Да научим и италиански! - Тема 2

• 120 048
  • 585
  •   1
Отговори
# 585
Дон Домат, как защо го учите тоя италиански? Защото искате явно - това не е ли причина?
На мен също ми зададоха тоя въпрос като учех италиански - Ще ти трябва ли, ще работиш ли с него, защо ти е?  А аз го учех, защото ме радва.
За граматика не мога да помогна. За мен това е език, който трудно е да учиш сам. Препоръчвам силно клипчетата на italiano automatico, но това след като се натрупа една основа.
Аз в един момент, като се натрупаха 100 времена, просто спрях и започнах да търся начини практически да ползвам езика.  Стигнах до "fosse"😁 и вече реших, че ми стига толкова суха граматика. От тук нататък искам да си го набавя  с реална комуникация и практика. Лека полека дойде времето в което разбирам какво ми говорят без да ги карам да забавят темпото и мога да отговарям със средно богат речник, както и да пиша вярно. Много съм доволна обаче, че вече е съвсем възможна спокойна устна комуникация, което ми беше най-трудно на мен. И всичко това просто за кеф 🥰 И наистина ми е голям кеф, че колко неща в този живот правиш от сърце само с такава причина!
Успех и вдъхновение ви желая!
Скоро ще навърша 70 (седемдесет ). Не съм много подвижен, така че  все нещо трябва да се прави. Ако бях по-добре финансово, щях да замина за южна Италия.  Езиците са ми интересни, а и гледам паметта ми да не бъде съвсем загубена. Вероятно няма да мога да го науча или да го ползвам за каквото и да е. Живот.

Общи условия

Активация на акаунт