Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 49 895
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Бемоли, ядките са опасни за задушаване. Не е шега работа, малки са още.
Ние до скоро ядяхме и някак минаваше номера да дадем друго, но вече не минава. Вследствие на което вече е яла неща, които не мислех да съм давала вече. Например купешко кюфте. Все още не съм давала колбаси, но май няма да издържим още дълго. Поне вафли и шоколади дано не дадем скоро. Изобщо храненето не е това, което си представях.

Мъхче, на мечо вика 'ме' (на другите мечовци), но тя вече не му вика 'мама', премина ѝ  Simple Smile

# 646
Бемол нара е полезен. Аз давам на Ого и после той си изаква семките му, не е проблем. даже на скоро разбрах как се бели нар и вече съм спец.

# 647
Коледна доза   -   1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..

# 648
  • varna
Не се крием, засега й давам парченце хляб или бисквита докато ние ядем другото, да видим докога ще минава.
Ох, момичета, да се оплача, днес най-после стигнах до зъболекар. И резултатът е тежка пародонтоза, два кариеса, две пломби за махане и една коронка, а тъкмо бяхме позакрепили финансите Confused И освен това така болииии, сякаш ме клаха на стола, и сега едвам си отварям устата даже. 10 дена ако ще е така, не ми се мисли Cry

# 649
Пина, еленът с кутиите е адвент календар Simple Smile

Бемол, аз отдавна давам нар. Сочи ми кафето, вика "каке" и плези езика, че е гадно. Не съм давала да пробва.

Мисти, шп. салам опита тази сутрин. Бързо стана, бейбиситърката й даде и тя го изяде. Ако зависи от мен, тези неща никога няма да влязат у нас. Ако иска месо, ще яде варено.

Хера, упойка следващия път. Зъбите са здраве, не ги жали парите.

# 650
Ама нарът има семки....

Не бях вкусвала луканка и шпеков салам почти 10 г., но ММ си хапва и купува, та и на мен ми се прияжда, иначе никога не бих купила, макар че саламът беше основната ми храна като малка. Майка ми редовно бута кюфтета, кебапчета и луканка и твърди, че е СКАНДАЛНО да давам елда и овес. И с нея това ни е основен повод за сръдни.

# 651
Питах, защото и у нас не ядем пред нея фъстъци, шоколад и тем подобни, но Ивета вчера решила, че трябва да яде 10мин преди да седнем всички на масата, и не можело да яде риба, ами нещо си там, дето не става за детето. Казах й да не яде пред нея, да изчака 10мин, и после е лесно да и дам риба, а да си мисли, че яде фъстъци примерно,защото като никога вчера се беше разяла, тя ми вдигна един панаир, как не можела да се съобразява. Цял ден не ми говори и ми прави фасони.  ooooh! А днес диването пак не иска да яде нищо, сутринта 1/2 банан, следобяд към 16ч вече от що нищо не иска и дадох 1/2 меденка и това беше.
Бемол  Shocked как фъстъци, уиски, това ме уби просто. Много е опасно, тя и Пина ти е казала. Аз моят едвам го вкарах в релсите с тези фъстъци, но сега си знае, ако му се ядат ще яде след като детето заспи. Хич не ми пука, дали той щял да прерита, нищо няма да му стане до 21 вечерта. Crossing Arms
Хера пародонтозата си е голям проблем, но нямаш избор, трябва да стиснеш зъби и да изтърпиш процедурите.

# 652
Нищо, че има семки. Малки са. Виктория изяжда половин нар сама. Луканка, салами и т.н. не харесвам. Сушено месо, пълно със сол, за да се консервира. Разбирам това да е от дъжд на вятър, но мм купува, за да си прави сандвич за закуска. Барем като яде, да не дава на децата. Помолих го да вземе печено пиле и да дава от него. Тук се договорихме. Днес жената донесе неин си и понеже детето посочи, тя веднага му даде. Инцидентно даване на боклуци съм горе- долу ок, но за такъв режим на хранене, категорично не.
Фъстъци не давам до поне 2 годишна възраст. Фъстъчено масло на голямата дадох на 3 +, ядки не е опитвала, защото не купуваме.

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 18:43 от Niki1

# 653
Аз обичам луканка, ядки много обичам също. При нас проблема е, че ние не ядем толкова късно, а Ю. ляга в 19.50. Ние ядем около 17- 17.30. Заедно с Ю. си мием зъбите и лягаме, не спим, но гледаме телевизия от кревата. Но не ядем. После трябва пак да си мием зъбите. Аз на няколко пъти се навивах как ще ям в кревата, пред телевизора, на спокойствие, обаче не ми върви, не ми се яде по това време.

# 654
Бемол, и аз да посоча пръст за фъстъците  Grinning И аз на голямото инцидентно давах ядки и преди 2 г., вкл. фъстъци по някой друг. Обаче на 2 г.1м. като направи страшна уртикария след консумация на няколко фъстъченца с бонус болничен престой с Урбазон, да казвам ли колко жестоко съжалявах за проявеното своеволие...

Хера, съчувствам за болката, която се налага да изтърпиш и за финансовите несгоди, с които е с вързано това, ама няма как.

Мисти, то моето нали много неща не му давам да яде и е свикнал пред него да се яде. Но винаги  му предлагам алтернатива  - нещо, което той може да яде.

Пина, благодаря за коледните вълшебства.

# 655
  • varna
Ааа, забравих, оня ден и дадох ракия от пръста ми да близне, да се убеди, че е гадна, да спре да мрънка, както и салам с горчица отгоре - доста ефективен метод поне засега, нямаше такава отвратена физиономия, честно Laughing

# 656
Пинке, ама какво правите като си легнете в 8?! Не, не, не ми казвай, аз съм девствена! Ама гледай какво нещо, мислех, че те познавам толкова добре... Пък и не беше ли враг на телевизията?

Бени, помня много добре за фъстъците аз. Голяма мъка са тези алергии. И това захранване, за което спомена във ФБ, ме шашна.

# 657
С фъстъците и аз много внимавам. Фъстъчено масло не обичам, но като цяло и на фъстъци не съм фен за разлика от мм. В Лидл пускат в американската седмица фъстъчено масло и аз реших да му купя. Стоя година в хладилника и понамаля понеже давах на гости да си кусат. Никой не се реши да го изяде обаче  Laughing Накрая мм го изхвърли, а аз му се накарах защо с буркана  Crossing Arms Обаче бадеми, фъстъци, шамфъстък, кашу, бразилски орех (в Бразилия било само орех  Laughing ) много обичам. Лешници пропуснах  Blush Преди си купувах от време на време, сега не съм се и сещала даже.

Лупих си обаче миди от Лидл, Сейнт Жак или нещо от сорта, но останах леко разочарована. Не беше това, което очаквах. Добре, че бяха намалени  Crazy все пак и това трябваше да се опита, жалко, че мидата започваше и свършваше с черупката само  ooooh!

# 658
  • София
Тъкмо вчера свеки донесла коледно чорапче с фъстъчени бонбони и децата ги докопали, Д. си развила един и взела, че си хапнала половината. Аз много се стреснах, направо полудях, но нищо й нямаше после. Как давате алкохол, бе, хора?! В коя година живеем? Моите пък редовно ядат пица. Даже тази вечер правих хлебна пица и ми изядоха цялата порция. Това ми е май единственото хранително прегрешение спрямо тях.

Пине, коледната доза ме уцели този път Simple Smile А този елен-календар ме нави за идеята Simple Smile

# 659
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Пине 8  Shocked.Ммм как успяваш толко рано?От новата порция коледна доза ми хареса 3.
Аз пък си мисля,че всичко ще давам да яде детето.Проблема е че не иска обаче......нищо.Всеки първи залък се дава с много зор и държане на ръцете обикновено  ooooh!.Ако му хареса яде,ако ли не започва да плаче.Днес украсих елхата.Аз слагам играчките той след мен ги маха и рита  Whistling.После му писна и сега дори не и обръща внимание....ще видим до кога обаче.Днес реших вместо да умувам какво да му купувам за Коледа да го заведа в магазина и за каквото се хване да го взимам Mr. Green.Отидохме в мола в Хипото.Тича,тича и на нищо не се спря.Реших да си ходим и на излизане се лепна за една кола и веднага се намърда в нея.Викам това ще е...........Да ама не.Тя акумулаторна за скромната сума от 350 лева Shocked.Викам аааааа не няма да стане.С рев го изкарах от нея и пак е без подарък Tired.

Общи условия

Активация на акаунт