Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 431
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
И тук да честитя на двете мами новите бебета   bouquet
Хора, започвам да изпадам в паника и то не леко..Започна бебевалежа много стабилно! Вече се ослушвам за всякакви симптоми и много ме е страх, че ще си седя с болките вкъщи и няма да разбера до последния момент...Вкарвам се в някакви филми..колкото и да дишам дълбоко и да се опитвам да съм позитивна, обзема ме и страх, освен паника.. Confused Трябва ми някой да ми бие едно шамарче май..

kleopatrichka, нз, аз не бих рискувала..не се знае февруари месец какви ще са условията по пътищата, сняг, дъжд...Въпреки, че 40 минути изглежда малко, не се знае и колко време ще имаш и кога ще тръгнеш..Това значи при първата контракция д а тръгваш..Абе, аз не бих рискувала.

# 376
Ехаааааааааааа!!! Бебчета!!! Честито на новите мами. Да са им живи и здрави мъниците.   bouquet

Клеопатричка, пътя до болницата при мен е най-малко половин час, но в час пик може да се удължи до поне 40-45 минути, защото трябва да се мине по най-натоварените булеварди в града. Вярно е, че не се знае каква ще е пътната обстановка, но пък и при първо раждане нещата сигурно ще се развиват доста по-бавно. А и моята лекарка каза да тръгвам към болницата едва когато контракциите ми са най-много на 10 минути, та си мисля, че ще има да си поседя вкъщи доста време. Просто ти ще трябва да се съобразиш с по-голямото разстояние и да тръгнеш по-рано. Можеш да поискаш съвет и от твоя гинеколог, за да си сигурна, че няма да родиш по пътя.

# 377
Ади, и аз съм същата паника. А и болките ми вече са константни. Всякакви сценарии ми се въртят в главата.

# 378
  • София
Мен не ме боли, просто ми се втвърдява корема. Поспряха болките. И се чудя ми аз ако имам примерно разкритие без болки...и си седя така  Crazy
Днес имам ужасни киселини, преди малко повръщах  Sick И то не е и точно повръщане, седя си и стомашния сок се излива в устата ми и тичам към тоалетната да плюя там  Sick Ужасна работа, много се надявам това да спре след раждането.
Обаче си чувствам корема някак по-голям тези дни  newsm78 И четох нали за смъкването на корема преди раждане, трябвало да имаш място между гърдите и корема.Но аз винаги съм имала място  newsm78

# 379
Ади, и аз съм същата паника. А и болките ми вече са константни. Всякакви сценарии ми се въртят в главата.
Уф, вече не знам кое и от какво ме боли..Много се филмирам, а термина ми е далече..
Чудя се на моята докторка..Днес й звъннах да се разберем за утре за прегледа и тоновете, и тя ми вика запиши си от сега час за началото на декември... Shocked Така се учудих, явно е спокойна и не мисли, че по-рано ще се роди бебо. Тогава си се чудя аз защо се филмирам така  Crazy
Утре разбира се ще видим ехографа и тоновете и тогава ще питам има ли изгледи, да си седна на д-то и да се успокоя малко поне...

Ирайн, и аз съм така, не знам киселини ли са, гадене ли е вече, те преливат едно в друго, вчера повърнах всичко Sick Но поне после спах добре и тази сутрин да не повярваш нямам спешни посещения на тоалетната..

# 380
Мен не ме боли, просто ми се втвърдява корема. Поспряха болките. И се чудя ми аз ако имам примерно разкритие без болки...и си седя така  Crazy
Днес имам ужасни киселини, преди малко повръщах  Sick И то не е и точно повръщане, седя си и стомашния сок се излива в устата ми и тичам към тоалетната да плюя там  Sick Ужасна работа, много се надявам това да спре след раждането.
Обаче си чувствам корема някак по-голям тези дни  newsm78 И четох нали за смъкването на корема преди раждане, трябвало да имаш място между гърдите и корема.Но аз винаги съм имала място  newsm78

Хаха, Ирайн все едно съм го писала аз и за кислеините и сока Simple Smile и за мястото м/у гърдите и корема.И аз имам същите гадости, и винаги и преди и сега в последния месец си имам кажи речи 2 пръста място и си дишам нормално, не ми е било трудно дишането Simple Smile.За корема ми е изхвръкнал напред и немога да преценя колко надолу е все още. И на мен само ми се втвърдява корема нямам болки, от време на време само в кръста но са търпими Simple Smile Корема ме сърби ужасно, около пъпа незнам разстяга ли се какво става, но полудявам вече Simple Smile

Да честитя новите ни бебчета и тук  newsm44 . Да са живи и здрави, много послушни за радост на мама и тати  baby_neutral

Започна да се пълни темата с бебенца, а всички ние, които оставаме тръпнем в очакване и трепети Simple Smile

А сетих се за Dakota, къде се покри??? Пиши как си след прегледа!?

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 13:01 от Joanab

# 381
И аз съм с киселини от снощи  Tired- много било гадно. Явно от тестено ми се провокират, днес ще съм на диета.

kleopatrichka, ако климатичните условия не са кризисни, аз не бих се притеснявала да пътувам 60 км. Раждането не става така бързо, като по филмите, поне в повечето случаи...ако прецениш времето, в което да тръгнеш, всичко ще е ОК. Аз се надявам да отид в последния момент в болницата, да си спестя гадния окситоцин, за който сънувам кошмари, че ми го пускат без да ме питат  Crazy

Ади, Кукумицина, не се паникьосвайте, моля ви! Няма да избързват бебоците, обещавам  Hug

Болки между краката и аз имам, точно като на Мимченце- все едно всеки момент ще изпадне бебока  Crazy Корема ми още не се е смъкнал, но тази бременност си го нося малко по-ниско, определено. Миналия път смъкването беше очевидно една-две седмици преди да родя.

Някой пита за Стрелеца- от неделя започва, 23-ти. Аз затова до неделя ще съм бременна, после не гарантирам  Mr. Green

# 382
  • София
При моята АГ също забелязвам, че е страшно натоварено последния месец.Явно много раждащи ще има Декември, Януари. Записвам си прегледи през седмица или две и никога няма свободни часове, вмъква ме там между другите. Затова и на ехограф не ме е гледала от 29.10.Но то нали уж не било и задължително.та минавам за тонове и тя ми преглежда изследванията, говорим.
Предпоследния път бяхме там от 3 до 7 вечерта  Laughing ММ щеше да изпадне в кома още малко.Аз не държа той да присъства, но напоследък ми е много трудно да ходя и той ме кара.
Проблемът е, че в този мед.център тя идва само в сряда и явно затова е такова скупчване. Последния път ходих сама, бяхме 10 бременни сами и по едно време дойдоха още 4 жени с мъжете си.В приемната стана ужасно  Laughing 
Чудя се сега като ми даде разните му там документи длаи д ане взема направление от личната да я сменя с ЖК в Шейново.

# 383
И при моята е същото. Още от прегледа октомври сме тръгнали така с вмествания между другите, че още от тогава няма часове за целия ноември. Много бременни, много раждащи, голямо чудо е ми каза. Затова ще се опитам да запазя за декември, ама не се знае ще успея ли. И при моята ЖК са само във вторник, та скупчването е страшно. Края на октомври часът ми беше в 19.30, а влязох в 20.30 и излязох около 21.10. Смятайте..
На 04.11., когато бях за преглед, тонове и болничен, си поседях около 2-3 часа и аз. Тя каза, че и тогава е свършила в 21 вечерта. ooooh! А вече каза, че трябва да се срещаме по-често..От началото на декември май всяка седмица. Ако издържа толкова де..

Елиас, и на мен зора ми е да задържа до Стрелец, после да раждам вече Mr. Green Но и не прекалено да чака, че и Козичка не искам Whistling

# 384
  • София
Аз също не ща коза, ММ ми е достатъчен  Stop Стрелецът ги харесвам, сестра ми е с тази зодия. Ще видим длаи ще уцели РД на някой роднина.Вуйчо ми е на 3-и, леля ми на 9-и, а сестра ми на 19-и. За нея нещо нямам надежда, защото нали ще съм секцио(засега)  Laughing 

# 385
Доколкото знам, при секцио, което не е с пълна упойка, трябва да сте гладни и жадни. Ако отидете при започнало раждане, как ще стане това?

Моето секцио 2008 беше по спешност, но явно не супер спешно. Отидох към 14 часа за регулярни тонове, казаха ми, че не са ок и ме изпратиха "да си взема чантичката". Върнах се в 15 ч. в болницата. Бях и яла и пила, никой не го е правил на въпрос и не съм била с пълна упойка.

Нали иначе супер много се препоръчва, ако ще е секцио поне да започнали контракциите...

# 386
  • на брега на морето
Еха, бебевалежът наистина започна! newsm30
Честити бебчета на Добрева и Зизу! Hug Да са живи и здрави, и да радват мама и тати! Hug  bouquet
Моят корем си е още високо. Даже продължава да ми натиска с крак в диафрагмата.
Клеопатричка, аз не бих се притеснявала, може би защото предния път родих 26ч след 1те контракции. Затова и сега много ларж го давам, а акушерката посл. път се мъчеше да ме убеди, че този път сигурно щяло да е по-кратко(е, те това им е работата, да те успокоят, че да не вземеш да решиш този път секцио да раждаш). И, колко по-кратко, 2-3 часа?  Laughing Аз съм с дълга, тясна шийка, която колкото и да омекне и да се скъси, просто не ми се вярва да го родя "изведнъж". Иначе и моят път до родилното е 40 мин. Но тук чистят пътищата. Направи както ще ти е по-спокойно. Hug
Аз предпочитам да не нацелва РД на някого(дори и моя- на 1ви декември). Според мен ще е хубаво да си има своя дата. Ама и да нацели- здраве да е. Simple Smile

# 387
Здравейте, момичета, радвам се, че се сетихте за мен! Аз сутринта ходих на лекар, вс е ОК, не раждам засега. Но казах, че течението ми е малко по-воднисто и ми мокри бельото, та довечера пак ще ме гледат и ще капят от онова вещество.

Опитах се да не ям снощи след 22ч. и сутринта нито вода, нито нещо друго, и в 7:30ч. ми стана лошо, така стана и когато ходих на изследвания мин. седм., та за секциото малко се притеснявам, дано да съм от първите. Но ако тръгне самО, започвам да се замислям дали ще разпозная симптомите (хем съм го преживяла), и по-точно спукани води, ако текат по малко... Все се ослушвам и аз...

И мен ме сърби корема, особено около пъпа, хем се мажа вс. ден. И мн се окосми, още от 4 месец.

Честити бебчета на Добрева и Зизу! Да са им живи и здрави сладурчетата!

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 13:59 от Dakota

# 388
  • на брега на морето
Дакота, радвам се, че сте добре! Hug
Доколкото съм чела и да текат по малко води, те се възстановяват. Водите се възобновявали. Иначе същинското изтичане на води, става наведнъж, и няма как да не се забележи. И обикновено до 24ч след изтичането на водите спонтанно започват и контракции. Тук(и в др.западни страни) ако има изтичане на води се чака до 24 ч да започнат по ест. път контракции. Ако не започнат, тогава се индуцира раждане. Peace Hug

# 389
Dakota - радвам се, че всичко е наред при теб! 

Честити вови бебчета  baby_neutral baby_neutral baby_neutral
  bouquet Hug
Такива хубави новини ми оправят деня и не мога да си изтрия усмивката от лицето въпреки гадния дъждовен понеделник на вън  Grinning
Аз със болките съм все така - бъбрек или нерв не се разбра ама кръста ме мъчи ужасно особено ако седна или легна,  а пък като ходя започват болезнените контракции - така че оправия няма  ooooh!
Примирила съм се, че ще е така и само се надявам да не стане по-лошо  Wink

Сега нещо хубаво - приятелки и колежки ми организираха baby shower party вчера  bowuu Hug Страшно хубаво беше  Heart Eyes
Естествено, те ме питаха преди това дали съм ок, защото знаят че в някой държави не се празнува предварително.  Ама аз от купон не се отказвам  Joy
Вчера малко се бях спекла дали ще успея да се приготвя на време (исках да изпека баница и 2 сладкиша, както и да пооправя и изчистя къщата - предложиха да го правим в къщата на едната, но тя живее извън Женева и реших, че с логистиката ще е по-трудно).
И защото през нощта се притеснявах дали ще успея с тези болки- заспах чак сутринта и едва станах в 10ч.  Embarassed
Но ММ се представи блестящо - изчисти цялата къща (вкл основно бани и тоалетни), после помогна за украсата на калежката (на мен не ми даваха нищо да пипам -само нещата си изпекох), като се събрахме (само жени - така се правело) той само принасяше и сервираше - кафета, кайпирини, мезета и накрая когато гостите си тръгнаха -отсервира, подреди, изми и изчисти пак.  Heart Eyes
Накрая за капак седна и изглади  :love Blush Ако не бяхме подписали преди 1 месец - щях да кажа, че се натяга  Simple Smile

Иначе партито беше супер- мн весело и хората останаха мн по-дълго от очакваното. Получих страшно мн подаръци и сега имам даже 20 бодита размер 0-1 месец    Joy Мисля някои да не ги пера, а направо да ги запазя за подаръци.
Ще кача някоя и друга снимка вэв ФБ.
Спирам да пиша,  че болката в кръста стана нетърпима #2gunfire
Пожелавам ви лек и безболезнен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт