Да научим и италиански! - Тема 2

• 119 188
  • 582
  •   1
Отговори
# 570
Shopcom.bg
Тук ми излезе, че го има, също и в Амазон

# 571
Малко смях от "Ергенът":
"Volevo dirti una cosa, che quando guardo le tue occhi i miei pensieri iniziano di incasinarsi. Una cosa proprio tremenda, veramente."

# 572
  • Milano
Oчи са в м.р., следователно “quando guardo i tuoi occhi".
Глагола Iniziare+A+verbo all'infinito.
Iniziano a incasinarsi.

# 573
Моля, препоръчайте ми Италианска граматика с български обяснения. Много ми е трудна тази граматика и постоянно го бъркам и с испански, който съм учил, но не съм практикувал и съответно съм го позабравил 90%.
*** Мъче се да уча сам през английски, използвам аудио уроци на Мишел Томас + Memrise и Reverso.net. Особенно съм доволен от Reverso, с него мога да си проверявам произношението и го препоръчвам на всеки който не го е използвал да провери дали ще му е от полза.

# 574
  • София
Моля, препоръчайте ми Италианска граматика с български обяснения. Много ми е трудна тази граматика и постоянно го бъркам и с испански, който съм учил, но не съм практикувал и съответно съм го позабравил 90%.
*** Мъче се да уча сам през английски, използвам аудио уроци на Мишел Томас + Memrise и Reverso.net. Особенно съм доволен от Reverso, с него мога да си проверявам произношението и го препоръчвам на всеки който не го е използвал да провери дали ще му е от полза.
Ето някои: 
https://optio55.wordpress.com/wp-content/uploads/2013/02/italian_grammar.pdf 
https://www.book.store.bg/search?srchstr=%E8%F2%E0%EB%E8%E0%ED%F … F2%E8%EA%E0%2Bpdf
И аз знам и италиански и испански (до определено ниво) и ги бъркам. Иначе граматиката им не е сложна, като се изключат глаголните времена. Но аз не съм ги учила с учебници по граматика, а само в контекст, в изречения. Ползвах Гугъл когато има нещо неясно.

# 575
  • In transit
На тоЗи линк излизат часовници.

# 576
  • София
Мики, кой линк? Сега ги пробвах, първият е към граматика като сканирано пдф, а вторият е към сайт за книги.

# 577
  • In transit
Мики, кой линк? Сега ги пробвах, първият е към граматика като сканирано пдф, а вторият е към сайт за книги.
Вторият. Отварят се някакви часовници в стор.бг. Пробвах и на компа, и през телефона.

# 578
  • София
Ето тук нов линк:  
https://www.book.store.bg/p275435/gramatikata-nakratko-italiansk … k-nivo-a1-b2.html
Всъщност има доста печатни книги.

Дописвам, пак показва часовници, мисля, че мамата чупи линковете. Нека Дон Домат да пусне търсене в някой оналйн книжарница и ще намери доста граматики.

# 579
Ето тук нов линк:  
https://www.book.store.bg/p275435/gramatikata-nakratko-italiansk … k-nivo-a1-b2.html
Всъщност има доста печатни книги.

Дописвам, пак показва часовници, мисля, че мамата чупи линковете. Нека Дон Домат да пусне търсене в някой оналйн книжарница и ще намери доста граматики.

Купих една граматика преди седмица -
Италианска граматика Автор: Пиетро Трифоне;Масимо Палермо

Ужасен печат и хартия. Негодна за използване. Явно издателството се стремило към максимална печалба предлагайки продукт с възможно най ниско качаство. Имам Италианска граматика на Английски, но все ми се струва, че ако е на български ще се справя по добре с глаголите и други граматични особенности.
Това е първата книга, която купувам на български от 35 години насам, но не мога да посетя книжарница и да проверя на място качеството, поради факта че съм инвалидизиран с двигателни проблеми. Живота поднася изненади.
И на мен не ми е ясно защо го почнах този италиански след като вероятността да го ползвам е буквално нулева. Но интересни са ми езиците.

# 580
  • София
Дон Домат Hug
Хубаво си решил да насочиш усилията си към нещо интелектуално. Италианският е един много приятен език, и ако се абстрахираш от сложнотията във времената, може да напреднеш достатъчно, за да четеш и слушаш не само елементарни текстове.
Аз го учих по време на пандемията, ползвах основно Дуолинго, YouTube уроци, лесни новинарски сайтове. Не съм наблягала на граматиката, но италианският ми е пети чужд език, така че смело пренебрегвам всякаква граматика. Както казах и по-горе, уча в контекст, в цели изречения. Методът се казва Spaced repetition, Duolingo го ползва, Memrise също, но аз си правих и собствени изречения и ги слагах в един софтуер - ANKI.

# 581
Дон Домат Hug
Хубаво си решил да насочиш усилията си към нещо интелектуално. Италианският е един много приятен език, и ако се абстрахираш от сложнотията във времената, може да напреднеш достатъчно, за да четеш и слушаш не само елементарни текстове.
Аз го учих по време на пандемията, ползвах основно Дуолинго, YouTube уроци, лесни новинарски сайтове. Не съм наблягала на граматиката, но италианският ми е пети чужд език, така че смело пренебрегвам всякаква граматика. Както казах и по-горе, уча в контекст, в цели изречения. Методът се казва Spaced repetition, Duolingo го ползва, Memrise също, но аз си правих и собствени изречения и ги слагах в един софтуер - ANKI.
Duolingo ми се стори доста детски, и започнах за измъчвам AI като помощно средство. Старая се да слушам по един урок на ден и от Pimsleur. Имам доста помагала, но нямам нито едно на български и реших да опитам, все пак ми е матерен език. Доста съм упорит, но паметта ми започна да ми изневерява, къде от болки къде от болкоуспокояващи, но ще го науча. Има къде къде по-трудни езици. Пиша и една книга за философията и занаята на Kintsugi и ако я довърша един ден, може и да я напиша и на български. Пропуснах най-важното, да ви благодаря за отзивчивостта. Така че, благодаря много!

# 582
Дон Домат Hug
Duolingo ми се стори доста детски, и започнах за измъчвам AI като помощно средство. Старая се да слушам по един урок на ден и от Pimsleur. Имам доста помагала, но нямам нито едно на български и реших да опитам, все пак ми е матерен език. Доста съм упорит, но паметта ми започна да ми изневерява, къде от болки къде от болкоуспокояващи, но ще го науча. Има къде къде по-трудни езици. Пиша и една книга за философията и занаята на Kintsugi и ако я довърша един ден, може и да я напиша и на български. Пропуснах най-важното, да ви благодаря за отзивчивостта. Така че, благодаря много!
Това помагало/учебник е хубаво☺️

Общи условия

Активация на акаунт