Математически турнири - 29

• 78 560
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
В пети.  Peace

# 601
По неофициална информация в София има поне един максимален резултат в осми клас.

И в 7-ми Simple Smile
Но там със сигурност ще са повече.
За 6-ти и 7-ми клас темите не са трудни според мен, миналата година 6-ти клас като че ли беше по-тежка.

# 602
Еха, благодаря за резултатите за 138
Много съм доволна от моето дете
Браво на децата с максимални точки, мен лично задачите много ме затрудниха  Confused  и то за 2 клас  Embarassed

# 603
  • София
Мисля, че резултатите даже са по-високи от обичайните за това състезание. За 6 клас предвиждам недостиг от медали за награждаване, и стълпотворение на поне 10 деца на всяко от първите три места в Сф, а като се включат и другите градове... Догодина по-сложни задачи трябва да дадат Simple Smile

# 604
  • София
Мисля, че резултатите даже са по-високи от обичайните за това състезание. За 6 клас предвиждам недостиг от медали за награждаване, и стълпотворение на поне 10 деца на всяко от първите три места, а като се включат и другите градове... Догодина по-сложни задачи трябва да дадат Simple Smile
И за 7-ми клас се очаква медалистите да са много!

# 605
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В Плевен пък в 6 клас има два максимални резултата, както и в 12- изключителния Любен Личев

# 606
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Мисля, че резултатите даже са по-високи от обичайните за това състезание. За 6 клас предвиждам недостиг от медали за награждаване, и стълпотворение на поне 10 деца на всяко от първите три места в Сф, а като се включат и другите градове... Догодина по-сложни задачи трябва да дадат Simple Smile
Миналата-2013 година в седми клас имаше много трудно тема, дори се коментираше единствения максимален резултат, а следващия беше само един състезател с 57 точки. Мисля, че за това са малко по-леки задачите специално в седми клас... Не могат да бъдат и свръх трудни, защото това е масово състезание, а не контрола за определяне на националния отбор. В противен случай никой няма да иска да участва и ще си се състезават 10-20 човека , а мисля, че не това е целта специално на този турнир.  Има достатъчно други много трудни състезания, където най-добрите винаги се доказват –ЕМТ;ЗМС;ПМС; Национален кръг на Олимпиада

# 607
Имам в предвид 4 клас. Максимума е 60 т , досега не е имало такъв резултат  дори и близо до него.

# 608
Явно задачите за 3 и 4 клас са затруднили децата поне от излезлите до тук класирания. Няма високи резултати особено за 4-ти, за 3-ти до тук само два три по високи резултата останалите по добри са с около 50% от максимума.
А за едно от децата с максимален резултата за 5-ти клас скоро мярках във фесйсбук статия, че е спечелило първо място на някакво световно по математика. Браво на него и на другото дете от Габрово.  

# 609
В трети клас в София има момче от ЧУ с максимален резултат. И няма да е единственият - току що прочетох за още един максимален в София за 3ти клас, пак от ЧУ.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 12:20 от *paper cake*

# 610
  • Варна
Имам в предвид 4 клас. Максимума е 60 т , досега не е имало такъв резултат  дори и близо до него.

Съмнява ме и да има с тези задачки .  Wink
Много интересен 4ти клас тази година, много!

# 611
  • най-шареното място
Много е рано да съдите за максималните резултати, тежеста и нивото на децата. Писали са ви - традиционно най-високите класирания още не са обявени.

Отделно за приема на четвъртокласниците тези резултати не са показателни. Те изобщо не са в схемата на повечето кандидати. Нивото и точките тепърва ще растат значително.

# 612
  • Sofia
Анализа трябва да отчете и че има разместване на съставителите на теми в малките класове, г-н Кортезов миналата година беше на 2-ри и 3-ти клас, а тази е на 3-ти и 4-ти.

# 613
Анализа трябва да отчете и че има разместване на съставителите на теми в малките класове, г-н Кортезов миналата година беше на 2-ри и 3-ти клас, а тази е на 3-ти и 4-ти.
Какво имате предвид?

# 614
  • Sofia
При малките задачите лесно се категоризират и децата успяват да научат типовете решавайки предишните турнири. Не дотам високи резултати в 4-ти клас са обясними с разместване при авторите, тъй като това е предпоставка за нещо ново или различен поглед върху добре познати теми. Несъмнените качества на г-н Кортезов ме карат да мисля че това е водеща причина. С други думи - задачите са били трудни.

Надявам се да не се стигне до крайности като на ЧХ за 2-ри клас тази година, където в София, първото дете беше с 2 нерешени задачи, третото с 3, а второто с 4.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 17:01 от Tatt

Общи условия

Активация на акаунт