ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 149
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За това издение говорех, като оригинално http://www.trud.cc/?cid=9&pid=10637 том 1 - 1000 стр. и втори още толкова - много хубаво издание, но за възрастни. Пълно с похотливи девици и т.н. Освен това трудно дете би следило разпокъсаните истории.

А това http://chitanka.info/book/285-prikazki-ot-hiljada-i-edna-nosht е от моето детство.

Морена, Жул Верн, приключенческа е децата, търсят изгубения си баща.
http://chitanka.info/text/3167-detsata-na-kapitan-grant
Има и хубава руска екранизация.

# 121
  • София
Morena, момичето е на 16, а момчето е на 12. Целият сюжет се върти около писмо в бутилка, което сочи до местонахождението на потънал кораб и екипажът му. За съжаление, текстът е размит от водата и може да се прочете само географската ширина, която е 37 градуса. И така комитета по издирване тръгва по 37-мия паралел, за да ги търси.

# 122
  • Sofia
Благодаря и на двете ви! Моята ще почака за "Децата на капитан Грант". Simple Smile
МММ, знам за филма, но ме подсети да го потърся, сега ще го дръпна.  Simple Smile
Как ме разсмя с "похотливите девици"....  Laughing  Мдаа.. те нали са си писани за възрастни, та само адаптирани за децата.  И нещо любопитно, ако не сте го виждали/чели.

"Хиляда и една нощ" у нас така:

# 123
И нашия първолак е болен. Кашля зверски. Цял ден наваксва с материала. Хич не и завиждам на госпожата им. Жаргон няма, краснописът му е обречен, вечер ляга късно и сънят не му стига. Миналата седмица плака от умора, та в този ред на мисли боледуването му дойде дюшеш, че тъкмо си почина малко.

# 124
  • София
Мдааа много болни има и в нашия клас. Моята днес се завърна, но до обяд. Госпожата така я е похвалила, че нашата хвърчеше днес в облаците. Дори има стикер "най-добър четец" в буквара на онази част за буквата М. Само за протокола - тя е от децата, които не можеха да четат, преди да тръгнат на училище (не че сега може, а и пусто няма желание грам да се учи сама). Госпожата й е казала - от утре ще пише вече с химикал, тя е много щастлива. И последното било, как за такова отсъствие не е изостанала с материал,че дори и малко напред била.
Иначе е пубер номер едно - всяко нещо е Не, не искам,не мога, не зная!??? Ей полудявам....
Помолих я днес да дремне на обяд, баба й като я вземе - ми не го е направила естествено, що пък да е това, което аз казвам. А баба й е "мека мара" и не можело детето да се насилва. Та вече е в леглого, гроги....
Днес получих двете книжки за Таласъмчето, да видим кога ще й ги дам...
Болните бързо да оздравяват. Аз за тази упорита кашлица какво ли не давах - то не бяха бабини илачи, смески, заготовки, то не бяха билкови сиропи, чай Бронхопам, и инхалации,и още и още. Мииии има някаква кашлица пак....Докторът ни каза - поне 20 дена ще се чисти...

# 125
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
голямото приключение на малкото таласъмче е новата любима книга Simple Smile най белобрадия старец ще носи още по-голямото приключение  Crazy
днес даже готвих таласъмска супа  Crazy седеше до мен в кухнята и ме контролираше дали съм сложила точните съставки  Crazy

за мекането, не знам какво да кажа  Confused тук не мекат, други работи има. отправиха ми препоръка да не го изпращам на училище с панталон.  Tired с анцуг щяло да му е по-удобно, пък и съм щяла да се сърдя ако го скъса  Tired
не попитах дали ще искат един за официален и друг за делници  Tired

сега се сещам. четохме урока. има изречение "за мене - малини, а за Лина - лимони"

# 126
Ние бяхме на рожден ден, върнахме се и.... моят съзря конструктора и се разсъни тотално!
Голяма грешка да не го скрия, от час и половина го чопли, накрая направи радиото и край - то са едни танци и песни сега, сестра му се включи, направиха дискотека, вместо да спят.  ooooh!

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/104033 … a&oe=54E21BFA

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:36 от Анонимен

# 127
  • В офиса

сега се сещам. четохме урока. има изречение "за мене - малини, а за Лина - лимони"

Не е грешка: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=7997

# 128
Жаси, радвам се, че се хареса. И Нико много го уважава.

# 129
  • София
Днес сме вкъщи с ученика, след малко започваме с ученето. Днес кашлицата му е много хубава и влажна, надявам се до неделята да поспре.

# 130
  • София
Добро утро мацки  Simple Smile
Както винаги полезни и с книжки и конструктори...благодаря..
и на feel_the_rush благодаря за инфото за таблетките за смучене...
Ние вече 3 ден си имаме нова г-жа. Кати я харесва...което е важно...Въвела е "клас стани, клас мирно:))) дежурни ученици, които поливат цветята и бършат дъската:)))Напомня ми за моето време:))), но и тя си е възрастна госпожа. Дисциплината е оки..., вече нямат така любимите печати, а или браво или подпис  с червен химикал...което е направо голяма драма:)))Друго си е да има печатче:))) Госпожата пишела на дъската 6 и 2 и зависимост от поведението през деня "закачала" децата съответно на 6 или на 2, което не знаам...много крайно ми се вижда...
Стигнали са до л и днес май 9 ще взимат...В петък ще се разреши на част от децата да пишат с химикал...А пък аз отдава й правя диктовки с химикал, та съм спокойна...Пубуртет - не знаам да ли я е хванал, но определено вече е доста изморена. Ако в началото не спеше следобяд, миналата седмица първо си дремваше, после домашните...Вчера пак спа, след като понеделник и вторник не спа...и после беше свежа като репичка  и една блага и добра. Но като е изморена е доста да кажа нервничка, подвиква, заяжда се, вижда се, че има някакъв физически дискомфорт...та не знам дали е пубертет  или просто децата имат нужда от повече почивка:))) Яде в стола и е доволна...явно повече й харесва, че е самостоятелна и е с другите деца...защото вчера боба не изяла щото бил студен, оня ден супата била гадна, ама да видим докато има желание - да ходи...
В нашия клас имаше някакъв чревен вирусляк...аз не съм спирала пробиотика, та не знам дали от това не го хвана...Кашлящите и сополивите са си налице още от 15/09...

# 131
Жаси, радвам се, че се хареса. И Нико много го уважава.

Много благодаря за идеята! Сутринта стана моят и първото нещо беше да си пусне радиото, чак тогава отиде да си мие зъбите и да се облича.  Grinning

Ние сме в някаква страхотна поредица от рождени дни на приятелчета - тази и другата седмица общо 4 броя.  Crazy Чудя се вече какво да купувам...

# 132
  • Варна
Може ли да ме светнете и мен за този конструктор? Май съм изтървала откъде е...

# 133
  • София
В класа на сина ми също рапортуват дежурните с "Клас стани", "Клас мирно", "Г-жо ... учениците от 1б клас са готови за часа по...", учителката ни е около 40 годишна, т.е. в никакъв случай не е възрастна. Синът ми много страда вчера, че трябва да отсъства, именно защото тази седмица той е дежурен с още едно момиченце.

# 134
  • София
Рано им е още за пубертет, просто са раздразнителни. При нас отдавна пишат с химикал.

Наскоро имахме РД и затова давам предложения за подаръци, освен Легото, което е номер 1 за моя син:
Английски за деца - има карти с думи и с фрази. Играе се със зарове и пионки.

Комплект за фокуси - много се впечатли сина ми. С шапка на глава прави фокуси. Има и диск за някои от фокусите.

Общи условия

Активация на акаунт