МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 457
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
имам едно питане относно фонда,а именно:
Знам,че покрива три опита за инвитро, но понеже в други теми чета запитвания от вече родили чрез инвитро покрито от фонда и искат отново да кандидатстват за второ инвитро - имат ли право на това ?! Дори и да имат, не е ли малко егоистично от тяхна страна при положение,че хиляди чакаме да ни се усмихне щастието в лицето на едно малко същество,а на тях вече се е усмихнало ?  Thinking Naughty

# 46
Е как може, не ми е ясно, след като фонда покрива до 3 опита има ли изобщо някакво значение дали и от трите ще имаш по 1-2 деца или няма да имаш нито едно, след като борбата е жестока, и знаете през какво преминава всяка една от нас! След като имаме право на 3, всеки има право да се възползва и от трите, по фонда!!! Ужасно егоистично е това което, вие мислите и споделяте, според мен!!!

# 47
  • В сърцето на любимия човек
Всеки, който е одобрен има право на 3 опита и не ощетява никого по никакъв начин.

# 48
Точно защото борбата е жестока, не мисля,че е редно след като имаш успешен опит да лишиш някой от такъв...

.... Но ако действително "Всеки, който е одобрен има право на 3 опита и не ощетява никого по никакъв начин."

Тогава нямам нищо против, просто не ми се видя редно да получиш и да искаш още при положение,че други хиляди чакат и се надяват...

Но щом няма ощетени - извинявам се ако съм засегнал някой.

П.П.
Цитат
..след като борбата е жестока, и знаете през какво преминава всяка една от нас!

Вярвай ми знам... в момента и ние с моята любима преминаваме през това.. затова бях и малко остър...

# 49
Daga, така или иначе това са много малък процент от кандидатстващите. Не заради тях се бавят нещата и няма финансиране. А и в крайна сметка нямаме право да ограничаваме хората да имат по едно дете.

# 50
  • София
Това, че си успял да имаш едно дете, независимо чрез фонда или от самофинансиран опит, не означава, че не можеш да имаш желание и за второ  Simple Smile

Daga, борбата е тежка, но след като имаш право на 3 опита, защо да не се възползваш от тях. Не забравяй, че някой може да е успял от 1 опит по фонда, но докато е чакал заповед да е финансирал няколко опита сам. Така, че всеки има правото да се възползва от това  Peace

# 51
  • София
Daga пожелавам Ви от първия път да заченете, износите и родите вашето детенце. Като решите, че е време да имате второ, пак ще си поприказваме! Разсъжденията ти съм ги чувала и друг път-от човек без деца! Желая ви успех!

# 52
  • София, Бургас
Daga, аз съм от тези, които "ощетяват" другите..Това, което казваш е много егоистично според мен. Значи аз съм си спонсорирала 2 опита, имам дете и според теб не трябва да имам право на опити от държавата...с какво по-малко заслужавам помощ от теб? С това, че съм решила да не губя време и съм изтеглила заеми? Второто ми дете, ако всичко е наред, ще е от фонда..и в това не виждам нищо нередно..пожелавам ти скоро да гушнете своята рожба и не гледайте толкова другите, защото всички преминаваме през доста трудности и трябва да се подкрепяме, а не да си завиждаме и нападаме..

# 53
някой може ли да ми разчете стойности на спермограма

# 54
Ами публикувай я и ще видим  Peace

Ние отново сме с Олигоастенотератозооспермия  Tired Ето подробно :

Конц. на сперматозоидите в 1 мл : 1,6 х 10/6 мл ( 20 х 10/6 мл )
бързи ( ЛПД ) : 0 %
бавни ( ЛПД ) : 0 %
хипокинетични : 0 %
акинетични : 100 %
конц. ( А+Б/мл ) на сперм. : 0 х 10/6 ( 10 х 10/6 )
общ брой на нормокин.сперм. : 0 х 10/6 ( 20 х 10/6 в обема )

SWIM UP :
- сперм. конц./мл : - х 10/6 мл
- % хиперактивирани : - %
4-ти час : - %
6-ти час : - %
Биологична преживяемост на сперм. след SWIM UP на 24 - ти час : - %

Морфология на сперматозоидите по критериите на Крюгер :
- с нормална морфология : 2 бр. - 1 % ( > 14 % )
- с анормална морфология : 198 бр. - 99 %
- с шийни дефекти : - бр.
- с цитоплазматичен остатък : 28 бр.
- с опашни дефекти : 20 бр.

Заключение : Олигоастенотератозооспермия

Доктора му предписа :
Omnadren по една инжекция на 25 дни , 3 инжекции
Sargenor 2 x 1 за 5 дни
Антиоксидант Strong - 3 x 1 табл. за 30 дни
Спермотренд по схема : 1 и 2 месец 3 х 1 ,3 месец 2 х 1.

Може ли коментар  Praynig
На предишната спермограма поне имахме 5 % подвижни ( 3% бързи и 2 % бавни,сега изобщо  Tired ).

# 55
# 56
  • Пловдив
Ами публикувай я и ще видим  Peace

Ние отново сме с Олигоастенотератозооспермия  Tired Ето подробно :

Конц. на сперматозоидите в 1 мл : 1,6 х 10/6 мл ( 20 х 10/6 мл )
бързи ( ЛПД ) : 0 %
бавни ( ЛПД ) : 0 %
хипокинетични : 0 %
акинетични : 100 %
конц. ( А+Б/мл ) на сперм. : 0 х 10/6 ( 10 х 10/6 )
общ брой на нормокин.сперм. : 0 х 10/6 ( 20 х 10/6 в обема )

SWIM UP :
- сперм. конц./мл : - х 10/6 мл
- % хиперактивирани : - %
4-ти час : - %
6-ти час : - %
Биологична преживяемост на сперм. след SWIM UP на 24 - ти час : - %

Морфология на сперматозоидите по критериите на Крюгер :
- с нормална морфология : 2 бр. - 1 % ( > 14 % )
- с анормална морфология : 198 бр. - 99 %
- с шийни дефекти : - бр.
- с цитоплазматичен остатък : 28 бр.
- с опашни дефекти : 20 бр.

Заключение : Олигоастенотератозооспермия

Доктора му предписа :
Omnadren по една инжекция на 25 дни , 3 инжекции
Sargenor 2 x 1 за 5 дни
Антиоксидант Strong - 3 x 1 табл. за 30 дни
Спермотренд по схема : 1 и 2 месец 3 х 1 ,3 месец 2 х 1.

Може ли коментар  Praynig
На предишната спермограма поне имахме 5 % подвижни ( 3% бързи и 2 % бавни,сега изобщо  Tired ).

Нашето положение е същото. Не губете време, кандидатствайте по фонда!

# 57
Есита, СГ е много добра, естествено има какво да се желае, но нека не бъдем максималисти! Само биологичната преживяемост нещо не ми харесва, иначе другите показатели са ок. Може да пуснете една микробиология!

# 58
Здравейте!
Пристигнаха ни днес витамините - ОРТОМОЛ ФЕРТИЛ ПЛЮС - препоръчани от лекар. Някои има ли наблюдения върху тях?
ММ започва да ги пие яко, дано имат полза - така като гледам, снабдени са с всичко необходимо - пише, че подкрешпят мъжката полова система и фертилност и съдържат всички необходими витамини, микроелементи, енергийни стойности ...

# 59
Тоито, при вас как е сега СГ?Доколкото си спомням след опита ти имахте значително подобрение!

Общи условия

Активация на акаунт