Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 430
  • 744
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте. Честито и от мен на новите мами  mamma

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 14:56 от pufinka_3

# 496
Ани, разкажи малко повече за раждането, аз така съм се паникьосала, чееее дано оцелея  Hug

# 497
Честито, Ани! Жив и здрав да ви е Калоянчо.   bouquet 2800 гр и 50 см - високо момченце с дълги крачета, браво!  Flutter

Интересно ми е, преди контракциите, някакви признаци за раждане и разкритие имала ли си. Тапа, води?
Ами цялата ми бременност беше пълна лудост. Нищо общо с абаолютно безпроблемната първа. Два пъти лежай в патология. Един път за отлепена плацента в 24 седмица и един път за задържане в 34-35 седмица. Имах страшно голям кръвоозлив, беше ми изкарал акъла. Тогава ми казаха, че имам 1-2 см. разкритие и частично изгладена шийка. Трябваше да лежа до 37 седмица и пиех папаверин и магнезий. После, предвид че мразя да лежа и преносих първия път, просто спрях хапчетата и почнах да се разхождам по малко. Контракциите наистина не бяха нищо особено, и друг път ме е боляло така, даже сега, като ми се прибира матката понякога ме боли повече. Първия път болките бяха просто нечовешки, нищо общо със сега. Освен това сега бяха различни по интензитет и през различни периоди - 7-8, 3, 5 минути - шантава работа. Бях сигурна, че са по-скоро подготвителни, но предвид предлежанието на бебето и патологичната ми история, отидох да ме видят. Мехура ми пукнаха на магарето, докато раждах.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 10:00 от ani2

# 498
Ани, разкажи малко повече за раждането, аз така съм се паникьосала, чееее дано оцелея  Hug
Ами вече доста писах, май всичко важно го казах  Simple Smile Съжалявам за правописа си, но от таблет ми е по-сложно да пиша. Знам, че не съм редовна тук, но исках да споделя моя опит, за да вдъхна кураж на останалите, че и при кофти обстоятелства е възможен добър край! Иначе на никого не пожелавам да ражда седалищно, нито по вагинален път, нито със секцио. Знам, че имах голям късмет да родя толкова леко. Но точно затова исках да го споделя с вас! Пожелавам ви именно късмета си при раждането!
Благодаря отново за всички хубави пожелания!  bouquet

# 499
Pinkyyyy и аз съм голямо шубе първо раждане ще ми е притеснявам се дали ще стигна навреме дали,ще,се,осетя навреме пътя сигурно ще ми е 1 час,предвид това че ще е зима ужас страх мее незнам дали ще,се справя с раждането направо,се побъркам адски от мисли   Sad

# 500
  • Варна
Ани, честито бебе! Да е жив и здрав!  Hug
И аз се притеснявам малко да не би да не разпозная контракциите и да се наложи да раждам нормално седалищно, но каквото стане, дано да дочака прегледа следващия петък, когато ще решавам окончателно за секциото.
Има един сайт -  spinning babies (пусни го в гугъл), на който има упражнения за обръщане на бебето. На мен очевидно не ми се получи, но при някои работи. Освен това там пише, че най-важното за леко раждане е симетрията на корема. Моят преди беше наостина ужасно крив, а след упражненията - две седмици по два пъти на ден се обръщах с главата надолу, както е показано - стана много симетричен! Кой знае, може и заради това да родих толкова лесно и безпроблемно. Не вреди да се пробва Simple Smile
Да, благодаря, знам го сайта, даже ми е във фейвъритс на компютъра, на който сядам мнооого рядко. Тези дни почнах да правя това-онова от упражненията, ама ме смързява и често "забравям"  Embarassed Но до другата седмица ако не се е обърнал, ще планирам секцио, не ми се рискува с първа бременност да експериментирам и да чакам до края. Знам рисковете и предимствата и на двете раждания, гледала съм на живо, истории всякакви, всеки организъм е различен. Мога добре да си направя сметката кое е по-добрия вариант за мен и за бебето. Благодаря ви за подкрепата  Hug

ДСТ означава детски сърдечни тонове. В 9-тия месец се следят вече всяка седмица чрез слушане за няколко минути със слушалка, ултразвуков накрайник или направо ехограф. За записа момичетата вече са ви обяснили по-назад.
На ЖК ТРАБВА да се следи теглото на бременната, кръвното, да се мери височината на матката, да се пита жената има ли отоци, както казах вече - в последния месец да се слуша сърд.дейност (тоновете) на бебето. Пускат се изследвания на кръв и урина 3 пъти в различни месеци (Ирайн даде достатъчно ликове какво се полага на здравноосигурените). Всичко друго е по желание - гледане на ехограф, запис на тонове, пускане на допълнителни специализирани изследвания (напр. за токсоплазмоза, листериоза, херпесни вируси и др.) Ако поне кръвно, кг и ДСТ не ви следят, особено след 36-та г.с., значи наистина ви претупва лекаря и това е много опасно  Naughty

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 10:14 от Tsvetivn

# 501
Pinkyyyy и аз съм голямо шубе първо раждане ще ми е притеснявам се дали ще стигна навреме дали,ще,се,осетя навреме пътя сигурно ще ми е 1 час,предвид това че ще е зима ужас страх мее незнам дали ще,се справя с раждането направо,се побъркам адски от мисли   Sad

Абе, я по-спокойно!!! Какво сте се депресирали всички? Мислете по-позитивно. Това, че е зима не означава непременно 2 метра преспи навсякъде. Последните зими почти нямаше сняг.

И на мен ще ми е първо раждане и да си призная изобщо не го мисля. Нито съм стегнала багажа за болницата, нито нищо. Оставила съм това за последния момент, защото дори и имам за купуване още поне десетина неща само за болницата. Започвам да си мисля, че, когато дойде момента, ще стягам багажа между контракциите. Laughing

# 502
kleopatrichka, мен ме е страх от самата болница от болките, до вчера нищо ми нямаше но след взимането на този секрет и бъркане с ръка да се види дали бебето се е наместило така ме заболя, че реших, че няма да се справя с раждането...до скоро мислех, че ще се пробвам без упойка но май май ще изрева да ми бият една... Уж не съм лигла а какво стана  Laughing И още нещо аз съм без избор на екип в държавна болница само с избор на акушерка, която даже още не се знае дали няма да се окаже отпуск точно когато раждам, та тук да питам има ли други мами без избор на екип???  newsm78

# 503
И аз съм без избор на екип, не ми се вижда като смислен разход, дано не ми изиграе лоша шега! Просто разчитам на това, че всичко около раждането ще бъде нормално и няма да ми се наложи нещо по-специално. Но колкото повече наближава, по-страшно изглежда Simple Smile

# 504
Има ли мами, които ще раждат без избор на екип в майчин дом София?

# 505
  • София
Доста сме без екип  Peace  Аз не съм избирала и акушерка.
Не мисля, че трябва да си лигла, за да ползваш упойка.Съвсем нормално си е, никой не изисква зорлем да се праивм на героини и да доказваме нещо. Толкова жени са с емъчили в миналото, сега ние имаме опции и дай да се връщаме назад в дивото  Laughing
Всеки преценява възможностите си, ако смята, че има висок праг на болка-ок, но честно казано е по-добре да ти мине по-спокойно раждането, отколкото да се гърчиш часове наред в опит да се правиш на някаква супер майка.
Имаме достатъчно време да се правим на такива като се родят.

# 506
Добро утро, момичета! Желая ви хубав и успешен ден!  Hug и по- малко болежки, защото сме към края си Simple Smile
Gallaa , ти беше от Хасково, нали? В нашето АГо ли ще раждаш и при кого?

Да, в Хасково ще си раждам. При д-р Добрев, той ми е на ЖК и си работи и в АГО.

# 507
  • София
Здравейте момичета!
Честито на всички мами, които вече видяха малките си бебчета! Да са живи и здрави всички, и да имат много, много късмет!
Клеопатричка, спокойно, няма да родиш за 1 час и ще стигнеш навреме до болницата. Вероятно има и първи , които са станали за час, но в повечето случаи се изисква доста повече време. Моето първо раждане продължи общо около 12 часа - 4 часа у дома и на път, след като ми изтекоха водите и после - 8 часа в болницата. Както вече някой отбеляза, в София, в пиков час, за толкова време се стига до болницата.
Исках да ви питам дали по време на подготовката и пазаруване за бебетата някой е срещнал на нашия пазар едни специални пелени, с лепки, за повиване на ръчичките, които са лесен вариант за прилагане на метода на д-р Карп. В българските онлайн магазини намирам подобна само тук:
http://www.chuvalche.com/online-shop/shop/swaddleme
Аз мисля този път да се постарая да използвам метода му на 100% и за колики да давам само хомеопатични капки, защото при дъщеря ми преди 3 години не видях полза от всички медикаменти, които се предлагат. Тогава прилагахме частично някои от елементите и имаше успех, сега да видим.
За тези, които не са чували за метода, а им е интересно, ето един клип на български:
https://www.youtube.com/watch?v=kdQvPnPjSR0

# 508
  • София
Аз съм виждала само в чуждите сайтове, например в алиекспрес.

# 509
И аз раждах без избор на екип, но получих вниманието на всички в държавното АГ. Исках да се уговоря, но не остана време. За първескините с притеснения - първия път раждах 4,5 часа, а болките бяха такива, че нямаше как да объркам. Мислех сега определено да искам упойка, но както вече казах, нямаше време.

Общи условия

Активация на акаунт