Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 406
  • 708
  •   1
Отговори
# 495
  • София
tikvi4kataмного съжлявам, пиожелавам ти мно0го късмет на серклажа и да мине по вода  Hug  bouquet

Synni__ аз съм с токчета почти всеки ден, доколкото знам трябва да се носат удобни обувки за да не ти се поддуват краката. Аз нямам засега такъв проблем, и без токчета честно трудно ще мина, просто съм джудже

# 496
  • София
Tikvi4ke, прегръдки и от мен и стиснати палчета за манипулацията утре!

Момичета, не се ядосвайте за ФМ, най-важното е бебоците да са здрави и внимателно прегледани, а полът, снимките и словоохотливостта на лекарите са второстепенни неща.

Да се оплача - направих бронхит и ми изписаха АБ. От него ми мина кашлицата веднага, Т нямам, но продължавам да съм с хрипове или свирене в гърдите. Според док трябвало време те да отминат, но на мен ми е притеснено. Случвало ли ви се е? Кажете някой бабин лек.

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 16:55 от Мohita

# 497
Здравейте момичета, ох моя повод отиде по дяволите, никъде не ми се ходи  Cry Не са добре нещата при мен. Днес си направих дежурните кръв и урина. Това че хемоглобина ми вече е много нисък даже не ме притеснява толкова, защото ще пия желязо, но урината ми не излезе добре. На белтък пише-опалесценция, седимент-масово бактерии, урати  smile3514. Дадох я по всички предписания за стерилност, но първо сутринта като погледнах контейнера за урина видях, че е изтекъл срока на годност, защото отдавна по някакъв повод го имам у нас, реших, че няма да повлияе, дадох урина след тоалет, отивам в лабораторията да ги занеса-1 час почивка.Много се ядосах. То почти 2 часа ще са минали докато попадне при тях. Питах ги дали да дам наново, отговора беше -не. След като излязоха резултатите много се притесних и отидох на друго място, там белтъка беше отрицателен, имаше някакви бактерии, но не масово. Но така или иначе ми казаха, че е по-добре да направя урокултура, 3 поредни дни. Дали сега тези бактерии вредят на бебчето, много ми е притеснено. Все пак докато се предприемат някакви мерки трябва да минат 3 дни. Не е ли много това  Confused А и не знам от кога е така. На 29 октомври урината ми беше чиста.

# 498
Тиквичке, много съжалявам! Знам, че няма смисъл да ти казвам да не се тревожиш, но все пак опитай.  Peace В листовката на Лексотан пише:
Скрит текст:
Не приемайте това лекарство, ако сте бременна или може да забременеете. Ако Вашият лекар е решил, че трябва да провеждате лечение с това лекарство по време на късната бременност или на раждането, бебето Ви може да има ниска телесна температура, да бъде отпуснато и със затруднения в дишането. Ако лекарството се приема редовно в късната бременност, бебето може да развие симптоми на отнемане. Тези симптоми са обяснени в раздела, ако сте спрели приема на Лексотан.
Така, че недей, моля те!  Hug
Съни, не го мисли, бактериите не могат да навредят на бебето докато е в матката. Там то е достатъчно добре защитено. Просто си направи всички нужни изследвания и докито ще ти предпише адекватно лечение!  Hug

# 499
А защо тогава казват, че бактериите в урината са опасни при бременност  Cry

# 500
  • София
Според мен са опасни в началото, когато няма плацента. Сега бебчо би трябвало да е по-защитен.
Ух, аз да се оплача - май ми се провали ходенето на Бебемания в петък. Ще трябва да сменям един колега в петък и ще съм на работа... Събота следобеда ще пътувам, та ще видя кога и как да отида... Много ме е яд, не ми се изпуска...

# 501
Опасно е ако не е открито навреме и не е лекувано.  Peace Възможно е да се наложи да пиеш АБ, но това да не те притеснява! Стискам палци да е нещо леко!  Hug

# 502
Тиквичка прегръдки Hug, но наистина бебоците имат нужда от теб.

Ники, нямам лични наблюдения или допир до Пелев, но е началник АГ одселение и съм чувала, че е добър специалист.

# 503
оффф момичетаааааа  smile3511 съжалявам, че само ви се оплаквам, но постоянно се появява нещо ново. Сега прочетох листовката на феро-фолгамма, която доки ми изписа заради ниския хемоглобин. Изписана ми е 3*1 на ден, а в листовката пише, че при бременност не трябва да се приема повече от веднъж на ден. Вече направо ще се побъркам, не знам какво да правя. Освен това и на тази листовка и на листовката на магнезия пише, че желязо и магнезий не трябва да се пият едновременно.  Banghead
Vaseto29, точно това не знам какво означава навреме. Последната ми урина е изследвана на 29-ти октомври, днес сме 17-ти ноември. Аз не знам от кога точно имам бактерии и не знам дали е навреме открито.

# 504
Arlena ако имаш нужда от нош па пиши на лични и мога да ти изпратя.Нямам нищо против.
На мен много ми се ходи на лекции,но и аз съм на разбота и ще мога да се включа чак като изляза 45 дневния болничен.

Аз в сряда съм на ФМ и вече нямам търпение,не знам Рози ти как ще изкараш след ФМ чак до януари.
Sunny не навреме означава месеци,а при теб няма и месец.не се трявожи,защото и на мен ми откриха бактерии уж,пък се оказа след 3-тото даване на урина,че нямам.Правих в Цибалаб последната.И да магнезий и желязо ги пии отделно.
Хайде приятна вечер и само хубави емоции,че да не стресираме бебетата.

# 505
Ох, момичета, аз да ви се оплача - май ще ми вадят мъдрец...Преди 10ина дни се отчупи парче от него и като отидих при "зъбохирурга" каза, че трябва да се вади. Не ме боли изобщо, не ме дразни, изобщо все едно нищо му няма на зъба.
От една страна се притеснявам ако пък ме заболи в края на бременността какво ще правя, 8-9 месец.
От друга страна не ми се рискува сега без да ме боли да се навирам сама в устата на вълка, все си мисля ако се възпали след ваденето какво ще правя и дали няма да навредя на бебо.
 Confused

# 506
Съни, щом докито ти е изписал желязото така, значи е преценил. И аз пиех предният път в седми месец, ама не си спомням по колко ... май беше повече от веднъж.  newsm78 А по колко магнезий пиеш? Гледай да ги вземаш през няколко часа.  Peace Не е голям периода, в който си дала урина за изследване. Аз сега например дадох на 12-ти, пък за резултатите ще говорим на 24-ти.  Peace
Метличина, и при теб ли тревоги?!  ooooh! Много мъчно ми става за вас, момичета! Дано всичките ви проблеми минат неусетно!  Hug

# 507
Пия по една теблетка магнезий, а това което ми е изписал доки освен желязо съдържа и вит.В12 и 5 мг фолиева киселина. Точно заради тези 5 мг фолиева киселина е написано, че не трябва да се приема повече от веднъж дневно. Все пак при бременност са неоходими само 400 микрограма. Майка ми преди малко се обади на една хематоложка и тя потвърди написаното на листовката, че при бременност се приема само по една таблетка. Относно магнезия за малко ще спра приема му, след това ще приемам желязото наобед (защото аз тогава ставам), магнезия вечер. Така достатъчен ли ще бъде периода между двата препарата?

# 508
  • София
Synni__ защо взимаш самосиндикално такива решения, всички сме на магензий, аз съм на 1000мг на ден ПРЕВАНТИВНО. Слушай си доктора, пий си желязото и му се обади за урината. Стига паники моля, 99% от бременните имат твоите проблеми, аз също ще пия от следващия месец желязо.

metlichina на мен също ми се счупи мъдрец още в 9 седмица. Реших засега да не го вадя. Първо не мога да пия обезболяващи. Второ предишния път като ми вадиха мъдрец ми се отвори синузната клапа, вдигнах висока температура и бпх на антибиотик, реих че сега няма да рискувам, и имам приятелка зъболекар каза че шанса да си остане така до раждане може да се каже че е ок. Гледам да не ям на тая страна за да не го пълня с храна

# 509
Момичета, четох ви на един дъх, че бързам да напиша и да минавам към домашните дейности.

Първо, бърз въпрос - реших да си правя обременяване за ГД, но четох някъде че се прави между 24 и 28 седмица. Моята АГ малко ме разочарова с безучастността си, когато бебето се оказа, че върви по-големичко, изобщо не спомена какво бих могла да направя. Но после на ФМ се оказа, че продължава да расте по-бързо за седмицата си, и това ме накара да мисля за изследване. До сряда няма да мога да й звънна, защото тогава й е първия приемен ден. Мислех утре да направя това изследване, но после реших, че може да отложа малко. Все пак, ако сте по-информирани от мен, можете ли да ми кажете защо се прави чак след 24 седмица и каква е разликата, ако се направи сега? Аз бих предпочела да съм информирана от по-рано.

Mohita, аз за такава остатъчна кашлица препоръчвам черна ряпа с мед.

Metlichina, консултирай се с още някой специалист дали е толкова наложително да се вади мъдреца. Хирурзите от това си разбират - вадене и рязане  Mr. Green, и това препоръчват! С предната бременност имах такъв случай на, за мен чисто печалбарство. Отидох при една зъболекарка, която ми откри 4 или 5 кариеса, но заяви, че най-важно било да махнем мъдреца, защото много ми пречел. А аз нямах някакви сериозни оплаквания. Скоро след раждането специално замразих кърма, заради упойката, и отидох да ми го извади. Детето само стоя гладно заради цялата тази история, защото не беше свикнало от шише. Извади ми зъба, едни лесни за нея 80 лв, и после заяви, че не съм подходящ пациент за нея, защото тя се занимавала с естетична хирургия. Ами да ми го беше казала още отначалото.

Synni,  дръж се, всичко ще мине!
Tikvichka, много ми е мъчно за теб, но наистина няма сми от силни успокояващи...чайче по-добре и гушкане с любим човек  Hug

Общи условия

Активация на акаунт