Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз от днес се заинатих,че ще давам биба само за сън.Ми така де вместо като по голям да отвиква от нея в последно време все му беше в устата.Досега изкара горе долу добре.Помрънкваше,но аз се правя,че не разбирам.Следващата фаза ще е да я махна изцяло.Той пък се научи да играе на криеница........доста успешно при това.Обаче аз трябва да го викам "Кирето къде си" иначе се сърди.Сега само това прави.

# 571
При нас бибата е само за сън и това е много отдавна. Вероятно на 6 месеца да е била. Сама я отказа, аз тиках по навик в устата и забелязах, че я плюе. За сън обаче си я търси, но вече почти два пъти се оказва, че нощем спи без биба, включително заспива без нея, хем стои над главата ѝ и може сама да си я вземе, а не я беше взела.

Втора коледна доза, шеговито- смешно, вдъхновяваща  Simple Smile

http://www.boredpanda.com/diy-christmas-tree/

# 572
Момичета помагайте - от няколко дена ме боли ужасяващо кръста и по-скоро левият крак горе над дупето. Толкова е силна болката, че не мога да ходя, да ставам и въобще да съм адекватен човек. Не ме боли само като лежа на тази страна. Изтръпват ми пръстите на краката....аз имам травма точно там и някога са ми казвали, че може би ще имам проблеми като забременея. Но то е нещо страшно.
Днес излизах по задачки и накрая на прибиране ревях от болки.
Доктора каза невробекс, но не помага. Утре ще ходя на лекар, но просто нещо,което да помогне до утре. На всичкото отгоре съм сама с Емито - майка ми се изниза тактично след като се прибрах от задачките. Та направо не знам какво ще правя довечера ако това продължава така.

# 573
И аз като Катето мисля, че им е рано. Сега растат зъбки и се успокояват с биберон, нямам намерение да махам докато не израстат зъбките и детето не е готово. Не виждам смисъл в това да се тормози детето, и то защо? За да се похвали майката ето махнах бибата на еди колко си години. Снощи например става през 1 час, в 3ч вече бях с главоболие жестоко от недоспиване само мазане с гел за зъби и биберон я успокояваше да заспи наново. Не мога да си представя, че тя ще реве до скъсване, аз заради някакви болни абмиции ще я оставя цяла нощ да не спи. Ще дойде момента да я махна не съм видяла тинейджър с биберон, няма да е първата  Mr. Green. Иначе и ние я ползваме само когато спи. Даже съм я научила, като стане от сън да ми я дава, да я вдигнем. Иначе съм обяснила, че не може да говори, да яде и щом е с биба значи пак ще ляга да спи, което за нея е кошмар  Mr. Green
Аз опитвах многократно гърнето, еми реве не иска да седи на него, така че другата пролет пак. Сега не мога вече да се ядосвам за гърнето. Явно й е рано.
Жалина не знам какво да ти кажа, защото повечето обезболяващи не са за бременни. Майка ти е за бой, на мен много ми помагаше масаж с едно мазило дяволски нокът с нещо си беше, но майка ти трябва да дойде да ти направи масажа, и да се грижи за Ема. Вземи малко и тропни по масата, то пък бива ли такава безотговорност, ами ти по-добре в Германия да беше, поне мъжа ти щеше да помага вечер. #Cussing out

# 574
Жалинка, с моят рентгенов поглед установх, че имаш захапан нерв. Лераства не можеш да пиеш, а и не трябва. Сложи си колан или си върши шал на кръста. По скоро второто. Внимавай с резките движения, движи се плавно тип РОБОКОП. Не се подлагай на рязка смяна на температурата. Примерно само да излезеш на терасата да вземеш нещо. Шала на кръста задължително. Не стегнат, но да е вързан там да пази температурата постоянна.

# 575
  • София
Ж., аз имах същия проблем в края на бременността. Детето е застанало в такава позиция, че натиска нерв. Като се премести, ще ти мине. При мен държа около седмица, защото те много не можеха да се местят. Не съм пила нищо, но лежах по цял ден. Викай майка ти.

# 576
  • varna
Ми то и ние отдавна вече сме с биба, само докато спи, и то даже се приспива с нея и после я плюе. Само сега по изключение съм й я дала, защото я мъчат четири огромни кътни зъба и постоянно си вре и двете ръце в устата.

# 577
Жалина, Еми оздравя ли?

Ю. днес яде лазаня произведена от мен, с всичко, обща храна. Много ѝ хареса. Днес навърши година и 5 месеца.

# 578
Честито Пина - да е жива и здрава малката принципеса! Simple Smile

Днес си лежах, а Еми обикаляше около мен и се опитваше да се катери. Така изкарахме цялата вечер. Скучно за нея, но добре за мен  Embarassed Майка ми - амиии, не искам да се оплаквам, защото до някъде и аз съм си виновна - ако й кажа "ела" ще дойде. Обаче винаги го прави с едно такова - ами хубаво, добрееее....малко да ми стане неудобно. За нея помощ е да дойде, когато няма кой да гледа детето, а аз имам задачи. Иначе така да седим двете вкъщи й се струва глупаво. То наистина няма смисъл много, но реално това е помощта. Помолих я да дойде утре да я разходи.

А за капак Емито е с някакъв ужасен обрив по цялото тяло - изглежда сякаш коприва я е нажулила. Не знам от какво е, но очевидно не я сърби или дразни.Не я намазах с никакъв крем след баня. Но пък е доста заспала и отпусната цял ден....иначе я боли гърлото със сигурност, защото от ламя стана на претенциозно и капризно дете с храненето.

Та така - и двете с милата ми госпожичка сме го закъсали - аз с кръста, тя с гърлото....обаче стоически си понасяме и двете и се гледаме както можем Simple Smile

# 579
  • София
Ти дава ли й Нурофен за Т онзи ден? Чувала съм, че май от Нурофена може да се получи обрив, но не знам дали се проявява веднага.

Пине, честит месечник на кака Ю. Simple Smile

# 580
Жалинка, как ти е кръста? Ама ти нямаш ли колан? Аз без колан щях да пукна. Само не съм спала с него. От 6 м. май го ползвах постоянно. Мога да ти го пратя с еконт, ако искаш още утре.

Пиши ми бързо, защото утре ще тръгвам рано и мога да го взема със себе си и да ти го пратя по някое време.

Направо ми става зле като си помисля как се справяш сам-сама вечер след вечер!

# 581
Пине и моята тази вечер беше на обща храна, готвих й булгур със зеленчуци, но тя реши, че не иска. И за да не ляга гладна, а и много настоятелно искаше от нашето яде палачинки, не й харесаха тези със сирене, та рискувах и дадох със сладко от ягоди.
Жалина вземи дай на детето нещо за гърлото. Peace

# 582
  • Варна
Жалинка, аз бях така близо 3 месеца миналата година, освен невробекс и на мен нищо друго не ми изписаха. Както са те посъветвали момичетата- топло и почивка, може да се можеш и с мехлем с екстракт от Арника. Не искам да те отчайваме, но такива болежки много дълго се задържат.
А пък за бибата- реших да пробвам, но няма да го тормозя. Никога не съм го оставяла да плаче, за да го приуча на нещо. И сега няма да го тормозя.

# 583
Край аз ще се гръмна, вкарах се във филма! Но съм си обещала, че няма да чета, а утре направо звъня на лекарката.
Казах на ММ, че Емито има обрив по гърдичките, корема, вътрешната част на бедрата и въобще там, където е много нежна кожата. И той каза - да не е шарка! Казах си - не, не може да е шарка....обаче ме загложди и реших да гугълна обрив при деца....и ужасТ - обрива прилича на шарка! Само на едно място прочетох симптомите - в началото само температура висока и после обрива. Но съм си обещала - няма да чета повече. На всичкото отгоре тя днес е супер поспалива - стана в 9.30,заспа без обяд в количката(12 часа на обяд), спа до 16ч. и вечерта пожела да си легне в 20ч. Или се възстановява от екшъна в неделя вечерта или нещо й има. Ноооо, няма да чета, че накрая ще я изкарам болна от нещо неизлечимо  Embarassed
Бемолче - благодаря ти за предложението - имам колан и не помага. Само лежане му е майката.
Честно казано сутрин е най-тегаво, но тогава няма просто кой да идва да помага. Майка работи до 11ч. Ще се справя, няма къде да ходя - мене ме чака.
Това е и нова мисъл - вие забелязали ли сте, че сте станали някак по-силни физически покрай децата? Аз лично ако така ме болеше преди лягам и умирам, но сега просто продължавам, игнорирам и толкова. Не е ок това, но няма как Simple Smile

# 584
Жалина, ако имаш снимка на обрива, сложи я да видим. Моите двамата нали изкараха варицела през август. А ти самата карала ли си я?

Днес най-после мина дългопланираната провокация с мляко (10,5 мес. след алергичната реакция). Лекарката прецени обаче, че първо ще минем през хипоалергенно мляко, а след 2 седмици пак сме при нея за проба с кис.мляко. Прекарахме 4 пълни часа в медицинския център за да е под наблюдение. През 20 мин. - капка на ръката, капка върху устната, капка в устата, 10 мл, 20 мл, 40 мл, 60 мл, 80 мл, 100 мл. Слава Богу, реакция няма! С нетърпение чакам да дойде 17.12. да тестваме и КМ.

За бибата споделям мнението на Мисти.

Терп тотално изчезна и тук, и във ФБ...

Общи условия

Активация на акаунт