Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 219
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Аве, благодаря ти за новата тема! Винаги ги правиш чудесни първите странички:) изглеждаа ми доста сложно  Hug

Пожелавам ви по малко стрес и повече усмивки Simple Smile

# 16
  • След завоя в дясно
Ave   bouquet
Tzvetak и другите Дами-благодаря.
Merry- при нас родителската среща беше миналия месец, рапорти не са ни давали, ни стари ни нови  Crossing Arms На дребната дадоха едни таргети и казаха супер била, и големия и той така. Аз не съм на това мнение де Mr. Green
Толумби не си сама в дерзанията и аз ХО боря Grinning
nana_cool -как е новата работа, посвикна ли вече?
milada-как е малкия ти син, посвикна ли вече с новото училище?
Борикс аз лично бих изчакала с ученето на българския, но това си е мое мнение. По добре да усвои добре английския, ако мислите да се установявате тук за постоянно, и след това наблегнете на българския.
Doret - скоро 10 удряме,кога излетя това време? Моят вече почна обратното броене Laughing
МГМ-как е мениджъра, как е минало турнето?

# 17
  • London
Борикс, не се притеснявай. Ще забележиш че с времето кашата се избистря.
Не спирай нито един от езиците.
Всичко отнема време.
На колко години са? Моите скоро навършиха 5 и забелязвам много повече смисъл в изреченията им. Също започват осъзнато да разделят езиците, но още миксират. Граматически е пълен ужас на български. В Английския граматиката е опростена и там определено е по- добре.

# 18
  • На село (близо до Лондон)
Много хубави картинки, хайде чакаме Коледата!! Колко бързо мина тази година ooooh!

За езиците моите деца тази година с нови сили борят българско четмо и писмо. Трудна работа е, ама какво да правят няма как  Twisted Evil

# 19
  • До хладилника, който обичам
Много добра информация . благодаря и на двете за новата тема.  bouquet
  bouquet
Добавяйте кои въпроса са още важни за първа страница, за да избегнем (ако изобщо е възможно!) най-често повтаряните въпроси.

В Нотингам има отскоро българско училище - записах малкото дете. Тя пък се пада в подготвителна група и общо взето, само оцветяват картинки  Thinking а същевременно, в английското редовно училище учат букви, интересно й е да пише, помагам уж и на български, като пита и накрая пише на супер смесица от двата езика, отделно, че знае все още малко букви и е доста фрустрирана, като открие, че ОЯРТАН не било дума и как може да не е дума, щом тя я е написала, виж!  hahaha

# 20
 И аз се записвам в новата тема  Simple Smile
 Ние ще се приберем за Коледа и Нова година   Crazy никакво пазаруване, готвене и чистене! Нямам търпение  Grinning

# 21
Момичета, моят бебко днес прави един месец. Не ми се занимава да качвам тортата, но ето една шоколадова за виртуална почерпка Simple Smile

Party Time  ura bdbaloni baloni smile3510

# 22
Привет. Аз пиша с 10 месечно бебе на ръце, че иначе няма сън...Ние вече сме в UK от месец и половина. Голямата ми дъщеря е Year 1 и в училището казаха, че се справя много добре. Тя обаче е много объркана. Чуства се зле, че другите деца четели по-трудни книжки, а на нея и давали предното ниво..Вчера даже се разплака. Четем всяка вечер, но при положение, че не знае езика няма как да е на нивото на другите. Сега ще търся някакви игри и сайтове, с които да и помагам повече...
С децата се разбира. Има си приятелки и тя твърди, че им говори на английски, а те твърдят, че им говори на български  Joy
Има страхотни попадения "Wash your name?", "Good aftelnin" Simple Smile

# 23

nana_cool -как е новата работа, посвикна ли вече?

От къде да започна?  Mr. Green Няма да е long term това ми стана ясно първите няколко часа. В момента съм в обедна почивка и съм бясна на безумните тъпотии и резултатите от асесмънта, който правихме вчера. Вече минахме 3 асесмънта за 1 седмица.  ooooh! Преди 2 дена питах дали даваме съвет за неща, които не ни е питал клиента, дори и да ги идентифицираме в разговора, отговора беше не. Все пак нали се гонят таргети за телефонно обаждане до 9 минути (това включва и after work). Днес ми донаписала една камара глупости на кейс стъдито дето въобще по нищо не се разбира, че трябва да се даде такъв съвет. Изнервих се, питах, нямало такова нещо съветваме за всичко пък сега, дори и да не се пита. В случая беше по скоро what-if ситуация. На друг въпрос ми задраскала едната дума и я преправила, а аз я преписвам дословно от материалите, питам най учтиво какъв е проблема. Обяснява, леко раздразнена и после пита другите дали имат и те възражения някакви. Уточних и, че не съм възразила, а просто търся clarification. Тикнала ми 8 верни орговора, а ми писала 6 точки. Не го поставих и него на въпрос, че леко се нажежи обстановката с моите питания.  Whistling За какви глупости се нервя не е истина.  ooooh!

Та не, не ми допада още от първият ден. Реално е една и съща работа на практика не е съвсем, да не говоря че умирам от скука на тоя трейнинг. Хич, ама хич не са ми интересни consumer проблемите.  Tired Нямам нищо от общината за работата, която кандидатсвах там, предполагам че нищо няма да стане, но пък в бюрото сега пускаме апликацията за новият период фъндинг та натискаме с шефа за пълен работен ден.  Praynig Ако това стане ще изкарам в кол центъра до март и се махам.

Оплаках се хубаво ами да си допивам кафето и да ходя да уча кредит агриймънти.  Laughing  Hug

# 24
  • Манчестър
И аз да се запиша и да споделя. 1 година откакто сме тук и децата са в позиция да не могат да се изразят на нито един от двата езика  Sick Такава каша им настана в главите. Дъщерята писала съчинение на английски викам и превеждай на български и се оказа, че и се губят вече и български думи, освен че всички английски не е намерила  Twisted Evil
Надявам се втората година да и се поизбистрят нещата с английският. А за българският четенето на книжки нещо не помага или ние не попадаме на правилните  newsm78

Според мен не я карай да превежда на български, защото това я обърква още повече. Остави българския настрана, ще му дойде времето и на него.
на този етап остави ги с английския в училище и само  български в къщи. Според мен не е забравила БГ думи, просто още нейния английски не е на ниво да превежда, но и това ще стане. След време ще са супер с англииския и тогава може да наблегнеш на българския.
Доколкото знам не си в Лондон и едва ли има БГ училище както и при нас. Така,че ще трябва да се справяш сама..Моя син (9г) знае азбуката, може да пише буквите,чете от интернет сричайки, а от това лято сам прояви интерес да пише на БГ, разбира се от телефона. Сега си разменяме тхт само на български. Важното е,че показва желание.

# 25
  • Манчестър
Аве, благодаря ти за новата тема! Винаги ги правиш чудесни първите странички:) изглеждаа ми доста сложно  Hug

Пожелавам ви по малко стрес и повече усмивки Simple Smile

мерси, мерси....  bouquet

малко art design...обичам да се занимавам...

# 26
  • Манчестър
Аз да питам къде забягнаха или aliens ги отвлякоха:

Sonnia - направи сватбата и забягна
Mишолина - някъде сигурно запечатва хубави моменти
Маммата на Джоузеф и Кеит - да не из БГ ?
Шая - загуби се като вехтите пари
Eva 82 - не се сещам
Golden - замина командировка и забрави ,че ни има
Miss Fine - толкова е добре,че нас ни няма вече
Pumpalka- stuck
varnagirl - премести ли къщата по наблизо?

Ще допълня списъка по късно.....

# 27
Съжалявам, че така нахлувам... обаче разни мисли ми се въртят.. чудя се дали имам основание да се притеснявам.. едва ли, но все пак да питам..

Отидох в банката да си открия сметка (HSBC) и попълних бланката и ми казаха, че до 7 дни ще получа писмо по пощата с пластика и т.н., обаче не ми дадоха никакви детайли, т.е. номер на сметката... защото доколкото разбрах в клона в наше село не откривали, ами явно пращат документите до друг по-голям клон и там го правят... и сега се чудя защо не ми дадоха детайли на сметката ми.. Sad едва ли са се объркали, те си знаят работата, но всички които си правят сметка им дават номера на сметката, така съм чувала..

Направо ми се скапа настроението, че забравих да питам за номер на сметката все пак и сега се чудя какво да правя... ама какво.. освен да чакам...  Sad

# 28
Момичета, имам един малко по-специфичен въпрос относно ученето на език.

Племенницата ми е тежко чуваща, от две години е тук на 20 години е.
С българския се справя перфектно - има слухов апарат и чете по устните, но с английския е мъка.
Умно момиче е, има желание да с научи, чете и разбира написан текст, но с говоренето и разбирането на говор не се получава.
Проблема е там, че на български ако не чуе цялата дума, разпознава я по произношението и по буквите, които е успяла да чуе. Но на английски не става така, думите са непознати, някои звуци не ги различава, а и се говори с различен акцент. Просто няма как ако не знаеш как звучи цялата дума, да я възпроизведеш и съответно да я разбереш. Не знам дали обясних разбираемо проблема.

С две думи, явно е нужна специализирана помощ, но идея си нямам къде да я търсим, не съм запозната и с терминологията и не мога да се ориентирам в интернет.
Можете ли да ми дадете някакви насоки - къде да търсим, към кого да се обърнем.
Сигурна съм, че има начин човек като нея да проговори езика, но е нужно специфично обучение.

# 29
Аз да питам къде забягнаха или aliens ги отвлякоха:

Sonnia - направи сватбата и забягна
Mишолина - някъде сигурно запечатва хубави моменти
Маммата на Джоузеф и Кеит - да не из БГ ?
Шая - загуби се като вехтите пари
Eva 82 - не се сещам
Golden - замина командировка и забрави ,че ни има
Miss Fine - толкова е добре,че нас ни няма вече
Pumpalka- stuck
varnagirl - премести ли къщата по наблизо?

Ще допълня списъка по късно.....
Алиса
Мари
Doret

Общи условия

Активация на акаунт