Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 432
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Имаш предвид, че няма да планираш секцио, а направо ще отидеш при болки и ще ти сложат пълна?
Защото аз също няма да избирам екип, но те пак си приемат предварително и ти насрочват секцио, а после който е на смяна...пак ли слагат пълна  Rolling Eyes  ?

Да, знам, че пак трябва да запазвам дата ако не тръгне до 2 седмици сам да излиза. За упойките си зависи от болницата. Където ще раждам аз, сигурно няма да ме огрее, но все пак ще питам.

В петък говорихме с лекарката ми за признаците на започващо раждане - каза, че падането на тапата не е индикация за започващо раждане. Най-добре да се следят контракциите - има ли ги и на колко време са. Това не означава обаче, че ако имам някакви притеснения, не може да й звънна.

# 346
  • София
Аз също не съм питала още, затова не съм наясно длаи слагат пълна или спинална.Но все си мисля, че трябва да слагат спинална  newsm78
И съм в едни размишления дали да ходя планирано или да започне раждане и тогава  Crazy  Предполагам, че има причина да се прави планирано, но не я знам.

# 347
  • Варна
Ако отидеш при започнало раждане, е много възможно да ти откажат спинална упойка, за да не рискуват да се гърчиш, докато те бодат. Пък и разни изследвания се правят, хубаво е да се отиде от предния ден. Предполагам, че ако си с насрочена дата, по-възможно е да сложат спинална. Но това можеш да го проучиш предварително.

# 348
Доколкото знам, при секцио, което не е с пълна упойка, трябва да сте гладни и жадни. Ако отидете при започнало раждане, как ще стане това?
Дано в болниците, към които сте се ориентирали, има възможност веднага да ви направят секцио без избор на лекар / екип и определена дата. В нашия град е мисия невъзможна и моите страхове са свързани с този факт ... ако се случи нещо непредвидено и не успея да се свържа с АГ по телефона  Confused

JT, мисля,че дори да решиш да раждаш при друг лекар в 7-8 месец, няма да е проблем. Но колкото по-рано се запознаете, толкова по-добре и по-спокойно ще бъде за теб самата.

# 349
  • София
Аха...значи няма връзка със самото бебе  newsm78
Ами аз в сряда ще си взимам документите от лекарката по ЖК и се чудя кога д аотида в Шейното.Нещо не ми се иска да го вадят 10 дни преди термин, той е дребосък  Rolling Eyes  И ако случайно са го измерили повече, отколкото е, ще се окаже доста дребен.

# 350
в повечето случаи падне ли, се започва до 24 часа, бъди нащрек  Hug
Хехехе, аз нали бързах Wink Внимавай какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне  hahaha

# 351
  • Варна
Доколкото знам, при секцио, което не е с пълна упойка, трябва да сте гладни и жадни. Ако отидете при започнало раждане, как ще стане това?
Напротив, при пълната упойка трябва да си гладен и жаден, защото има интубация - ако по времето на операцията, случайно се върне стомашно съдържимо в гърлото, има опасност да попадне в белите дробове. Затова изобщо при влизане за раждане, дори естествено, трябва да сте гладни и жадни, защото във всеки един момент може да се усложни раждането и да се наложи секцио по спешност, което задължително е с пълна упойка. Още при започване на контракциите, можеш да спреш да ядеш, интервал от 4 часа е напълно достатъчен за изпразване на стомаха, дори и не изцяло.

Ирайн, и на мен на последната консултация аг ми каза, че бебо е дребен. Затова след 2 седмици пак ще се видим с нея. Ако не се е обърнал и не съм родила до тогава, а и според наддадените кг, ще говорим тогава какво ще правим по-нататък. Но наистина 10 дни е много според мен.

# 352
  • София
Мерси, Цвети. 
И аз мисля да изчакам малко с ходенето в Шейново, че да не ме карат да влизам твърде рано. 
Обясниха ми в една друга тема как преминава уговарянето  Laughing Упорито трябва да повтарям, че не искам екип  Laughing Можлео лекаря все пак да си се запише там на план графика, затова като дойде време за самото секцио повтарям упорито-не искам екип, не искам екип  Joy
Те нали затова не ти дават да ядеш и пиеш, като те приемат за раждане.За да не възникнат усложнения и ти да си мушнал някоя вафла помеждудругото.
Някои пък каот усетят контракциите и сядат да ядат, защото знаят, че няма да им давта в болницата, та се презапасяват  ooooh! даже гледах клипче в youtube една вече имаше контракции и тъпче спагети, докаот мъжът и оправя багажа.И си казва, че яде, защото после нямало да и дават  Laughing  Но е хубаво след самото раждане(нормално) да се пийне вода, да се хапне нещо сладко.

# 353
Цвети, благодаря за пояснението Hug Hug Не знаех, че нещата стоят така с упойките и празния стомах. 4-часовият интервал не ми се струва дълъг, стига събитията да не се развият прекалено бързо.  Wink

Ирайн, и мен ме посъветваха след раждането да имам под ръка вода в малки бутилки и шоколад. Но дали е възможно операция и шоколад Simple Smile Ако секциото ми е в нашата болница, мога да не избирам екип, но трябва да имам предварителна уговорка с АГ лекаря ми. Май навсякъде е различно.

# 354
Онзи ден на Отворени врати даже ни казаха, че за след секциото е най-добре да се запасиш със стекче мин.вода (по-удобно от голяма бутилка) и 1л бистър ябълков сок, но не се позволява ядене.

Ирайн, нз как е в Шейново, но в ТК като те приемат, нали ти дават документи да подписваш, тогава единият е за избор на екип, може и там да посочиш изрично.

# 355
  • София
Мисля, че им дават някакви солети или супа на тези със секциото. Като бях в болница, седях малко в едно кафе в двора и и там има готвена храна.Слизаха акушерки да питат за супа, за да дадат на родилка след секцио.

# 356
Значи има шанс да не умрем от глад...

# 357
  • Варна
Няма да ни уморят от глад, спокойно  Crazy Солетки, бисквитки разрешават след определени часове, в които само те наливат със системи.

Аз също си мисля, че не могат да те накарат да платиш за екип, без да си подписал някъде изрично, че искаш. Само устни уговорки няма да приемат в съда, ако решиш да ги съдиш за неправомерни действия  Peace

# 358
Мен ме захраниха с картофено пюре с вкус на лепило. Simple Smile След това преминах на супи. Нарочно избягвах солети, бисквити и сухоежбина, за да не си докарам проблеми от нередовен стомах. Казват, че след секцио нямаш апетит, а пък аз само за ядене мислех. Simple Smile

# 359
  • гр.София
 Ven4e333,благодаря   bouquet Със здраве да си я ползвате! Много ми беше легнала на сърце тази количка, с тези цветните седалка  и сенник, но ние вече взехме друга. Мисля след година и половина ако тази ми дотежи да вземем един Смарт  Laughing

Tsvetivn, честито дипломиране   bouquet Много съжалявам за неприятностите , дано скоро полицията си свърши работата и това да остане само един лош спомен.

Да честитя и тук бебчетата на Деси и Вили, да растат здрави и засмени деца, за радост и гордост на мама и тате  newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт