обаче настоява да му правя нещо с месо отделно за него. Та, ако вие готвите за бебетата си, аз готвя за голямото бебе. Мъжете трябва да са на детска кухня до 50-тата си годишнина! 

# 461
И аз давам изворна вода, то и ние не пием от чешмата.
Жалина  за твоят мъж нямам думи, знам че ще се обиждаш ако кажа нещо, но пък ти явно такъв си го харесваш. Аз лично не бих изтърпяла такъв и  ден.
Ани спокойно и аз бях същата от страх припадах при зъболекари. Но сега съм намерила своят, приказва много, обикновено на теми, които нищо общо нямат с процедурите по зъболечението. Просто забравям, че ме е страх.
Оххх, това диване за пръв път не го изведох навън, щото вали нещо между дъжд и сняг, и сега от 30мин реве и не иска да спи, вадих я от кревата, пак я слагах, не знам вече какво да я правя. А и се спи та 2 не вижда. Отивам да я видя отново.

# 462
  • София
Аз няма да адвокатствам на мъжете и в никакъв случай не нападам жените, които по една или друга причина не са забърсали или измили. Но пък съм склонна да разбера хора, като жалининия мъж, защото и аз се доближавам до него. Старая се да не показвам какво ме дразни, но много не ми се получава. Например, вечер като се прибера винаги има какво да се пипне. Майка ми като ме види с парцала, почти всеки път обидено казва нещо от сорта на „Днес съм мила четири пъти“.  ММ в стремежът си да ми помогне, ми създава двойна работа. Тази сутрин минал и оправил всички легла, нашето и на децата. Да, ама така ги оправил, че аз отново ги развалих- съответно преоправих. Каза ми, че трябва да се изследвам. Примери мога да дам безброй и съм наясно, че с тези мои постъпки, принуждавам близките изобщо да не се занимават. Но това съм аз, такава съм.
И на Мъхчето мъжа и  го разбирам. Не знам дали знаете, обаче най-лошото е когато няма виновен…. Вчера цяла сутрин сглобявах едни екселски таблици и накрая не ги сейвнах, т.е. цяла сутрин труд за нищо. Ако беше станал бъг в системата щях да бълвам змии по софтуера и някак си щеше май- да ми е по-леко. То е като да оставиш тенджера с гореща вода пред вратата, да забравиш и да стъпиш в нея… А, друго си е ако друг я е сложил, поне можеш да го нахокаш едно хубаво… И така си представям цялата ситуация с плаващите пържоли- случва се нещо кофти, на практика нито невръстните мъхли, нито майка им са виновни, обаче на татко мъх му идва в повече /щото ако Мъхчето отглежда две деца и не си почива, то и Мъх знаем, че учи и работи, не е като да не е натоварен/ и избухва.
Не казвам, че тези ситуации трябва да се замитат, но пък от друга страна не бих отдала голямо внимание на битовизмите.
Вода от чешмата не пият нито децата, нито аз, нито мм.

# 463
Мъх,да те успокоя и ММ яде само мръвки ,но той поне обича мръвки с картофи ,мръвки с ориз и мръвки с .....пак с мръвки  CrazyТака ,че готвя му ,какво да го правя,нали са ми го оставили за дооотглеждане hahaha Ей сега си тръгнаха свекърите,както обикновено идват без покана .За обядАз съм направила 2 мини рулца Стефани - за мен ,за детето и за ММ довечера да вечеря.Е,да,ама си седнаха  и си чакат обяд.И им го пренесох,сега друго ще тябва да готвя за довечера. Crossing Arms
Джине,ако яхме съквартирантки сигурно щеше да ме  убиеш Joy Толкова съм разхвърляна и небрежна.Добре ,че и ММ е такъвХич не му пука ,колктоо и да е мръсноИ аз като Мъхчето 2 пъти седмично пускам прахосмукачка,чистя прах и с моп.Но у дома дори и след тези дейности пак изглежда като в някой епизод на ""Кошмари в кухнята " hahaha Иска си основно почистване и поддържане ,което аз не умея.Напъвам се да готвя,а пък после чистя.
Днес вече трябва да напишем писмото за дядо Коледа ,че се изложохме тази година Whistling

# 464

Общи условия

Активация на акаунт