За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 468
  • 697
  •   1
Отговори
# 600
Веселина, извинявай, ама ми звучи много несериозно подобно твърдение - какво означава, че му се губи формулата? Да не би АМ да е програмирано и да знае, когато има половинки и третинки и си изпарява полезните вещества  Joy. Може би не си го обяснила, както трябва, но все тая, аз от съвсем началото си го правя така. Бебка изпива, колкото й дадеш, не искам да пие повече, нито по-малко  Peace. Педиатри много, много и мнения, човек сам решава какво да слуша.  Peace Hug благодаря все пак за съвета  Hug.
Мики дано бързо се оправиш  Hug

# 601
Определено, момчетата са по-мързеливи

Изобщо не съм съгласна с това. Малкия е като луд - от 15-стия ден започна да се върти сам в кошарата от гръб на корем и да си държи главата изправена като костенурка.  Няколко дни след това започна да се придвижва сам от единия на другия край, а към 30-стия ден започна да се върти и от корем на гръб. На два месеца започна да прави стъпки - имаме и клипче как крачи на плажа, като го придържам. Изправя се почти сам - подавам му ръце, хваща се , натиска се на крачета и хоп вече е прав. Щом е буден е в непрестанно движение, даже падна на 2 пъти от дивана с пълзене.

Дали вие сте съгласна ми е все тая. Становището не е мое, а на педиатрични асоциации. Всички бебета "пълзят", "ходят" и се " обръщат" . Това са рефлекси,с които се раждат и които впоследствие отшумяват, за да дадат място на волевата двигателна активност.  Прочетето малко за моториката при бебетата, преди да сочите вашето, като представителна извадка. Децата са различни от самото си раждане.  Whistling

# 602
Тука при нас казах,че в някаква аптека бъркат гранофурин,после ще звъня на ММ да види.За АБ-то ме изненада знам,че при херпангините той по-скоро вреди  Thinking
За афтата пробвай със сода или Сандрин(струва 3-4лв)

# 603
Веселина, извинявай, ама ми звучи много несериозно подобно твърдение - какво означава, че му се губи формулата? Да не би АМ да е програмирано и да знае, когато има половинки и третинки и си изпарява полезните вещества  Joy. Може би не си го обяснила, както трябва, но все тая, аз от съвсем началото си го правя така. Бебка изпива, колкото й дадеш, не искам да пие повече, нито по-малко  Peace. Педиатри много, много и мнения, човек сам решава какво да слуша.  Peace Hug благодаря все пак за съвета  Hug.
Мики дано бързо се оправиш  Hug
Предполагам Веселина има предвид,че не можеш точно да отмериш колко са например 1/3 лъжичка и от там се обърква съотношението АМ /вода.
На моето пък пише единствено 90 мл вода + 3 лъжички АМ,от там нататък нищо  Laughing
Аз си правя 210 мл + 7 лъжички.

# 604
Тука при нас казах,че в някаква аптека бъркат гранофурин,после ще звъня на ММ да види.За АБ-то ме изненада знам,че при херпангините той по-скоро вреди  Thinking
За афтата пробвай със сода или Сандрин(струва 3-4лв)
Нямаше подобрение и кръвните изследвания излезнаха лоши, имаше и съмнения за инфекциозна моноуклеоза,абе сложна работа.Педиатърката явно я достраша и включи АБ,та изредихме Аугментин ЕС,после Панцеф и накрая с Клацид се оправи,но дали от АБ,или просто мина не знам.
Благодаря за съвета за содата,ще пробвам.

# 605
Единствения проблем при неправилно дозиране не АМ е,че ако е по-малко сухото вещество ще е нехранително,това кантара ще покаже на ДК.А ако е повече може да запече бебето.

# 606
За движенията на бебето и аз имам наблюдения,че бебчо се обърна от корем по гръб още преди 40тия ден.Сега обаче изобщо не иска са се обръща нито от корем нито от гръб.Когато му е кеф само и то много рядко.Сега като го сложа по корем му харесва да маха с краката и да дращи с ръцете и не иска да се обръща.За ходенето като го сложа в бънджито вместо да скача той започва да си мести краката да ходи обаче прави няколко крачки и бънджито го дръпне.За сядането вече го държим на нас седнал много му харесва не иска да стой полулегнал в някой и това си е,но да отбележа,че от преди да навърши месец го слагах полуседнал да се обляга на краката ми след хранене за по 2-3 мин и после по повече.Така се научи и си му харесва.
За афта след прехапване един зъболекар ми препоръча Ваготил.С напоена клечка за уши си намазваш афтата и мина за ден или два.Бях пробвала какво ли не и не можех да ям и с Ваготила се оправих.
А за възпалено гърло и гной по сливиците много помага мед с малко сода.Страшно бързо облекчава и възпалението минава бързо.

# 607
Предполагам Веселина има предвид,че не можеш точно да отмериш колко са например 1/3 лъжичка и от там се обърква съотношението АМ /вода.

Предполагам, че затова нашата лекарка каза да не правя третинки и половинки, а именно поради шанса да не се определи точно колко е 1/3 от лъжичката и съответно да се обърка съотношението АМ/вода  Peace

# 608
И аз АМ правя винаги с пълна мерителна лъжичка. Сега й правя 180 мл вода + 6 лъжички АМ, което пак си е 180 мл де Simple Smile Не винаги го изяжда. Не знам защо някои мами казват, че като сложат АМ във водата и млякото става повече, може би го бъркат с пяната, която се образува при интензивно разклащане.

Ивчето я слагам седнала в мен понякога, скоро й повдигнах леко шезлонга, че си беше както си я държа от новородена в него. Утре сме на ваксини, ще ни слагат Тетраксим и още една, май хепатитната.

Коледното настроение иначе ме е обзело с пълна сила, извадих украсата и мисля да започвам да поукрасявам. Започнах и да подготвям подаръците и най- кофтито е, че на ММ не можах да се сдържа и му го подарих  Laughing Сега ще трябва да мисля нов за Коледа. Изрепетирах и някои рецепти с меденки и разни сладки, че да се не изложа баш на празника.   Laughing

# 609
Ваготил търсих днес по кварталните апетки.Бил спрян  Tired

# 610
  • София
Честити месечинки на бебоците Simple Smile

Почвам отзад напред, но първо това, което ми се струва най-важно:

Elsi86, забелязах, че си писала, че даваш по 130 мл. вода + 4 1/3 л. АМ. Аз доколкото знам, АМ не трябва да се разделя на части от лъжичката, т.е. трябва да се прави или 120 мл. с точно 4 лъжички или 150 мл. с точно 5 лъжички. Такива половинки и третинки не трябва да има. Това ми го каза педиатърката още на първото посещение, защото и аз така правих разтвора. Но не трябвало, защото се разваляла формулата. Ако искаш питай вашата лекарка, но понеже ми се стори много важно, реших да пиша (и то не на лични, за да го видят и други мами).  Peace

И аз си мислех за гимнастиката - масаж докторката ми каза да не правя. Гимнастика почнахме от третия месец и то само 5 упражнения (ръцете в страни, ръцете нагоре и надолу, краката на жабка, краката на колело и крак в противоположна ръка. И набирането до полуседеж). Питах я на предната консултация дали трябва още да се добавят - тя каза не....

твоята педиатърка ме разби ooooh! ooooh! Laughing Laughing
нещо й куца математиката явно Whistling
винаги съм давала и 1/3 и 2/3, иначе защо трябва да се хвърля АМ newsm78
За гимнастиката си има специални книги и си пише в кои месеци какви упражнения могат да се правят. В интернет също има инфо....

# 611
И аз АМ правя винаги с пълна мерителна лъжичка. Сега й правя 180 мл вода + 6 лъжички АМ, което пак си е 180 мл де Simple Smile Не винаги го изяжда. Не знам защо някои мами казват, че като сложат АМ във водата и млякото става повече, може би го бъркат с пяната, която се образува при интензивно разклащане.

На мен 180 мл. вода + 6 лъжички ми излизат 200 мл. готов разтвор. Бъркам го с лъжица така че пяна няма. Не знам от къде идва разликата между вашето и нашето мляко. Нашето е ХИП - да не би от това да е? Даже ей сега направих и го гледам - 200 мл. без пяна Simple Smile Все си мисля, че чисто физически трябва да се получи повече от 180 мл., а дали точно 200 мл. - това е отделен въпрос Simple Smile

# 612
  • София

ние сме на фризолак, пяна не става, а при 150 мл вода и 5 мерителни лъжици, готовото вещество е 170 мл.....
вие колко пъти ядете на денонощие?

# 613
Чисто физически няма как да не се увеличи обема на готовата смес, както Веселина е споменала. На всяко АМ си пише - 90 мл вода + 3 м.л = 100 мл. готова смес. Съответно, колкото повече са лъжиците, толкова повече е готовата смес  Peace
И със сигурност това не е пяна.
Може би, зависи и от АМ ...

# 614
Ние сме с НАН 1 и при 180 мл вода примерно си е 180 мл готов разтвор. В такъв случай и аз не знам откъде идва разликата. Ние ядем по 5 пъти на денонощие, през 3 часа. Обикновенно малката заспива рано, около 8,30-9 часа вечерта и се буди около 7,30-8 сутринта. Ако остане будна до по- късно и правя още веднъж мляко.

Общи условия

Активация на акаунт