Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 337
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
golden, мерси за информацията. Аз на 26 декември ще се възползвам. А ще споделя как е било сега на 28.11.

# 181
Хора, аз ли нещо не съм наред и не искам да си вземам отпуск около празниците с единствената причина да пазарувам?

# 182
  • Лондон
Bicester Village  на Boxing Day го правихме една година, и никога, ама наистина никога няма да повторя... Едночасово разстояние го взехме за 5 часа, за да се бутаме с целия crap  ooooh! Наистина никога няма да повторя... Eva-82, помниш ли как се отзовахме на гости да замажем последствията от този ужасен за нас ден...

Golden, Winter wonderland го посещавахме 2 години, ужасна блъсканица, особено вечер и уикенда, вкл. саморазправии, много опиянени хора, затваряне на метрото... Ако човек е ходил на такова мероприятие в Австрия или Германия, просто това изглежда като скъпа пародия... Става за през деня през седмицата, пързалката е хубава, за другото казах :peace

Мразя Mall пазаруването, затова други години ходех по любимата ми Regent street, тази година купих каквото исках през интернет и толкоз... Ако ти се ходи да пазаруваш в Mall, за мен Westfield Shepherds Bush е най-приятното място за целта...

# 183
Момичета, при нас местенете все повече става реалност. Мъжът ми вчера беше на интервю в SKY  и днес получи предложение за работа. В момента не зная кое надделя в мен радостта или притеснението Simple Smile. Исках да ви попитам какво ще рече private health care, какво включва? Препоръчайте в кой район да гледаме за квартира( SKY се намира в Brandfort - за сега работат на съпруга ми ще ни е критерий за квартира)

# 184
  • Лондон
Brendford Twisted Evil SKY е до нас Simple Smile търсете в квартала, не е лошо...Private care е private care, не съм сигурна в какъв смисъл е въпросът? Ако му покриват частна здравна застраховка, ще имате достъп до частни доктори, след одобрение от застрахователя, не е перфектно, но е все пак по- добре от NHS, общественото здравеопазване...

# 185
  • Лондон
Извинявам се, грешен избор, исках да е усмивка  Simple Smile

# 186
  • Манчестър
Черен петък или  Boxing Day разпродажби отдавна не отразявам. Една година направих Трафорд Център преди 10-ина години и повече не повтарям. Особено ако не ми трябва нещо конкретно.всичко по интернет...

# 187
Допълвам си питането за нещата от договора..... Какво мислите за допълнителното пенсионно осигуряване( предлагат му 6% от тях и 3% от него). Какво означава share save scheme ?

# 188
  • Bristol
И аз в групата на мразещите разпродажбите  Crazy За мен това е лудост, но за някои хора явно си е разнообрази и забавления. Като живеех до Бирмингам имах приятелка и тя ходеше и се редеше на разпродажбите и купуваше и за мен. После идваше в къщи с торбите, на кафенце и лафче и мерехме всичкчо наред  Heart Eyes Нямам нищо против такива разпродажби Wink

И аз пак да попитам - подарява ли се нещо на учителите?
Картичка? Кутия с бисквити? Цвете?
На учителките купих комплектчета на Yankee Candles подобни на това. За детегледачката шампоани за тяло комплект, два различни аромата и много сладка гъба за баня. Тя е на диета от пролетта. Доста свали, всички сме много горди с нея, не мога да й подаря шоколади или бисквити  Rolling Eyes Подарявах й Yankee candles вече, тя им е фен като мен, от България носих сапуни българска роза, много красиво направени комплектчета. Реших сега да е козметика, но не много претенциозна, защото всяка жена си има специфичен вкус.

298, при нас нивата в началното училище са цифра и буква. Цифрата отговаря на класа, за reception ползват R, буквите са три, D (developing),S (securing) и E (exceeding). Както каза Толумбата, всяко училище си има негова система сега  Crazy

# 189
И аз пак да попитам - подарява ли се нещо на учителите?
Картичка? Кутия с бисквити? Цвете?

Това за Коледа ли?
Може само картичка, може да добавиш и кутия бисквити, бонбони, подарявали са ми още свещи, свещници, както и големи топки за елха и други подобни красиво изработени декорации.
А може и нищо.

danielka86,

При share save scheme най-общо се спестява от данъци. Зависи какъв е скима, каква е офертата на работодателя, колко се влага и т.нат. Тук е обяснено.
За допълнителното пенсионно..ами има хора, които са за, има които са против. За мен това е лично и отговорно решение. Не знам какъв съвет се очаква.

# 190
Ние ще пътуваме през май. Намерих оферта на Easy Jet  до Манчестът за 84 евро/човек. Това добра цена ли е или да следя за други? Нямам опит в самолетните билети и нямам представа кога и как пускат промоции и колко е редовната цена.
Предварително благодаря за отговорите!  bouquet

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 23:31 от Pampers

# 191
Pampers до кой град искате да стигнете. За еднопосочен билет ли е цената?

На Боксинг дей един път съм излизала, на Черния петък никога. Нищо не си купих на Боксинга, януари месец има много по-големи оферти и избор. На 26ти имам чувството, че само боклуците от лятото си вадят, аз си чакам януари да намалят хубавите зимни дрехи.
   С подаръците съм почти до никъде, но съм ги измислила почти всичките, ще ги поръчам онлайн и аз повечето.  Малката ми е сложна, че тъкмо и мина рождения ден и още е затрупана от него. Купих и някаква тоалетка за кукла, ще взема и куклата-тъкмо ще ни е стотната и така...

# 192

Еднопосочен е. До Манчестър.

# 193
Нашата авто застраховка е от AVIVA. Беше за двама ни по 35 паунда на месец. Но наскоро ни уведомиха, че писмото ни от Армеец за No claims не било потвърдено, каквото и да значи това и я вдигат на 75  Rolling Eyes

zlatnata tolumba, благодаря за съвета относно поведението на сина ми. За логопеда още чакаме. Засега промяната в моето отношение към него има пряко въздействие към по-добро.

Вчера дъщеря ми имаше дискотека в училище за 1 час. Мислех, че потанцуват, потичат и така. Оставих я, че преди това взехме баща й от работа (всеки ден ги развозвам и двамата, защото в центъра паркингите са адски скъпи и не сме намерили поносим вариант). А и си мислех, че не е необходимо да стоят родителите (даже питах). Обаче, се оказа, че имало разни сладки неща и други джунджурии за продажба и моето гардже гледало, гледало, пък отишло при една майка на нейн съученик, с която сме близки горе-долу, пък й казала, че няма парички и ако може да й купи татуировки  ooooh! Laughing И тя й купила. Много тъпо ми стана, че я оставих така и изобщо... Но поне, детето, няма да си остави магарето в калта.

И да се похваля нещо  Wink Вчера една съседка ме води тук. Тя има членство и аз минах безплатно. Много приятно място. Хем ми напомни за нашите спа хотели, хем е съвсем различно някак си.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 09:30 от Гнидка

# 194
  • Манчестър

Еднопосочен е. До Манчестър.

Ами не е зле, но ако не си ограничена с времето и на други дати може да е по евтино.макар, че най евтиното което съм виждала е 25 лири от БГ към УК и то само началото на декември.

Кои дати са за май месец? Ако е последната седмица, тогава е ваканция и за ваканция са добри цени.

Общи условия

Активация на акаунт