Математически турнири - 29

• 78 528
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
А не може ли да се участва с материал за по-голям клас?То 2-ри клас има  и набор 07г.  newsm78 
Но ако е във Варна май ще изчакаме догодина  Blush
Няма проблем дете от първи клас да се яви на състезание в групата на второкласниците.
И изобщо е възможно да се състезаваш в по-горна възрастова група.

# 451
А не може ли да се участва с материал за по-голям клас?То 2-ри клас има  и набор 07г.  newsm78  
Но ако е във Варна май ще изчакаме догодина  Blush
Няма проблем дете от първи клас да се яви на състезание в групата на второкласниците.
И изобщо е възможно да се състезаваш в по-горна възрастова група.
Като за първи път,няма да го вкарвам в  приключения,да се изплаши,че му е трудно и неразбираемо и да се откаже да ходи отново на състезания.Ще си  върви с набора,пък ако каже,че му е лесно,в края на годината ще запишем и за втори клас.То децата са различни там-забравят основните правила за четтене на задачата,проверка.... Laughing
Не мисля да правя машина от него и да му набивам денонощно задачи или жажда за слава  Crazy
Та  ще чакам датите за Коледното  Hug  bouquet  bouquet
Днес решаваше за втори клас,но на някои задачи няма обяснение,на други са като  судоку и трябваше да включа субтитри...Абе още не е за висок скок в дълбоки води  hahaha

# 452
Моля всеки съпричастен към математиката да подкрепи отбора на СМГ!
http://loop.bg
Тези деца наистина са положили много труд и са донесли много медали за България

# 453
Здравейте, извинете ме ако сте го коментирали в темата по-горе, но не съм я чела цялата.
Знаете ли кога е Коледното състезание? Къде се провежда? От колко маса?

Една майка ми каза, че е на 13,12,2014, но на родителската среща в СМГ ни казаха, че децата ще имат курсове по математика и на 13,12,2014 и на 14,12,2014. Та за това ми е драмата.
Благодаря предварително

# 454
Гр.София
ВНИМАНИЕ: Състезанието за 1 и 2 клас е от 8:30 до 10:00 часа, а за всички останали класове от 10:30 до 12:30 часа.
Състезанието се провежда в 125 СОУ, 119 СОУ и 2 СОУ. Заявките за участие с приложен списък се приемат в касата на 119 СОУ, касата и библиотеката на 2 СОУ (район Витоша) и в стая 402 на 125 СОУ всеки работен ден след 25.11.2014г. от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00ч. Краен срок за подаване на заявките 12.00ч. на 10.12. 2014 г.
Таксата за правоучастие е 7 лв и се внася при записването или на следната сметка:
АПЛИМАТ ЕООД
IBAN BG 93STSA93000001682821
BIC STSABGSF
БАНКА ДСК ЕАД - клон Гео Милев
За КМС 2014
От град……….
При превод на такса по банков път ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се представя списък на участницит, за които е заплатено (имена, училище клас) - писмено, по телефона или на емейла.
.

Регламент

Коледното математическо състезание е за ученици от 1-ви
до 12-и клас. Времето за работа за 1 и 2 клас е 90 минути, а от 3 до 12 клас е 120 минути. Дават се 9 задачи с избираем отговор и 1 задача с подробно решение. Задачите с избираем отговор имат само един правилен отговор от четири възможни ( отбелязани с а), б), в) и г)), като първите три отговора са със конкретни стойности , а четвъртият е „друг отговор”). Друг отговор (отг. г) се приема за верен само при записан верен резултат. Верните отговори (съответните букви) се ограждат с кръгче. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 3 точки, от 4 до 6 с по 5 точки, от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки. Задачите за 7 клас са в модифициран формат на изпита след 7 клас за езиковите паралелки. Всяка задача от 1 до 16 има само един правилен отговор от четири възможни (отбелязани с а), б), в) и г)). За задачи 17 до 22 трябва да бъдат записани само отговорите, като задачи 21 и 22 са във формат PISA. Задачи 23 и 24 трябва да бъдат подробно решени. Задачите от 1 до 4 се оценяват с по 1 точка, от 5 до 10 с по 2 точки, от 11 до 16 с по 3 точки, от 17 до 20 с по 5 точки, задачи 21 и 22 с по 8 точки и задачи 23 и 24 с по 15 точки. Максималният брой точки е 100. Неправилни решения и задачи без отговор се оценяват с 0 точки. Оценките за 23 и 24 задачи са предварително детайлизирани по етапите на решението. Използва се специална бланка за записване на отговорите. Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.

Скрит текст:
Ще се наложи да направите избор, или школата или състезанието, успех!
[/u]

# 455
  • София
Аз дори не знаех, че има състезание за 1класници... Е, сега сме болни (целокупно), но има време за записване - а какво ли изобщо се включва в тези състезания за мъниците?.. (Личи, че хич не съм в час и сега за пръв път ми хрумна да погледна за такива неща - то понеже съм с Т и се озовах с малко време - хем спадна и не съм в леглото, хем хе съм с акъла си да работя каквото и да е по същество...

# 456
  • Резерват "Северозапад"
Да попитам - има ли някъде списък и координати на училища, в които ще се проведе Салабашев на 6-ти декември newsm78. Намирам само 125-то, пък миналите години имаше и по градове.

# 457
  • София
Да попитам - има ли някъде списък и координати на училища, в които ще се проведе Салабашев на 6-ти декември newsm78. Намирам само 125-то, пък миналите години имаше и по градове.
Със сигурност ще се провежда в НПМГ: http://npmg.org/2014/11/13/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0% … B0%D1%88%D0%B5-2/ , както и в 107 ОУ.
Предполагам, че има и доста други училища, но обобщен списък и аз не намирам дори и на официалната им страница, цитирана от НПМГ.

katiABV, може да разгледате темите за първи клас от предишни години и да се ориентирате дали ще предстваляват интерес за първолака. Ето тук има доста задачи от минали години: http://klasirane.com/KMS.asp

# 458
  • София
Благодаря!
Ей сега ще погледна...

# 459
Намирам само 125-то, пък миналите години имаше и по градове.
Аз лично нямам спомен да съм виждала обобщен списък с училищата-организатори по градове.
За КМС и ВМС на сайта на секция " Изток" имаше списък с градовете и координати на организаторите.

# 460
Информацията и в темата и в нета за КМС е, че ще се проведе в  три училища, в които и става записването. Според класната на синът ми, състезанието ще бъде в нашето училище, а то не е нито едно от трите обявени, възможно ли е това? КМТ се провежда само в тези 3 училища в София, нали?

# 461
За кой град ти трябва?
В тази публикация има някакъв списък с обявилите училища, в които ще се проведе математическия турнир "Иван Салабашев"

# 462
  • Резерват "Северозапад"
Много благодаря  bouquet!
Враца я няма, ще пътуваме до София. Най-удобно ми е в ПЧМГ, но не знам дали приемат външни деца за състезанието, пише, че таксата се дава на учителите newsm78. Другият вариант е 107 или НПМГ, но са ми по-неудобни като транспорт.

# 463
Много благодаря  bouquet!
Враца я няма, ще пътуваме до София. Най-удобно ми е в ПЧМГ, но не знам дали приемат външни деца за състезанието, пише, че таксата се дава на учителите newsm78. Другият вариант е 107 или НПМГ, но са ми по-неудобни като транспорт.
Враца я има  Peace
Даже има и няколко училища във Врачанска област -в Мизия, Козлодуй, Оряхово.... в които ще се проведе мат.турнир  Иван Салабашев

# 464
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря още веднъж Heart Eyes,
От Видин сме и ще решаваме до 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт