Злояди деца

• 22 658
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
Като поседи малко гладен, ще обядва добре.

# 226
  • София
Като поседи малко гладен, ще обядва добре.
Прабаба ми по бащина линия казвала "Гладен мъж - чума вкъщи". Вярно е, големият си взима сам, но малкото... То е дуднене, сърдене, все пак идеята е да не се натоварваме психически, ако може.
Но бананът е добра идея.

# 227
Тук си права - с дъщерята, ако мине времето за ядене, си заспиваше кротко. А синът вдигаше трите съседни квартала.   

# 228
  • Куциндрел
Ами вземай му тогава ядене на дългите разходки или каквото сметнеш за подходящо.
След градина всички деца са гладни. На моето му вземам нещо за хапване след градина, но вкъщи си и вечеря. Ако направи фасон за вечерята, то сутринта с отварянето на очите пита - "какво има за ядене?"

Понеже му харесаха кроасаните и нещо започна да иска постоянно да яде кроасан, щото вътре има картички с пилета. Сложихме правилото - кроасан след обяда/вечерята. Като се е наял добре, яде и малко от кроасана, но пилето си го прибира. Mr. Green

# 229
Само на мен ли ми се струва съвсем нормално малко дете да огладнява през 3 часа?

Изобщо храненето три пъти на ден го намирам за изкуствено ограничаване, в което не виждам смисъл. Наистина, не се заяждам. Rolling Eyes

Аз самата откак се помня ям около 5-6 пъти на ден по малко, когато не съм заета де, малката и тя е така. Поне на мен ми е по-приятно по-често с по-малки порции. Това да ядеш първо, второ и трето в количествата, в които се сервират по ресторантите ми е абсолютно невъзможно да изям наведнъж. Да не говорим колко зле се чувствам физически, ако все пак изям голямо количество наведнъж.

А относно сандвичите, има сандвичи и сандвичи. Сандвичът, според мен, може да си бъде съвсем пълноценно и здравословно хранене. Далеч съм от мисълта да се кара само на сандвичи, но е в пъти по-добре от вафли, чипс и зрънчо например.
Да кажем сандвич с риба тон, маруля и домат си е чудесна порция. Другото, което ядем навън с детето са разни неща от пекарни наблизо. Кифлички със сирене, ръжена 'пръчка' с маслини и т.н. В руската пекарна пък има кулебяки и пирожки с месо, зеле или сирене. Като се комбинират с айрян или фреш, за мен е ок. Нали детето няма да яде само това и не всеки ден.
Давам идея и за мамите, чиито дечица все пак ядат плодове и зеленчуци. На мен едно време ми пълнеха чушка със сирене и ме пускаха да играя навън. Вкусно и здравословно. Нетечащи зеленчуци като морков и краставица, нарязани на пръчици, предполагам, че също биха били добра алтернатива на джънка за децата, които обичат зеленчуци, докато са навън. А за мама е все едно дали ще носи чипс, сандвич или зеленчук. Peace

# 230
Или., напълно съгласна!

# 231
Недей, че ще започнат през 3 часа да ги преследват да ядат.

# 232
Недей, че ще започнат през 3 часа да ги преследват да ядат.
Laughing Ах каква си хаплива...Аз поне не преследвам малкият, чакам го да започне да ми мрънка, за да яде!
Но не отричам, че имаше период, в който правих на три часа и го натисках да яде, горкото неще, пищи, гърчи се, понякога само. Всеки се учи, осоено майка първескиня. Така че помагайте, ако можете, недейте така да хапете... Crossing Arms

# 233
Не всеки се учи. Продължават да тропат с краче - моето пък е злоядо и да преследват с лъжица. 

# 234
Оф,че аз съм на 40 години и тежа 40 кила...

Слаб не значи болен,и добре охранен не е = на здрав Peace

п.п.Моят пък е на 8сем..Още не е ял,нито закусвал..
Ами да е!Член 6 от семейния кодекс.
Няма драми,дете умряло от глад,още не съм видяла в тези географски ширини.
В Сомалия може.

# 235
Включвам се с въпрос за малко по-големите деца. Как се справяте с променящите се вкусове и отказите от определени храни? Примерно дъщеря ми отказа - яйца (на 2-3 г.), прясно мляко - след АМ така и не пожела прясно (освен ако не е с корнфлейс), от половин година кисело мляко рядко яде, евентуално на айрян, сирене - само в кускус/макарони или с филия с мед, от кашкавала вече ѝ ставало лошо.  Crazy Риба отказа на 5г., сега на 6.5 г. пак я прояде. Картофи също от половин година не яде. Хляб също вече с ядене много рядко яде, само на сандвич. Да не говорим, че общото количество храна за около половин година го намали на половина. Преди хапваше по някой сготвен зеленчук, вече твърдо ги заобикаля. Никога не съм я насилвала да яде, не съм залъгвала, отвличала внимание и т.н. Но предвид че отслабна доста, а и започна да боледува доста, се чудя как да подхождам.

# 236
  • Северозапада
Според мен трябва да и говориш за ползите от храните. Вече е голяма и ще те разбере. Племенницата ми, на 7,5 г., е в 1-ви клас и беше започнала с джобните да си купува шоколади и бонбони, а закуската, която им дават, въобще не я поглежда или не и остава време да я изяде. В един момент започна да и става лошо в училище, а и боледува цяла зима. Сестра ми започна да и обяснява колко е важно да яде истинска храна, плодове, зеленчуци, за да е здрава и да расте. Сега задължително хапва плод в училище и вечер вкъщи, по собствено желание, и съответно си яде основните хранения и не купува шоколади в лавката.

# 237
Това с променящите се вкусове е съвсем нормално. Две години само мусака ядяха- месо, картофи, домати, колкото успея зеленчук да пробутам. За салати - май кръчмите ми помогнаха, нали всички сядат със салата и ракия, и те барабар, та сме си свикнали.  Мляко по принцип не ядат, само в сладолед.
За отслабването и болестите е хубаво да се посъветваш с лекар - изследвания и засилване на имунната система.

ant G  е права - на 6.5 г. вече разбира, може да й говориш.

# 238
От 1 месец и аз се сдобих със злоядо дете.
Ядеше абсолютно всичко,само сурови зеленчуци и плодове не иска.
Сега яде само филии,баница,пица и все подобни тестени закуски.
Не иска дори да опита ядене.
Седи на масата не повече от 2-3 минути и хуква.
Аз го гоня да сложа някой залък в устата.
Ами, ето така се създават злояди деца.
Просто спри да го гониш  да яде, не му показвай, че толкова много държиш на яденето.Като види, че за теб не е проблем дали яде или не, и самото дете няма да се втелясва на тема ядене и храна. Просто ще си знае, че в определени периоди на деня се сяда на масата и се яде.Ако яде-добре, ако не, пак добре.Но до следващото хранене нищо, или само плод.
Намесвам се в темата като майка на един злояд (лично произведен в такъв от мен) син и един всеяден.Понеже с първия се настрадах достатъчно, като се роди втория реших, че ми е все едно дали ще яде или не.Захранвах, предлагах храна по план     Laughing  , ако иска яде, ако не ще, здраве да е.Не съм го молила, не съм гонила с лъжицата, не съм натискала да яде, не съм предлагала по сто неща, та дано хапне поне нещо (не иска ли, не яде), ако е гладен да яде това, което е сервирано на масата.Когато започна да сяда стабилно, му връчих и лъжицата в ръка, да яде сам.Е, падаше чистене след това, но не помня след годинката да съм го хранила аз, и да се е случвало, било е инцидентен случай.В резултат, яде всичко, без 1-2 неща, не подбира, не прави фасони, не обича джънк храни, обича плодове и зеленчуци.
Събота сутрин. Детето хапва закуска, не е гладно, но и сито не е според мен, а въобще не го тъпча. Излиза с баща си на разходка и макс. след 2 часа иска да яде. Предвид, че от закуска не са хукнали веднага навън, т.е. излезли са след 1 час - какво да се прави? ...................
При нас е същото.....
 Яде 1/3 - 1/2 от предложената закуска, обикновено макарони, ювка или някаква зърнена каша в количество 1/2 обикновена порцеланова купичка. След 2 часа е пак гладна и дояжда остатъците  Rolling Eyes. Ако излизаме на разходка, си приготвам сандвич и солети, бисквити и т.н. от най-обикновените, банан.
Носи се:банан, ябълка, сандвич, череши, кайсии, праскови, ако правиш-домашни бисквитки, банички, гризини, плодов шейк.....Аз съм възрастен човек и 200-250 мл плодов шейк прекрасно ме засищат за 2-3 часа, значи и детето би трябвало да го засити, за да огладнее точно за обяд.

# 239
Няма злояди деца!
От първите дни след раждането детето започва да събира информация и да създава навици.
Как ще поднесете информацията, как ще помогнете за адаптацията на рожбата си зависи от вас и интерпретацията на знания и умения получени в живота.
Има много странични източници, но никой не може като вас да превърне тази информация в поток любов и нежност, да обгърне детето и да се получи чудото - да проговори, да проходи, да се храни само...
Отдайте се изцяло на детето и неговите нужди през първите  години поне и ще видите какво съкровище ще откриете след години.Ако по някаква причина не можете да сте до детето, то открийте някой, който ще даде всичко от себе си и ще ви помогне от сърце.
Ще кажете, че написаното няма общо с темата, напротив...
Представете си колко е хубаво да сте в компанията на човек, който много обичате и той ви обича - колко вкусна е всяка хапка сух хляб дори Simple Smile
Детето трябва да се отглежда в спокойна среда на всеотдайност и любов, на нежност и ласка!

Общи условия

Активация на акаунт