Злояди деца

• 22 684
  • 239
  •   1
Отговори
# 180
Има нещо сбъркано в темата споредн мен..Като се каже злоядо дете си представям такова, което отказва всякаква храна и не яде нищо..
Това , което описвате тук - че децата отказват определени храни, готвено...ми това го има при всяко дете на тази възраст. Моето, по тези критерии, също излиза , че е "злоядо", но за мен не такова твърдо...просто е дете, което се чумери на мусаката, но хапва кюфтенца с бял сос...

Наддава повече от добре, и това, че не яде определено готвене ястие, не го прави злоядо...

Иначе полезни храни са месото, рибата, яйцата, маслото...Картофи и огриз в ограничено количество.
Тестени изделия, захарни изделия - не!

Но на практика е трудно...

# 181

Наддава повече от добре, и това, че не яде определено готвене ястие, не го прави злоядо...

Иначе полезни храни са месото, рибата, яйцата, маслото...Картофи и огриз в ограничено количество.
Тестени изделия, захарни изделия - не!

Но на практика е трудно...

Не определено ястие, тя яде само хляб, домати, сирене, от манджите само леща, какво означава определено ястие, като тя почти нищо не яде. Давам пример от вчера, закуска 3 чаени лъжички овесени ядки, обяд 3 чаени лъжички супа /въпреки че отказва всичко аз продължавам да предлагам/ вечеря около 100гр от същата супа. Ако това дете няма проблем с храненето, не знам кое ли има. Тази сутрин е изяла 5-6 чаени лъжички попара. Сладко не предлагам защото знам че проблем с него няма  Peace

# 182
Скалрет, поста ми не беше лично към теб или някой от темичката...Просто заглавието ме изненада по причини, които съм описала.. Peace

А иначе, детенцето ти си хапва все пак нещо. Казваш, че яде хляб-ами хляба е храна също. Яде леща, супа..

Знам, че е трудно.. Ето и моето - въртя се няколко часа в кухнята да наготвя нещо, и като сервирам - върти глава и ми става много ядно за загубеното време за готвене..Някой път яде само маслини с хляб и салата-ами ядене си е това, какво толкова..

Незнам, но ако не изостава в развитието си като кг и е здраво, не виждам чак такъв проблем...
 Hug

# 183
  • София
Синът ми е на 6г. и е еталон за злоядо дете. Sad Една от учителките му в детската градина каза, че за целия си стаж това е второто подобно дете, което вижда (а е на 60г.).
Храним го сутрин в нас с попара или мляко с кроасани, през деня на градината не слага нищо в уста и като го взема е озверял от глад, но вечеря с кренвирш или кюфте с таратор или чушки със сирене на манджа. Много рядко хапва соса от пиле фрикасе и мусака (ако е намачкана почти като пасирана). Не яде пилешко, свинско, пица не мога да го накарам да опита дори. Не дъвче и го отдавам на късното захранване. Наборите му вече ръфаха кебапчета, когато аз захранвах бавно и плавно с пюренца. Не е нормално да се храни само с таратор, кренвирши, мляко и кроасани! Ооо и задължително крем на Йоткер и боза след вечеря! Все химии и Е-та! Събота и неделя винаги има супа, но яде по няколко лъжички и то да няма морков, зелении, месо... бульон с фиде иска! Няма мярка в яденето на сладко, което също ме притеснява.
И другата ми грешка е, че не му позволявах да се храни сам- плясках го през ръцете ако посегне сам към храната, за да не се омаже и изцапа пода. Сега хак да ми е да го храня като бебе, да пускам филмчета и да лазя по пода с купичката, за да му давам, докато си играе.
Ако някой е минал през нещо подобно, моля за съвет.  Praynig
Той изобщо не иска да опита нова храна! Често му се гади и повръща, дори преди да сложи нещо в уста започват позиви... Придумвам го ако не му хареса, да го изплюе, но не иска да опита!

Добре, а като гледа в градината, не му ли се прияжда? Децата имитират. Ако седнете на асата да ядете, няма ли да му се прииска да дойде и да си бодне нещо? Опитай да ограничаваш сладкото. И аз предпочитам сладко пред манджа Wink

# 184
  • където мечтите се сбъдват
Не вярвам да е от късното захранване.Аз захраних на 6 навършени месеца,много бавно и постепенно,точно по учебник,видимо по-бавно от всички останали.Имам най-ящното дете,което можете да си представите.Постоянно виси пред хладилника.Яде с еднакъв апетит и пица и елда  Laughing Понякога се питам къде сбърках  :crazyeyes Според мен си е до дете!

# 185
  • София
Не вярвам да е от късното захранване.Аз захраних на 6 навършени месеца,много бавно и постепенно,точно по учебник,видимо по-бавно от всички останали.Имам най-ящното дете,което можете да си представите.Постоянно виси пред хладилника.Яде с еднакъв апетит и пица и елда  Laughing Понякога се питам къде сбърках  :crazyeyes Според мен си е до дете!

Еее, ние тъкмо се утешавахме взаимно, а ти сега така да ни сринеш Wink
Шегувам се, блазе ти. Нали елдата била храна за богатири, хубаво че я яде.
Моят син не е абсолютно злояд, доколкото яде филии с какво ли не, но аз не искам да му създавам такива навици. Какво ли се чудя, като баща му е същият...
Не иска супа, но винаги си иска от свинския дроб, който варя за котарака ни. Ще сложа и за него  паничка до котешката

# 186
  • където мечтите се сбъдват

Еее, ние тъкмо се утешавахме взаимно, а ти сега така да ни сринеш Wink
Шегувам се, блазе ти. Нали елдата била храна за богатири, хубаво че я яде.
Моят син не е абсолютно злояд, доколкото яде филии с какво ли не, но аз не искам да му създавам такива навици. Какво ли се чудя, като баща му е същият...
Не иска супа, но винаги си иска от свинския дроб, който варя за котарака ни. Ще сложа и за него  паничка до котешката
Блазе ми,блазе ми,ама и аз не съм спряла да се притеснявам.Ни едната крайност е хубава,ни другата...

# 187
  • София
Блазе ми,блазе ми,ама и аз не съм спряла да се притеснявам.Ни едната крайност е хубава,ни другата...
О, да. Аз почти не се притеснявам, само да има малко повече мускули.
Скоро ги мериха - 115 см, 17,6 кг. А има наборКи по 25 кг
Скрит текст:
Имаш ли регистрация във Веселия готвач или е съвпадение на никовете

# 188
Coolmummy,
проблем няма в детето ти, а в теб и грешните хранителни навици, които си му създала и продължаваш да поддържаш. Лазене по пода, хранене в устата на 6 годишно дете, залисване с телевизия, бози и кремчета, кренвирши?... Naughty

Вземи се в ръце и промени на 180 градуса режима и менюто на детето.
На 6 години дедето трябва да може да се храни само, дори и с вилица и нож под надзор на родител.
Менюто му е нездравословно, няма как да прояде и други неща скоро.

Виж ми поста по-назад как промених нещата при моята щерка и всичко си дойде на мястото.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 20:11 от Мейкуун

# 189
Здравейте,дъщеря ми е на 2 години и е страшно злоядо дете иска да яде само филии,ако може да ми дадете  съвет как да я накарам да яде и други храни.

Като не й даваш филии.

# 190
Здравейте,дъщеря ми е на 2 години и е страшно злоядо дете иска да яде само филии,ако може да ми дадете  съвет как да я накарам да яде и други храни.

Като не й даваш филии.
Не става. Моята е стояла гладна по два дена защото не предлагам нищо друго освен манджа. Само че установих, че яде салата от домати със сирене, и сега като не яде нищо по цял ден, на вечеря склонявам и давам салата.

# 191
От личен опит - това с недаването на нещо и предлагането само на друго, не винаги действа, особено във възрастта 1,5 - 3 г. Моят е стоял гладен, но не е ял, каквото не иска.
Всяко дете е различно, затова може да се пробва и този начин, но не е ясно дали ще има ефект.

# 192
Основното е да не даваш насила, но обикновено до тази възраст е пропуснат. Въпросът не е да яде каквото не иска, а да намериш какво иска.

# 193
От 1 месец и аз се сдобих със злоядо дете.
Ядеше абсолютно всичко,само сурови зеленчуци и плодове не иска.
Сега яде само филии,баница,пица и все подобни тестени закуски.
Не иска дори да опита ядене.
Седи на масата не повече от 2-3 минути и хуква.
Аз го гоня да сложа някой залък в устата.
Така се храним около 1 час.

# 194
Аз го гоня да сложа някой залък в устата.
Така се храним около 1 час.

Идеално си го правиш злоядо.

Общи условия

Активация на акаунт