За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • варна
Сега малкия като се изака няма тези жилки ,,но акото е като пяна и попива в памперса -жълто е .
Нормални ли е да всеки път различно -понякога има слуз ,друг път е кат0 паста друг път на пяна ?

# 616
Моето бебче е на 4 1/2 месеца и тя е на аптамил от около месец. Ми акото й всеки път е различно-веднъж е мнооого гъсто, друг път рядко. Веднъж жълто като пюре от тиква, след това е зелено. Би трябвало нещата при теб са нормални, а и лекарят ти така казва. Плюс това всеки път като малката ака се чува... и подушва  Joy

А и аз да питам освен бебешка вода и розов девин, друга изворна вода давате ли на бебетата? Примерно изворна на Горна баня или Банкя?

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 14:12 от ambro13

# 617
  • София
Здравейте мами Simple Smile Бебето ми е на 1 месец и се храним с АМ ( Аптамил). От няколко дни акото и е доста рядко (поне на мен така ми изглежда). Когато я храня чувам как ака и имам чувството че е като вода.После като го видя в памперса не изглежда толкова рядко.Говорих с доктора и той каза, че не е проблем това. Някой от вас имал ли е такъв проблем? Акото и е жълто, но понякога има и зеленикаво, понякога цялото е зелено. Моля споделете, ако знаете нещо, защото много се притеснявам - това разстройство ли е или е нормално да е по-рядко. Иначе си ако по 5-6 пъти на ден, което доктора каза, че е нормално.
Аз! Със същото мляко, като стана на около 40 дни вече преливаше от памперса и си беше разтройство. При нас се оказа лактозна непоносимост. Минах на безлактозно мляко и още в същия ден, в който го дадох започна да си ака нормално. Но това по съвет на педиатърката ни.

# 618
Ние пием Нан Комфортис, първо единица, а сега и двойка. Като цяло съм доволна, а ние доста млека сменихме. Вътре е с Биогайа. Помогна ни за запека. Разбива се много лесно.
Не съм съгласна, че дете на АМ не се изхожда, защото усвоява цялото мляко. Това важи за бебетата на кърма. Случва се понякога детето да не може 1-2 дни да се изходи, но ако се случва редовно, тогава вече е налице проблем.
Благодаря днес го взех и ние ще го почнем дано ни помогне. Аз също мисля че няма как да усвоява напълно АМ.

# 619
Някой може ли да ми каже колко пъти мога да добавям АМ към яденетата на дъщеря ми,  тя е на 9 месеца и е с предполагаема алергия към белтъка на кравето мляко,  така че не купувам нищо млечно.

# 620
  • Северозапада
На 9 месеца всяко хранене трябва да е млечно. Дай повече подробности какво и колко яде бебето, за да ти отговорят по-коректно.

# 621
Въвела съм каши цареяица, ориз, елда без глутен, приготвям и зел. пюрета, плодови пютета. Яде закуска немлечно, защото изпива 90 мл АМ, след това зел. пюре не млечно + чай за пиене, след това следобена закуска млечно обикновенно плодово пюре+ 30 мл АМ в него и към 8 не млечна каша, преди да заспи 90 АМ

# 622
  • Sofia
Някой питаше за водата. Моето дете е на 1,2 г. и не съм му давала нищо различно от преварена. Розов Девин пак е с някаква минерализация, макар и ниска.

# 623
  • Северозапада
Въвела съм каши цареяица, ориз, елда без глутен, приготвям и зел. пюрета, плодови пютета. Яде закуска немлечно, защото изпива 90 мл АМ, след това зел. пюре не млечно + чай за пиене, след това следобена закуска млечно обикновенно плодово пюре+ 30 мл АМ в него и към 8 не млечна каша, преди да заспи 90 АМ
Мисля, че може да слагаш АМ и в зеленчуковото пюре. Когато въведеш месо, в него не се слага АМ. За мен е малко млякото, ако е само това, но си зависи и от детето. Моето си беше предимно на мляко на тази възраст. Твърдата храна и беше 50-100 гр. 2 пъти дневно, но и е захранена късно, на 7 месеца.
Питай и в БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38, вероятно ще има повече отговори  Peace

# 624
Бебето ми е на 11 месеца-трудно се изхожда .Пробвала съм с глицеринови свещички,  с други млека-не става. Може ли да му дам Ленено семе?

# 625
  • Северозапада
Никоя ли друга разхлабваща храна не действа? Пробвали ли сте с пробиотици (предполагам, че да, но да питам)?  Овесени ядки, тиква, броколи, с. сливи и круши са все разхлабващи или поне така ги водят. Зехтина също. Питайте и в темата за хранене и захранване. Няколко поста по-горе съм дала линк.

# 626
Бебето ми е на 11 месеца-трудно се изхожда .Пробвала съм с глицеринови свещички,  с други млека-не става. Може ли да му дам Ленено семе?
Ленено семе,мисля че не.Но на тази възраст вече може да яде почти всички плодове и зеленчуци.Давай му такива,които разхлабват - сокове от круша,слива,готвено зеле, грах,на моето на тази възраст му готвех леща и боб(от беления).Не прекалявай с ориза,картофите и морковите,че те запичат.Качественото кисело мляко също е полезно за храносмилането.

# 627
  • София
Бебето ми е на 11 месеца-трудно се изхожда .Пробвала съм с глицеринови свещички,  с други млека-не става. Може ли да му дам Ленено семе?

На 11 месеца, ленено семе не бих давала. Но то вероятно вече е позахранено, давай по-разхлабващи храни(има много материали, кои са разхлабващи, кои регулиращи и кои запичащи храни, разгледай ги и според въведените храни се ориентирай какво да даваш и какво да въвеждаш напред). Също е важно и количествено да яде достатъчно.
Може да се консултираш и да включиш и някой пробиотик.

# 628
Давала съм и разхлабващи храни,също и Биобаланс-бебе,но ефекта е 0.Така сме от 2 месеца.Педи нищо не казва.

# 629
  • Sofia
Какво значи,че си давала разхлабващи храни-всеки ден ли, на периоди ли. Кажи един примерен хранителен режим при детето. Какво яде сутрин, обед, вечер , между храненията.

Общи условия

Активация на акаунт