Математически турнири - 29

• 78 337
  • 795
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
Искам да попитам има ли практика да се разглеждат работите от СМТ
Точките на дъщеря ми са с 5 по-малко от очакваното, възможно е тя да е сбъркала при пренасянето в бланката, и именно затова ми се иска да проверя.
Тук са резултати от 34 оу, трябва да се изтеглят

http://www.34ou.org/page46.html

# 256
  • София
adi101, миналата година и аз ходих да видя работата на сина ми от СМТ (2ри клас тогава). Не би трябвало да ти откажат. Понякога разминаването се получава от 13та задача, която се оценява с 10 т. Синът ми беше сметнал правилно, но не беше разписал достатъчно подробно и не му бяха дали всичките точки. Обърнете се към класния р-л или учителя по математика и трябва да ви насочат кой проверява работите и къде може да се видят. Колкото по-скоро, по-добре, защото после ги предават някъде и е по-сложно.

# 257
Здравейте, на СМТ синът ми при пренасянето в бланката за отговори  на 13 зад. е написал първо отговор Б, а след това отговор А. Сложил е правилно буквите с отговорите, просто е сменил местата, дали ще му се зачете задачата за правилна? (Иначе решението е вярно). В смисъл, като ги проверяват на матрицата дали ще забележат,че местата са сменени?

# 258
  • София
Jiema, благодаря ти
не е 13та, някъде в избираемия отговор има грешка, или не го е попълнила вярно или не са го разчели вярно
ще се обадя в училището днес

# 259
# 260
Питах, но никой не ми отговори, да си попитам пак:
кой проверява работите на децата от СМТ? В самото училище ли се проверяват, където се е провеждал турнира? Интересно ми е, защото излизат класирания на отделни училища?

# 261
  • София
Питах, но никой не ми отговори, да си попитам пак:
кой проверява работите на децата от СМТ? В самото училище ли се проверяват, където се е провеждал турнира? Интересно ми е, защото излизат класирания на отделни училища?
Работите се проверяват в училището, в което се е записало да се яви детето.

# 262
  • София
aniram, да, в самото училище. Поне в нашето е така.
Дали после има повторна проверка от организаторите - не мога да кажа.

# 263
Благодаря Ви!

# 264
  • София
Резултати от 16 СМТ в Руския лицей:

http://www.ruliceum.org/bg/snews/участие-в-софийски-математически-турнир

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 12:31 от desi_9025

# 265
Е, това е абсолютно некоректно, как така самото училище ще проверява работите. Така има голяма вероятност от завишване на резултатите. Ето, гледам показателите на едно дете, говорих с майката, според детето има сгрешена задача и една нерешена, а е с 2т.+
Има ли общо класиране за всички ученици в Сф, от съответният клас, или не? Всяко училище си изнася резултаите?

# 266
  • София
На СМТ се дават 2 точки за непопълнен отговор на първите 10 задачи. В посоченият по-горе случай, ако детето не е решило едната и не е попълнило отговор, а майката е смятала нула точки там, може да има точно тези 2 т допълнително.

# 267
  • най-шареното място
Няма как всичко да се провярява централно, и мисля, че и рядко се случва.

ПП Тук /не София/ за други състезания, винаги се проверява от организатора.
Затова теоретично има двоен риск - да подсказват на своите /знаят си ги по физиономия/, и втора - да бутат точките им/не са анонимни и школото е на бланката също/. На практика, общо взето, и двете са почти изключени обаче - има и други деца в стаята, има оплаквания, има риск да загубят докакинство. Няма какво да се коментира да е нарочно действие - голямо излагане ще е ...

# 268
  • София
а резултатите за децата, които са били на състезанието в СМГ, кога ще излязат, чули ли сте? не можах да видя в сайта нищо

# 269
  • София
Е, това е абсолютно некоректно, как така самото училище ще проверява работите. Така има голяма вероятност от завишване на резултатите. Ето, гледам показателите на едно дете, говорих с майката, според детето има сгрешена задача и една нерешена, а е с 2т.+
Има ли общо класиране за всички ученици в Сф, от съответният клас, или не? Всяко училище си изнася резултаите?
Извинявам се, обаче нещо не разбирам - може би не съм се изразила правилно. Както и Master по-горе е писала проверяват се в училището, в което се е явило детето. А децата се явяват най-често в собствените си у-ща, ако те са домакини на съответното състезание, защото най-често това им е най-удобното у-ще. Нищо нередно не виждам.
И не мисля, че някой ще тръгне да завишава за единия престиж на собственото си у-ще, точно защото си има възможност и за последваща проверка от организаторите.
За СМТ няколко пъти даваха линк - ще има обобщено класиране на сайта на СМБ http://smbsofiagrad.wordpress.com/, обикновено на децата с 50% +. Вижте миналите издания.

Общи условия

Активация на акаунт