Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 204
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
Iveelina,

Има специални курсове по английски език за тежко чуващи и глухи хора.
Например
Аз бих се замислила за изучаване на британския език на жестовете или Макатон като стъпка към комуникацията.

# 31
Благодаря zlatnata tolumba,
много полезен отговор, точно този термин ми убягваше и не знаех как да търся.

Търсим обучение за говорене и разбиране, за да може да общува с всички хора, жестомимичният ограничава до известна степен контактите, но разбира се, е едно полезно допълнение, не е зле да научи по-нататък и него.

# 32
Сетих се за нещо друго, не ми се смей..
За моите ученици съм ползвала Ето този сайт за обучение и терапии.
Вярно, историите са детски, но пък така е по-лесно за човек, който не говори.
Може да се следи речта, чете по устните, копират жестовете.

# 33
# 34
  • някъде в орбита...
И аз тук  Hug

labello, какво ти казаха точно - ако си одобрена ще получиш нещата по пощата, или одобрена си и ще получиш нещата по пощата? Щото ако си одобрена, те ти принтират една-две странички, на които пише че да, имаш сметка, и детайлите. Поне при мен и с HSBC, и със Сантандер така стана newsm78

# 35
  • Варна
Борикс на колко годинки е дъщеря ти. Мога да препоръчам нещо подходящо. Предполагам, че най-вече трябва да им е супер интересна книгата.

10 ще прави тази седмица. Но е същинско бебе. Чете книги, но не с онази страст, с която аз на времето четях. Сега съм и взела Ран Босилек и Елин Пелин приказки. Нещо не мога да и уцеля жанра, който да я привлече   ooooh!. Повече чете английските книги и то заради някакви печатчета, които щели да им дадат като прочетели еди колко си книги.

Притеснявам се, че изостава от връстниците си в БГ. Мислех да вземем учебници от БГ, но нещо не ми харесаха как сухо и скучно  са написани учебниците за 4ти и 5ти клас и реших, че само ще ги размъквам до тук. Ще я записвам на Уча се тези дни. Че най обича някой да и го разкаже, не да седне да го чете Wink

За малкият не ми се мисли как ще учим да четем и пишем на български. При него сега над английският сме съсредоточили силите.

Ave идеята с смс-ите е добра. Аз почвам да се чудя дали да не и направя ФБ профил та да си пише с децата от БГ и да тренира българският Wink

# 36
  • София
Да се запиша и аз, за да следя темичката, отделно, че обожавам Коледата Simple Smile
Благодаря на авторките, за което   bouquet

Само да вметна /не че е толкова важно, но понеже се зачитам и в по-стари теми/, че тема 52 липсва в списъка от 53-та насам.

# 37
Съжалявам, че така нахлувам... обаче разни мисли ми се въртят.. чудя се дали имам основание да се притеснявам.. едва ли, но все пак да питам..

Отидох в банката да си открия сметка (HSBC) и попълних бланката и ми казаха, че до 7 дни ще получа писмо по пощата с пластика и т.н., обаче не ми дадоха никакви детайли, т.е. номер на сметката... защото доколкото разбрах в клона в наше село не откривали, ами явно пращат документите до друг по-голям клон и там го правят... и сега се чудя защо не ми дадоха детайли на сметката ми.. Sad едва ли са се объркали, те си знаят работата, но всички които си правят сметка им дават номера на сметката, така съм чувала..

Направо ми се скапа настроението, че забравих да питам за номер на сметката все пак и сега се чудя какво да правя... ама какво.. освен да чакам...  Sad

Аз вчера водих едно момче да му открият сметка, но му дадоха пакета с условията, разпечатани данните на банковата сметка, дадоха му и джаджата за интернет банкирането, че дори му показваха и как да се логва.
На него му отказаха обаче в събота, изрично искаха трудов договор за да му открият сметката, та съм се обзавела с офис асистент Simple Smile.

Ако ти се разкарва иди и попитай или пък изчакай една седмица.

# 38
InaV, не знаех, че има опция да не ме одобрят, защото изискването им беше да имам шофьорска книжка и аз имам + паспорта = достатъчно..  Tired
298, интересно, нямам устройство, нямам и лист с детайли  Tired трудов договор не са ми искали

рано е да кажа, че съм изморена, ама с тези банки просто... не ми се говори, толкова е тегаво..
Имам възможност утре да звънна на служителката, която ми открива сметката, вместо да се разкарвам до банката.. явно ще се наложи.  Tired

Благодаря ви за насоките!

# 39
  • UK
Спомням си какви мъки бяха докато си открих сметка... Утре се обади и питай просто, няма какво да го мислиш.

Аз имам толкова много работа тези дни, че ни за мениджър мисля,  ни нищо. Харесват ме, хвалят ме, всичко е наред засега. Трета седмица работя по 40 часа, пращат ме къде ли не, днес пет часа съм сгъвала тениски, вчера пак така... Мениджъра ми дойде вчера и ми каза "you're doing a fantastic job, I wanted you to know that". Ще видим като ми изтече тримесечния период какво ще кажат. Засега няма проблеми.

Джеронимо :hug':

# 40
  • някъде в орбита...
МГМ, знам че ти е тегаво. Но всеки път като пишеш колко работиш и че са те похвалили, единственото дето виждам в думите ти е как положителният краен резултат става все по-реален. Знам, че се оплакваш, но аз си се усмихвам. Само като се замисли човек, имаш реален шанс да ти продължат договора, или ако не го - да ти дадат блестящи препоръки и да си намериш друга такава работа по-лесно. И в двата случая ще имаш не-лош постоянен доход, и скоро ще можеш да си намериш твое си местенце, дето и да е малко, ще ти е дом Hug Много ти стискам палци, и на ръцете, и на краката Wink

# 41
  • UK
Много ти благодаря. Ние така сме се разбрали в магазина, че не се оплакваме, само мрънкаме. Всички са уморени, независимо дали работят четири часа или осем, просто работата е много. От вчера започнаха всички коледни служители, но тях са ги сложили почти само на касите, и никой в магазина, което е доста неудачно, защото има страшно много работа. Днес пет часа съм сгъвала пет маси с тениски. Имаше едно момиче за първите три часа с мен, после едно дойде за половин час и после една жена ми помогна за още половин час и буквално приключих в 6:20, повечето вече си бяха тръгнали когато аз влязох в съблекалнята. А допълнителни хора там няма.

Аз наистина си се чувствам чудесно, нищо че съм уморена. Нека съм уморена, свалила съм някое и друго кило, вече не се чувствам като наденица в панталоните си, ходя си с желание на работа, говоря си с хората, имам си компания за обяд, хора с които си говоря в съблекалнята, из магазина, говоря си с всички, с които работя през деня, с някои и след това във Фейсбук... Местенето е наложително, но няма да стане скоро. След Коледа ще работя евентуално за билет за България, а после - за ново жилище. Самостоятелно студио няма да мога да си позволя, но стая с по приемливи условия - защо не? И ще се оправя. Само да не се обърка нещо с работата, засега всичко е наред, аз съм си постоянно наета, не съм от временните коледни служители, просто имам тримесечен изпитателен срок, който изтича на 15ти декември. Надявам се всичко да си е наред... Simple Smile

# 42
Борикс на колко годинки е дъщеря ти. Мога да препоръчам нещо подходящо. Предполагам, че най-вече трябва да им е супер интересна книгата.

10 ще прави тази седмица. Но е същинско бебе. Чете книги, но не с онази страст, с която аз на времето четях. Сега съм и взела Ран Босилек и Елин Пелин приказки. Нещо не мога да и уцеля жанра, който да я привлече   ooooh!. Повече чете английските книги и то заради някакви печатчета, които щели да им дадат като прочетели еди колко си книги.

Пробвайте с нещо по-ново и съвременно. Тъй като не знам точно какъв вкус има дъщеря ти, ще ти нахвърлям няколко идеи за книги, а ти вече ще си прецениш.

1. "За щастие млякото" на Нийл Геймън. Геймън е страхотен писател. Пък и книжката е с готини илюстрации. Малко е шантаво, като всичко на Геймън, но ако си пада по подобни неща, ще й хареса.

2. Ако си пада по приключения и гръцки богове, магии, то книгите за Пърси Джаксън на Рик Риърдън са супер. Деца наследници на гръцките богове, приключения али бали. На мен дори ми хареса, а съм минала определено годините за тези книги Simple Smile. Може би е малко по-момчешка. Не знам.

3. Момичешка книга за днешните проблеми и прочее в училище. Написана е точно като за по-малки момичета. А Юлка е много добра писателка Simple Smile . И двете са забавни - Графиня Батори и Тина и половина.
Скрит текст:

4. Нещо на Роалд Дал. Негови неща не съм чела, но е точно за нейните години. Ето и към негови книги на бг тук.
Скрит текст:

Тези са от по-популярните неща. Може и нещо да е чела. Надявам се да съм помогнала.

# 43
  • Bristol
Ave и Бу, благодаря за новата тема и оформление   bouquet

Борикс, и аз съм се заредила с детски произведения от български класици, които съм обичала да чета като дете, но моите ги намират за скучни. От любимите ми книжки на тях им харесват Пипи; Карлсон; Фердо мравката; Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада. Синът харесваше и Незнайко, което ме подсеща че я нямам тук, а мама ме питаше какво да ми прати, ще й я поръчам, за да я чета на щерката. Тя прави 10 год май месец, чете много на английски, но на български аз й чета. Пасивни са й знанивята по български.
Затова пък синът се е писал превводач в училището си. Имали ново българче, но родителите му не говокрили английски и потърсили за помощ моят, даже казали, че щели да му плащат! Аз го скастрих обаче пари да не взима, а да направи просто услуга на училището и родителите и без това българският му не е толкова блестящ. Да видим дали ще ме послуша...

А аз мъча в момента Пражкото Гробище на Умберто Еко, но мнооооого бавно ми върви нещо  Rolling Eyes Не е мой тип четиво май.

Миналия уикенд приключи един проект за лондонското метрото и тъй като и аз помагах за него са ми пратили покана от клиента за отбелязване на успешно завършената работа в London Canal Museum декември месец. Както обичам да се разхождам до Лондон и да ходя по такива местенца, направо подскочих от кеф. Само дано мъжът да е в къщи тогава!

# 44
  • Варна
Мерси isolda1 ще я пробвам. Роалд Далл го е чела на английски. Другите не знам. Но ще погледнем в интернет и ще я накарам да си избере.
Merry Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада трябва да потърся и Незнайко. Другите сме ги чели още докато бяхме в БГ.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 18:12 от Борикс

Общи условия

Активация на акаунт