Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 326
  • 708
  •   1
Отговори
# 615
Днес и аз бях на ФМ и всичко си му е наред на бебо.Развива се както трябва и вече съм спокойнаАа.Дадоха ми диск дори без да съм искала предварително.Бихте ли казали дали ако нямате проблеми с бебоците ще ходите на ФМ  през 30-32 г/с?Аз се чудя!!!!
Относно лекциите - дали тази ще е интересна в събота?Ще ходи ли някой?

# 616
Момичета и аз днес бях на Фм, всичко е наред и чакаме момиченце  Hug Party  Party
Отивам да чета назад, че много съм изпуснала. 

# 617
  • София
Добре дошли на новите и безпроблемна бременност до края   bouquet
Късната ФМ аз мисля да не я правя, въпреки че док спомена за фетална ехокардиография към 30 г.с., но ако няма проблем може би няма да отида.
Козметиката - със синът ми пробвах какво ли не, защото още на първото къпане направи алергична реакция от Бюбхен. Аз харесвам Мустела, Нивеа и Бочко. В началото мисля да взема Мустела и след това Бочко  Peace
При мен болките в корема продължават, въпреки хаповете. Кават че магнезия трябвало да се натрупа в организма, за да има ефект, но се чудя колко време му трябва  Thinking Ох искам да спира да ме боли, защото сега не мога почти никъде да отида Sad

# 618
За козметиката и аз да кажа, къпех го с малко шанпоан малко във водичката. След баня не мазах с нищо, на курса за бременни ни посъветваха така и съм много доволна. Вече е на 3 1/2 баткото и има перфектна кожа.

# 619
  • София
За къпането има разнопосочно мнения. Повечето педиатри съветват бебето да се къпе всеки ден, но в последните години се застъпва и тезата за по-рядко къпане (която е описала Giada). Нашият педиатър препоръча всекидневна баня само с вода, а 1 път седмично - с шампоан.

Фен съм на козметиката на Себамед. Немска е и от висок клас, в същото време на по-поносими цени от другите подобни. Купувам от Ремедиум, там е най-евтина.

Трета ФМ няма да правя, ако няма проблем.
Днес бях на ФМ и аз, чакаме две момчета:)) Здрави са, пу-пу!
Но! Шийката ми е скъсена, 2,4 см. Препоръчаха ми лекарства и почивка, засега без серклаж и пълно лежане. Трябва да го обсъдя и със следящия ме лекар. Честно казано, сдухах се и ми е притеснено. Дано изкарам до 8-мия месец поне!

# 620
  • София
Ехаа днес всички сдте били на ФМ, браво за хубавите новини!

Мохита с какъв ехограф ти мериха шийката?Ако е с коремен да знаеш че винаги дава по малки резултати

# 621
  • Под кленовите дървета
Всекидневното къпане+мазане ако има нужда е един чудесен ритуал Simple Smile С чиста водичка и няколко капки Себамед за вана къпех малкия, а два пъти седмично беше банян с измиващо.
Тази теза за не къпането всеки ден...да ме прощават педиатрите, ама после взимат пари за измислени диагнози като АД и изписват супер скъпи мазила, защото кожата на детето е била съответно не почиствана и овлажнявана като хората. Снаха ми и с двете деца прибягваше до не къпане и не мазане, по новите методи и познахте, дали нямаха кожни проблеми и то сериозни, че още имат.

Не забравяйте, че новите тези идват от страни, в които културата е различна, тук може да не къпят всеки ден, но улиците се мият с вода два пъти седмично и няма грам прах и мръсотия. В Бг като си изведях детето в количка лятото, като се приберях краката ми бяха побелели от прахта по улиците, на него му се наслояваше даже в пелената на количката Sick И представете си това бебе, глътнало малко кърма, повърнало повечето, да не го изкъпя, как би миришело на вкиснато мляко Sick Sick Sick

# 622
Не че нещо ама аз не мога да го възприема това детето да се къпе веднъж седмично Sick. Ясно, че е бебе и не се цапа и тн. но за мен ежедневната баня си е задължителна. Изключая случаите с кожни проблеми, разбира се. А след баня съм мазала има няма две седмици след раждането- тогава просто цялата кожа й се смени като на змийче Mr. Green. От там нататък с нищо не третирам кожата освен сапун и шампоан и не е имало проблеми. С риск да ме сметнете за луда ще споделя, че миех дупе след всеки памперс, мокри кърпи съм ползвала само навън. В резултат така и не разбрах какво е това подсечено дупе и как се ползва пудрата за него Laughing
ПП: подкрепям поста на Вени(писали сме едновременно), особено частта с прахоляка. За столицата това си е ужасен минус. Аз и дрехите на детето вече не простирам на балкона по тази причина ooooh!

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 22:50 от amy_lee

# 623
Мисля, че говореха за много малки бебета, къде ще се цапат толкова? Но определено ме замислихте...със сигурност трябва да проуча въпроса и да реша. Лека нощ!

# 624
  • София
За много малки бебенца и аз съм съгласна къпане през ден примерно, не е нужно с шампоан, може наистина няколко капки някакво олио във водата. Но за по-големички, особено лятото- задължително всеки ден  Peace
Маце шийката се мери с ръка  Peace

# 625
  • София
И моето си го къпех всеки ден. Е, не съм се втелясвала много, ако пропуснем някой ден, защото така и така я беше страх и не беше особено доволна от банята в началото.
Първо, че повръщаше след всяко кърмене, второ, уцелихме много горещо лято, така се потеше и обриваше милото, че беше абсурд да не го изкъпя. Много добре си й действаше на кожата. Ползвала съм измивни продукти всеки път, и себамед, и чико и мустела, не е имало проблеми.

# 626
Браво на всички за добрите новини от ФМ, нямам търпение и моята да дойда да разгледаме бебоците по-обстойно  Laughing Иначе за протокола вече сме по 300 грама  Simple Smile
Ееее,браво на вас, аз съм с едно бебе в 19-та седмица и е 250 гр... а ти с 2 - по 300 грама всяко Simple Smile Поне така каза док по ЖК, че било 250 грама, ама аз на нея специално за точност относно мерките и теглилките не се надявам твърде много, че все има разминавания с това, което пише по интернет страниците за тези седмици, важно ми е да го гледа, че се развива нормално... и тя си му мери там разни неща и си казва,че е наред...
ооохх, така се наядох здраво горе в стола, чудя се къде място да си намеря, а бебето се разигра яко  Joy Joy Joy Joy Joy Май ще е апетитно и то като батко си  Laughing Laughing Laughing
Аз много не вярвам на тези измервания на ехографа. Мисля, че са относителни. А и моите бебета отначалото си вървят едрички. Татко им е много висок  Laughing
Mohita  Hug Честити ви момченца!!! Знам какво ти е, минах през същото преди седмица. И аз лежа, и при мен е скъсена шийката. Честно казано очаквах го при близнаци...явно е често срещано явление. Но не се притеснявай, повече лежане и повече спокойствие. Настрой се позитивно. Трябва да ги изкараме тези бебоци поне до 8ми месец   bouquet Стискам палци!

# 627
  • София
За много малки бебенца и аз съм съгласна къпане през ден примерно, не е нужно с шампоан, може наистина няколко капки някакво олио във водата. Но за по-големички, особено лятото- задължително всеки ден  Peace
Маце шийката се мери с ръка  Peace

До сега ми е мерена на всеки преглед с УЗ, на ФМ с коремен при моята док с вагинален, да не би да се бъркаш с разкритие, знам че то се мери с ръка.

# 628
Бихте ли казали дали ако нямате проблеми с бебоците ще ходите на ФМ  през 30-32 г/с?Аз се чудя!!!!
И аз обмислям същото, на мен ми се иска понеже все съм нетърпелива да си видя бебчето  Laughing Laughing Laughing, а и Балев си е Балев,а аз при него ходя на ФМ,но ММ е малко против,  смята го за един вид "глезотия" едва ли не точно тази 3-тата, вече било толкова голямо бебето и се виждало добре "на части" и на другите видеозони, ама аз още си се чудя... може би ще видя как ще сме с финансите и ако мога да си го позволя без да трябва да се отказвам от нещо друго важно... ще ида все пак, но с баткото не ходих на трета и се чудя дали е редно да ги "деля по този начин...  ooooh! ooooh!

# 629
Добро утро! Да се включа и аз по темата с къпането....няма вариант,в който някой вкъщи да пропусне банята,бебета,възрастни,подрастващи...все тая! Не бих могла да си представя,детето да си легне без да е изкъпано....Всяка вечер е къпан моят син,всяка вечер е мазан и аз след всеки памперс съм мила дупето,може да ме линчувате,обаче така се създават хигиенни навици,никага не ми се е налагало да го карам да влиза в банята на сила,да го подсещам да си измие зъбите и тем подобни (които съм забелязвала при приятелски семейства...)
 По въпроса с прашните простори,също вкъщи имаме решение,купихме си сушилня и вече забравих какво са щипки,простори и въобще мокри дрехи.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 10:04 от Karina81

Общи условия

Активация на акаунт