МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 479
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Ние сме запазвали час за СГ, не сме ходили при лекар, а директно там където се дава материала и сме плащали само самата спермограма. Може и да може без час, но пък е по-сигурно, ако се звънне предварително по телефона!

# 721
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Шошии, спермограмата е за ММ   Grinning Поехме по стръмния път към борбата с евентуален стерилитет.
На мен тези дни ми предстои цветна снимка и искахме да го съчетаем по възможност в един ден със спермограмата.

# 722
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Шошии, спермограмата е за ММ   Grinning Поехме по стръмния път към борбата с евентуален стерилитет.
На мен тези дни ми предстои цветна снимка и искахме да го съчетаем по възможност в един ден със спермограмата.
Именно за това звъннете по телефона предварително и кажете, че искате да направите СГ в опредления ден.

# 723
Аз мисля, че да се запази час за СГ е задължително.
Във всяка клиника има определено време за това, съответно ангажирани биолози, които веднага да се заемат с обработката.
Например, в Щерев се правят сутрин от 8 ч. до 9/9:30 ч. доколкото си спомням. В Надежда нашата беше след 17 ч.

# 724
  • От Луната
И според мен без час не е възможно, трябва да има свободен биолог, който веднага да обработи материала. Без значение какъв вид е СГ. Щом ви е първа, направете разширена. Дава много повече информация!

# 725
Аз съм в Селена, и пак казвам, ако просто имате нужда от лаборатория, която да ви направи СГ, а не от консултация с лекар, който да ви разяснява процедурите, то няма нужда от записване на час. Правиле сме СГ и в 7.30 и по обяд, правили сме и изненадващи, без въздържание, по препоръка на лекар, и нито за една нямахме час конкретно за СГ. Биолози има на разположение, е разбира се ако отидете в 21 часа, няма как да стане Simple Smile Мисля, че вие си имате проследяващ лекар вече, който ви е въвел в нещата щом "сте поели по пътя н на борбата" и просто ви трябва СГ, затова и толкова наблягам на това, че не ви е нужен час. Ако не е така, послушайте съветите на останалите.
Успех!

# 726
  • От Луната
Биолога не е лекар, той прави изследването ... това не е кръв да я сложат в епруветка и да чака няколко часа, СГ се прави веднага - това се опитваме да ви кажем. Никой няма да ви консултира и няма да плащате повече, а и имате право на консултация с биолога - БЕЗПЛАТНА, може да има нещо специфично което да иска да ви каже. Просто това е начина. Пробата се дава и изследването започва веднага със засичане на време за втечняване. Има си технологично време за обработка на материала, това означава че трябва да има свободен човек който да ви поеме, затова не може без час! Ако искате отидете, но 99,9% ще ви върнат, даже да има свободен биолог, просто не е коректно да се "изтърсваме" всички без час.  Peace
Шоши не знам, в София ще ни върнат 100%! Даже едвам намирам свободен час за след седмица.

# 727
Здравейте,моята половинка си направи спермограма,като заключение пише:Нормозооспермия,Левкоцитоспермия. Успоредно на същата проба е направена и микробиология на която пише :не се видяха левкоцити.Това как е възможно на някой случвало ли се е?

# 728
Честно казано- звучи ми абсурдно!

# 729
Единият резултат не е коректен. Повторете изследванията в репродуктивна клиника.  Peace

# 730
Изследванията са направени точно в репродуктивна клиника.
Единият резултат не е коректен. Повторете изследванията в репродуктивна клиника.  Peace

# 731
Тогава я повторете в друга. Резултатът е абсурден.

# 732
Защо не отидеш в клиниката в която сте правили спермограмата да ти обяснят заключението. Да видят какво са написали...На мен лично ми е много интересно как ще се аргументират.

# 733
Имаме час за консултация следващата седмица за това все още чакаме .
Защо не отидеш в клиниката в която сте правили спермограмата да ти обяснят заключението. Да видят какво са написали...На мен лично ми е много интересно как ще се аргументират.

# 734
Запазих  час за вторник. А в разширената СГ включена ли е микробиология или трябва да я поискаме отделно и изобщо има ли такава опция или това е друго изследване?

Общи условия

Активация на акаунт