МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 444
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
  • От Луната
Здравейте и от нас,

записвам се с надежда в новата тема. Вчера бяхме при хомеопат ... спорна работа според мен, но 3 месеца ще опитаме с някакви чайчета и мазила, та да видим... ако не друго то поне няма да навредят. Ако ви е интересно ... ще споделя по-късно, каква точно бърканица ни предписаха.

Само за справка да кажа, че ние сме с намален обем (0,5мл) на еякулат и азоозпермиа. Та малко се борим с вятърни мелници, но докато не опитаме всичко, няма да се предаваме.
Вече 40дни ММ е на Андроситол и на 21първи на сме на контролна СГ (2ра) ... някаква надеждичка имам - да има грешка в 1вата, но едва ли Sad
Много разнородни мнения чухме ... един за генетични, друг за биопсия, трети за билки и хормонални препарати... започна ли сме поред от най-безобидното към най-болезненото. Вече ако няма никаква промяна до 3 месеца ... сме на биопсия при Кацаров и дано има материал за ин витро!

Спорен ден на всички!  Hug

# 31
bistrakova, благодаря ти за отговора. Поне нямаме проблем с първоначалното количеството до момента... Остава да се молим да изплуват над 0.5 милиона след обработката... А, този хало тест има ли някакво отношение към инсеминацията?

# 32
  • София
giuli , сигурна ли си, че промяната в днк-то е от добавките? Казваш, че има достъп до радиация, може през тези месеци да се е излагал на по-малко радиация и затова да има положителна промяна в днк-то - как мисилиш? И какви всъщност са тези добавки-антиоксиданти ли са (ако са антиоксиданти може наистина да са повлияли за изчистване на радикалите), може ли да дадеш линк към тях?
Да, ровя се в чуждата литература, няма как да напусне работа, трябва да ядем! Laughing Няма как да елиминираме факта,че с изкачване на височина на всеки 2км слънчевата радиация се увеличава, сега не мога да ти цитирам с колко, мерните единици не са ми силата! Антиоксидантите могат да бъдат и витамините.С, Е...също имат антиоксидантно действие. С две думи има три.четири месеца в които по време на сперматогенезата нашите бойци са изложени на по-особено влияние, добавихме им доста антиоксиданти и се повлия този индекс. Четене и търсене на инфо му е цаката, в предните теми има доста линкове.

# 33
Жули, то и при нас е така - все пак е работата му. А в тези добавки има ли йод и даваш ли му в някакъв вид? Какво ти е мнението за йода?
п.п. нямам много време заради бебо, но все пак ходих сега и търсих линкове, които си давала, но не можах да намеря, явно са доста назад... моля те, би ли споделила отново, разбира се само, ако не е тайна и не те затруднявам.

# 34
  • София
Нямам мнение, лично аз внимавам с йода, защото съм с Хашимото, консултирам се с ендокринолог!
https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/how-to-boost-f … se-male-fertility
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed  в търсачката на сайта пиши ключови думи и вади научни статии
дори и в гугъл да напишеш излизат, зависи от какво се интересуваш
http://www.fertilitycheck.ie/

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 16:56 от giuli

# 35
  • Пловдив
запис

# 36
  • Пловдив
Здравейте,

нашия преглед при Кацаров мина и поне съм по-спокойна, че нещата пак тръгнаха нанякъде... ММ има операция на тестисите като дете и според Кацаров това е основната причина да имаме по-ниски стойности (най-вече количество) в спермограмите. Това според мен е напълно логично, но до сега където и да сме ходили все ни казват, че това няма значение и не е причината за лошите стойности. Кацаров е казал на ММ, че лечението от Надежда, което са му изписали е неадекватно (клостилбегит и инжекции хориомон) и в най-добрия случай няма да има никакъв ефект, но може и да му разбърка хормоните, ако продължава с него. Казал му е и да спре с витамините и е предписал андрозитол и бърканицата с мед, но трябва да изчакаме с тях докато не излезнат резултатите от микробилогията на еякулат.
В събота резултатите от МБ вече бяха готови и се оказва, че ММ е положителен на уреяплазма (автоматически и аз ще съм). Аз нямам такива изследвания до сега. В събота имахме назначен час в Надежда и показахме тези изследвания на Стаменов и той предписа и на двамата доксициклин. На мен не ми взе проба за изследване на МБ, но каза сл. път да му напомня. Като цяло не се впечатли много и каза, че това няма да ни попречи на евентуален опит.

Днес ще се обадим и на Кацаров да кажем за резултатите и да видим той какво ще препоръча. Най-вероятно ще изчакаме с хранителните добавки докато не свършим с курса антибиотик, понеже доста храни (съдържащи магнезии, калции) му намалят лекарственото действие.

# 37
Момичета възможно ли е и в двете СГ , левкоцитите да са ОК, а да сме пълни с инфекции? newsm78

# 38
Записвам се за темата. Ще ви следя с интерес. Мъжът ми е с много тежка диагноза, но ще не сме изгубили надежда!

# 39
Направихме нова СГ на мъжа ми. Пак я направи в лабораторията, в която прави и предните две. Говорил е много с докторката, обяснил й е за лаб. Рамус и това, че са искали да пратят материала за обработка в София. Тя му е обяснила, че няма как СГ да е реална ако не се започне да се работи веднага. Уверил се е, че неговата поне веднага я почват в тази лаборатория. Понеже нашия проблем е подвижността ще ви напиша резултатите от трите СГ. Първата е правена юли месец, втората месец и половина по-късно, а третата вчера - 4 месеца след първата. Първата е на 5 дни въздържание, а втората и третата на 3 дни въздържание...През това време е взимал: Прегнил 5000 - 6 инжекции за 6 седмици, чай от Бабини зъби и Магарешки бодил; L-Carnitine 1000; Vitamin C +Zink; Витамин Е; Фолиева к-на, пчелен прашец

Обем на еякулата - (I СГ - 5.0 мл.  ; II СГ - 5.2 мл. ; III СГ - 5.2 мл.)
Миризма  - специфична, много добре изразена
Цвят - белезникаво - жълтеникав
Време на втечняване - (I СГ - 20 мин.  ; II СГ - 20 мин. ; III СГ - 30 мин.)
Визкозитет на спермата - (I СГ - 0.4 см. ; II СГ - 0.5 см. ; III СГ - 0.8 см.)
pH на спермата - 7.8
Брой на сперматозоидите в еякулата - (I СГ - 52 млн./мл. ; II СГ - 50 млн./мл. ; III СГ - 49 млн./мл.)
Подвижност:
- Бързоподвижни -  (I СГ - 20% ; II СГ - 29% ; III СГ - 33%)
- Бавноподвижни - (I СГ - 22% ; II СГ - 26% ; III СГ - 25%)
- Неподвижни - (I СГ - 58% ; II СГ - 45% ; III СГ - 42%)
Характеристика на движението: Бързоподвижните извършват типичните постъпателни движения праволинейно напред със спираловидни движения около собствената си ос с много добра скорост. Бавноподвижните се движат в кръг и на място.
Морфология на сперматозоидите: (I СГ - 74% ; II СГ - 78% ; III СГ - 80%) - нормални.
(I СГ - 26% ; II СГ - 22% ; III СГ - 20%) - с отклонения, промени предимно в главата.

Мъжа ми не пие, не пуши, само не знам дали не оказва някакво негативно влияние, това че ходи редовно на фитнес и там се натоварва доста физически....

АГ, при която отидох ни сменя терапията като между всеки курс от по 1 месец, да има 1 месец почивка. Според вас трябва ли да има почивка?
Изписа ни : 1-я месец Вит Б12 ампули (ние мислим да ги вземем на хапчета, за да не го бодат 2 пъти седмично - цял месец) ; Селен х 1
1 месец почивка и на другия: Ретаболил само 1 ампула ; Коензим Q10 х 1
пак 1 ампула Ретаболил, 1 месец почивка
последния месец Апитонин 2х1; Геритамин 2х1

Каза останалите добавки и чайове да ги спрем. Какво е вашето мнение? Ние така или иначе ще следваме нейните инструкции, но искам и вашето мнение.  Според нас са много малки като количество за един 110 кг. мъж , и то с по 1 месец почивка между курсовете. Дали да не купим всички добавни наведнъж и да ги пие 3 месеца без прекъсване???

Казват, че бързоподвижните + бавноподвижните трябва да са > 40%. Нашите са почти 60%, но пък бавноподвижните в морфологията пише, че се движат в кръг и на място. Та се чудя - те като стоят на едно място и не вършат работата, би трябвало да не важи съотношението А+Б > 40%  newsm78 newsm78 newsm78   ooooh!

# 40
  • Пловдив
Шикерче, със сигурност фитнесът оказва влияние на СГ. Поне 5-6 дни преди СГ/даване на материал трябва  да спре с фитнеса. Това го има и в книгата на Стаменов и на много други места съм го чела.

# 41
  • София
Аз в интерес на истината се замислям защо пък да не се пие или ходи на фитнес няколко дни преди спермограмата, ако мъжът по принцип си го прави, т.е. като бебеправи няма пак 5-6 дни преди това да спре да ходи на фитнес. Та не са ли изкуствено по-добри и успокояващи резултати ако се спазват подобни изисквания преди спремограма, при условие, че в другото време те не се спазват и положението с "плувците" не е така цветущо.

# 42
Така смятам и аз, плюс това нали сперматозоидите се обновяват изцяло за 72 дни, което според мен значи, че някакви си 3-5 дни не са решаващи......А и се чудя защо да правим СГ на минимум 3 дни въздържание, като ние правим секс поне през ден във фертилните дни и така сперматозоидите ще са по-бързи, защото ще се е обновила спермата..ако ме разбирате Simple Smile такива размисли имам аз  ooooh!

# 43
  • София
Да Simple Smile И това също.
Изобщо изискванията за спермограма създават някакви изкуствени условия и все си мисля, че нищо обективно не показват...

# 44
Изобщо изискванията за спермограма създават някакви изкуствени условия и все си мисля, че нищо обективно не показват...

Донякъде така е, но не съвсем. Условията може да са малко изкуствени но са предвидени за хора с проблеми, все пак. Ако имаш проблеми със спермограмата - ще застанеш и на главата си ако трябва, но ще гледаш да подобриш нещата.

Общи условия

Активация на акаунт