МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 464
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Следя редовно и с голям интерес всички теми в раздел Проблемно забременяване. Ние също сме с мъжки фактор. Чакаме с нетърпение да ни се обадят за получаване на първата заповед.Но както се очертават нещата ще си я получим юни - юли. Позволих си да пиша защото малко се ядосах от някои по - горни коментари. За това искам да пожелая на всички да използват и трите си опита по фонда, като и трите да са успешни!!! baby_neutral

# 61
Тоито, при вас как е сега СГ?Доколкото си спомням след опита ти имахте значително подобрение!
Да, може да се каже, макар че - септември, когато правихме последната спермограма, а преди това февруари, беше малко по-зле от другата ...

Стойностите от 02м - концентрация 51.60 млн/мл и 103.9 млн/еякулат , а морфолофия - нормални - 4%
Стойности от 09м - концентрация 3.95 млн/мл и 21.74 млн/еакулат , морфология 3%

Както се вижда, разликата е значителна при концентрацията - дали е грешка или просто си ходят стойностите, както си искат, не знам, тъй като от тогава не сме правили повече.
Но ММ води по здравословен живот - до скоро приема вит. Е - повече цитруси, зеленчуци, сокове от тях и така ...
Когато отидохме да оставим заповедта в клиниката - Д-р Калчев направо си ни каза, да поръчаме да пие от тези добавки поне 2м, а я тях има всичко ...

# 62
Да, наистина разликата е драстична! Но пък февруарската е много добра, дано пак се върнат показателите.
Аз се моля за такава концентрация като февруарската ви! Praynig

# 63
В момента освен всичко друго спазваме и хранителен режим, ето ви линк за статия на Дойчев, мисля че ще е полезна за всички!
http://invitrobg.com/zdrave/preventziya-na-zdraveto/1559-10-supe … super-plodovitost

# 64
Мъжът ми тотално изпростява... Въпреки лошите спермограми и проблемното ни детенце, той иска да не се занимаваме дори с инсеминация с МАКС или въобще каквато и да е АРТ, ами да си продължаваме по старо му с естествените опити. И аз го питам "и до кога така - докато минем скоро 40-те години ли или докато се получи още по-болно детенце? Би ли рискувал живота на детето си и моя живот при евентуални аборти или тежко болно детенце?" и познайте какво ми отговори - отговори ми - "Да, ще рискувам. Лично нищо не губя." 
#Crazy направо паднах при този отговор.... той нищо лично не губел, ми кво му дреме като само сексът е важен, а после жената да се оправя... Пък, ако детето не е здраво, то аборти, ако се роди много болно - много важно, ако умре през това време - ще го отърве от грижите за него... пък, ако жената пукне през това време, сигурно ще е още по-добре - няма да има кой да го тормози, нали? ....
Не се съгласям на подобна простащина и игра с живота на бъдещите ми деца и с моя живот, защото някой  "лично нищо не губел"...  Sick

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 06:15 от LifeIsBeautiful

# 65
  • София
Емиии какво да му пожелаем на съпруга ти, освен едни мазоли... newsm78

# 66
  • От Луната
LifeIsBeautiful  spoko Ако моя мъж ми каже това, ще се разведа с него! Няма да ми мигне окото ... извинявай че ти го казвам, но на секундата щях да го изгоня, щом не го е грижа за здравето нито на децата си, нито на жена си.
Въпреки всичко сигурно има предисловия, проблеми в работата, финансите, завишено самочувствие (всички мъже правят само здрави деца и те всички до един нямат проблеми) Sad , разбира се тук присъстващите са изключение Grinning
Дано се справите със ситуацията и да е било моментно избухване Hug

# 67
Записвам се да следя темата.

# 68
Благодаря ви за съчувствието. Прави сте, то това и на мен ми мина като мисъл, че щом като мисли така или повече няма да имаме деца, или ще се разделим. Сутринта, когато се събуди ми каза, че ще направи каквото трябва и му идвало в повече всичко. Наистина му е трудно във всяко отношение (работа, пътувания, пари, изследвания, лекари, чакане, приятелите му какво ще кажат ooooh! и прочее...), разбирам го, но пък и аз съм човек и подобни изказвания-избухвания от негова страна мен също ме стресират. Както и да е... всеки греши - прощавам му, дано и той ми прощава, че му напомням за всичко това и го притеснявам явно като го карам да стига до избухвания, но когато става въпрос за здравето на децата ни искам да му е кристално ясно, че не правя компромиси и това е.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 16:21 от LifeIsBeautiful

# 69
Според мен пък човека, не го е мислил, ама и на него му е дошло повече!
Life, всички понякога си казваме доста тежки думи, за които после съжаляваме. Дано се подредят нещата!

# 70
  • От Луната
Life, радвам се че сте се разбрали. В тази борба всички се учим на момента. Сигурно трудно се носи такава "вина", но аз съм на мнение, че каквито и проблеми да срещаме, човек трябва да помисли дали ще нарани някой, преди да каже нещо с такава тежест. Тези неща се помнят за цял живот и такива разговори не се водят на висок тон. Споделяйте повече ... спокойно и без драми, ще си спестите много горчилка. Сигурна съм, че те разбира и че е на същото мнение, но мъжката гордост няма как да я разберем, както и те няма да разберат нашата чувствителност. И ние сме склони да направим от мухата слон Wink. Успех и дано скоро имате здраво бебенце  Praynig , независимо по кой начин  Hug

# 71
Благодаря ви за съчувствието. Прави сте, то това и на мен ми мина като мисъл, че щом като мисли така или повече няма да имаме деца, или ще се разделим. Сутринта, когато се събуди ми каза, че ще направи каквото трябва и му идвало в повече всичко. Наистина му е трудно във всяко отношение (работа, пътувания, пари, изследвания, лекари, чакане, приятелите му какво ще кажат ooooh! и прочее...), разбирам го, но пък и аз съм човек и подобни изказвания-избухвания от негова страна мен също ме стресират. Както и да е... всеки греши - прощавам му, дано и той ми прощава, че му напомням за всичко това и го притеснявам явно като го карам да стига до избухвания, но когато става въпрос за здравето на децата ни искам да му е кристално ясно, че не правя компромиси и това е.
Според мен е бил преуморен и го е казал в нервите си. Не трябва да забравяш, че това е голям удар по самочувствието му, и ще му трябва време за да го преодолее. Въпреки че си права, когато говорите на тази тема трябва да проявяваш такт и деликатност. Simple Smile

# 72
Благодаря ви. Да, сигурно му идва в повече... Последно отказа всичко свързано с АРТ като даже се обадил в клиниката и ми отменил часа за цветната снимка. Не бил готов за каквито и да е процедури, дори и мои, за подаване на документи по Фонда и др. Категорично отказва. Единствено е решил да направи догодина следваща спермограма и ако тя е отново с лоши показатели, тогава ще говори лично с лекарите, а ако е достатъчно добра - то тогава сме щели да започнем отново опити по естествен път. Дотогава спираме опитите...  Кога ще направи новата спермограма и дали ще го стори вече не съм толкова сигурна... Дано все пак размисли за доброто на бъдещите ни деца... Е, както реши - все пак не съм бактерия да мисля само за своето размножаване... Дори и да си останем само с това детенце съм съгласна. Разбира се, че бих искала още едно здраво детенце, но щом така стоят нещата... Явно му трябва време да "узрее" - е, ако "узрее" - добре, ако докато "узрее" съвсем загуби показатели, тогава може после да се съгласи на донорство... знае ли човек какво ще бъде в бъдеще... каквото и да е - все ще е интересно  Wink

# 73
  • От Луната
Life, колкото и да казват, че мъжте са силния пол, ясно е че е само физически. Не знам от какво ви е болно детенцето, но дано е нещо леко и да можете да се справяте. Може и за него да е по-добре, за сега да се съсредоточите върху неговото развитие и подобрение. Доста ще ти е трудно с две толкова малки деца ...
Ще дойде и вашето време   bouquet Hug

# 74
y00li, определено явно е само физически, но определено и това сигурно ще го накара да се замисли и надявам се да взима правилните решения. Но и да сгреши, както сега с отлагането, то всеки има право на своите грешки, от които се надявам да се поучи след време. Животът е процес на себепреоткриване и себеизрастване, тъй като се учим до гроб. Но, тъй като сме съпрузи, явно ще трябва да съм по-търпелива към всичко това. Детенцето ни, се надявам да израсте всичко, както Слава Богу засега се очертава, но наистина в момента все още се нуждае от доста внимание. Но, когато се разхождаме и го гледам как хваща за ръчичка други по-малки от него, върви с тях и си играе с радост, все ми домъчнява, че ако имаше сега една сестричка щеше с нея да се занимава така с радост...
Благодаря ти, дано и вас споходи по-скоро. Дай Боже.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт