Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 49 885
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Подаръче ,много хубав ден си имала!
Хера честито!
И Ясен брои до три и после пет! Обикновено частите на сортиера или чеповете на ламперията Joy
Ясен яде по-малко салам обикновено в неделя на сандвич с кашкавал, но не всяка. Ял е една-две пържени цаци лятото май е това. И едн-два пъти малко от кюфте или кебепче на скара. Аз пицата не я броя на вредна храна. Много я обичам. Не става въпрос за пиците на парче.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 15:20 от verabel

# 661
Агнес, фъстъченото масло не се държи в хладилник. Намазват го на филия и захлупват с втора, намазана със сладко. После се разрязва на 2 триъгълника. Много засища глад. Така и с масло от бадеми. Сусамовото (тахан) го комбинирам с мед. Една чаша прясно мляко и закуската е готова.
(Тези масла са с неутрален вкус и търпят комбинации. Знам, че не са традиционни за нашенския вкус, но се свиква, ако решите да разнообразите). Вчера правих гретен с Brussels sprouts (както и да се превежда на български). Малко ми е насила да ги ям, но си давам сметка, че трябва да се въвеждат нови храни. Иначе въртим само около краставици, домати, зелето и морковите.

# 662
Ники, брюкселско зеле ли Simple Smile

Аз пък много обичам фъстъчено масло!

Джине, къде се загуби? Сигурно празнуваш още Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 22:34 от Benny G

# 663
Бени, гугълхах - да. Брюкселско зеле е. Пробвах дали децата ще го ядат.
Ето я най- простата рецепта: http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/zelenchutsi/brukse … -bryukselsko-zele

# 664
Ники, в Белгия се престраших да го опитам фъстъченото масло. Определено беше по добро от тукашното, но не е моят тип храна. Там единия съквартирант мажеше филия и после слагаше двойа шоколадова бисквита като нашите Златна есен май бяха и захлюпваше и така ядеше. Но той ядеше и кюфтета със сгъстен сос от компот от вишни. Много странна комбинация за мен.
Брюкселското зеле много го обичам. Обикновенно го сварявам в подсолена вода и го оставям като гарнитура. Моят мъж обаче не близва, но аз съм му фен.

Хера, аз тръгнах на теб да пиша, но изписах куп глупости и те пропуснах. За пародонтозара може да се жабуриш с клеева тинктура. Татко има и успя да задържи процеса известно време, но по негови думи е трябвало още един курс да направи. Той все пак е на 68г и едва преди няколко години започна да губи зъби. Неговият ген за събите е много силен. Наследила съм неговите зъби и се надявам и децата да наследят мен. Без пародонтозата разбира се. Лекувай си зъбите, че без тях лошо.

# 665
Ние много, много отдавна си лягаме в 8. Гледаме телевизия, аз съм писала, но филм, без новини, без публицистични предавания, без реалити (макар че сега загледах биг брадър) и т.н. И гледаме всичко на всичко час- час и половина. После спим. Ние си мислихме, че с раждането на детето ще ни се промени режима, но не се промени. Все така си я караме, това трябва да е от поне 6-7 години.

Ники, не го разпознах, че е календар, признавам. Помислих, че са стилизирани подаръчета, знам ли. То сигурно и това е идеята. Обаче аз си казах, че не мога да реша харесвам ли ги или не тия календари. Склонна съм да пробвам идеята. Сега моя фейсбук приятелка имат такъв календар и преди няколко дни имаха 'пикник на пода' по календара и беше сложила снимки как ядат на земята цялото семейство. Май- май и аз ще правя календари. Но то ще е най- рано след 2 години, на 3 и половина ако схваща вече.

Хера, съчувствам за зъболекаря!

Не съм яла фъстъчено масло. Брюкселско зеле съм яла десетки пъти от преди много години. То си е зеле. Е, мааалко по- друг вкус има, но колко да е по- друг. Аз съм яла доста странности, макар че и още толкова не съм. Много е гадно да опиташ нещо на другия край на света, то да ти хареса безумно, а тук да го няма или да се намира трудно на цена 50лв за 3 хапки, примерно! ... Така имам любов към един хляб от Кайро, ах колко опити правих да го докарам тук - не и не! Също към едно камилско сирене. Също към чипс от плод на хлебно дърво. Също към мангустан.

# 666
Такъв коледен календар и аз исках да правя тази година,но с това малкото не се наемам на нищо.Като се замисля ,преди 2 години ,като бях бременна с Тони ,целия декмври повръщах и лежах ,нямах никакво желание за нищо и едва украсихме с Петьо елхатаЗа миналата Коледа се бях наточила да бъде вълшебна ,да е красиво ,да правим всеки ден играчки ,задачки и т.н. ,но с това денонощно кърмене и бучане пак не стана.
Вчера малкият отново реши да подложи на изпитание нервите  ми.Седнах,е с Петьо да оцветяваме,което си е цяло приключение  ,когато малкото иска да изяде пастелите ! Това е всеки път,давала съм му да види ,че не са вкусни - не ,та не !И започна едно реване извънземно ,което си го обяснявам и с някаква ревност вече,знам ли ...В един момент търси да суче,но аз разбира се отказах .Е,като ревна това дете,не спря половин час сигурно ShockedДавам му вода - хвърля шишето,гушкам го ,да се успкои ..НЕ ! И аз инат ,и той инат ....Накрая се предадох ! Днес следобяд пак ще образовам във форума за всичко относно отбиването и край.Не мога да го издържам вече,побърквам се ....Не е нормално да суче по 10 пъти на ден ! #Crazy

# 667
  • Перник
Добро утро  Peace
При нас е невероятно красиво- валят едни огромно парцали и е страхотно. Мисля да позагрее още малко и да излезем на снега с малкия

Честит имен ден на всички Ани-та, и малки и големи. Да си ноцят името с много здраве и гордост   bouquet

Вчера и аз реших да украся елхата, докато Ицо спи. Е остана много изненадан като я видя. Радва и се на светлините най-вече, надявам се да не бъде съборена, че трудно я опазвам, а по висок шкаф нямам на който да я сложа.

Ядки и аз не съм давала досега, но виж салам или луканка види ли на масата е неизбежно да не заиска. Иначе плодове никакви почти не яде, което ме тормози, но няма какво да му направя. Предлагам му всеки ден, но не и не.

Снощи видях, че си е цепнал бибата малко, явно със зъбките. Нямам намерение да я сменям с цел самоотучване пък да видим дали ще стане. Иначе я ползва само за приспиване след обяд и вечер. Сам си я маха и го гледам, че не спи постоянно с нея.

# 668
УУууу,Руме ,мерси ,че ме подсети бе ! Честит празник на всички Ани-та !  bouquet
Много специално на Ани Чанева   bouquetДа е жива и здрава дъщеричката на Скреч,която вече напълно ни забрави  Crossing Arms

# 669
Честит празник на Анитата, да са живи и здрави!

Скреч сигурно съветва млади кърмачки някъде из други теми. Вероятно няма време за повече.
Като стана дума за плодове, наща яде много, естествено като от всичко друго, по много. Та, по колко мандарини най- много бихте дали на ден? А на хранене? Купуваме от климентини, най- дребните. Ю. ги обожава и не може да се спре, а мен ме е страх да не я заболи корема. Днес си помислих, че може би прекалявам с предпазливостта?  Thinking  Сутринта изяде една и на обяд пак една. До довечера най- много още една мисля да ѝ дам.

# 670
  • Перник
Пине аз не мисля, че от към плодове точно трябва да се ограничава. Вече могат да преценят и сами според мен че са хпнали достатъчно и не могат да поемат повече. Поне Ицо като се нахрани не можеш да му сложиш нищо в устата повече. Такаче не мисля, че може да и стане тежко от мандарини.

# 671
Тежко не знам, да не я заболи корема направо. Аз съдя по себе си, такова прасе съм, че съм изяждала по повече от 1кг мандарини наведнъж и доста ме е болял корем. И това повече от два пъти съм го правила. Затова се притеснявам.  Thinking

# 672
Джинееее, кака?! Верно никаква те няма!

Момичета, вашите деца, момичета, но и момчета може, знам ли  Thinking  имат ли мераци да носят гердани и чанти? Нашата само се чуди какво да си наниже на врата и да ходи с него. Гривни също. Слага си една ролка от тиксо и ходи с нея. Беше набарала една моя малка чантичка и ходи с нея на врата цял ден. Даже я скъсих, че ѝ се влачеше по земята. И на баба си чантата взе и веднага си я окачи на врата.

# 673
Пина, когато почна да давам мандарини (още не съм), бих давала по 2-3 наведнъж; не мисля, че са много - по 2-3 пъти дневно даже да е. Давай й спокойно!

# 674
Честит имен ден на Анитата!

Пинке, и мен ме е болял корем от килограми мандарини. Много добре си го спомням. Оттогава внимавам с количествата. Тази година обаче не съм попадала на хубави.

Общи условия

Активация на акаунт