Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 352
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
  • Манчестър
Нашата авто застраховка е от AVIVA. Беше за двама ни по 35 паунда на месец. Но наскоро ни уведомиха, че писмото ни от Армеец за No claims не било потвърдено, каквото и да значи това и я вдигат на 75  Rolling Eyes

zlatnata tolumba, благодаря за съвета относно поведението на сина ми. За логопеда още чакаме. Засега промяната в моето отношение към него има пряко въздействие към по-добро.

Обикновено застрахователните компании изискват Но клейм бонус да е само от УК. Но има няколко ако се вярва на градската клюка ,че приемат и признават такива от БГ. Явно Авива не са разбрали,че е от БГ или вие не се уточнили при покупката на застраховката и затова сега ви вдигат премията.
Започвате да си трупате Но Клейм Бонус в УК сега.

# 196
Pampers до кой град искате да стигнете. За еднопосочен билет ли е цената?

Еднопосочен е. До Манчестър.

Ами не е зле, но ако не си ограничена с времето и на други дати може да е по евтино.макар, че най евтиното което съм виждала е 25 лири от БГ към УК и то само началото на декември.

Кои дати са за май месец? Ако е последната седмица, тогава е ваканция и за ваканция са добри цени.

За началото на май е. Влизах ден по ден и само за една дата имаше по-евтин билет за 76 евро, но ни е късно и за това купихме тези.  Mr. Green

# 197
Съботно се скарах с тези, през които си букнах теста по английски. Ей, много се дразня да ме правят на луда, какво и как съм поръчала. Не стига, колко ме е яд, че трябва да ходя на този тест, ами сега и с тях да се занимавам..

# 198
  • Cambridge, UK
Нашата авто застраховка е от AVIVA. Беше за двама ни по 35 паунда на месец. Но наскоро ни уведомиха, че писмото ни от Армеец за No claims не било потвърдено, каквото и да значи това и я вдигат на 75  Rolling Eyes

zlatnata tolumba, благодаря за съвета относно поведението на сина ми. За логопеда още чакаме. Засега промяната в моето отношение към него има пряко въздействие към по-добро.

Обикновено застрахователните компании изискват Но клейм бонус да е само от УК. Но има няколко ако се вярва на градската клюка ,че приемат и признават такива от БГ. Явно Авива не са разбрали,че е от БГ или вие не се уточнили при покупката на застраховката и затова сега ви вдигат премията.
Започвате да си трупате Но Клейм Бонус в УК сега.

на нас ни признаха no claim bonus от 3 различни български компании
застраховахме колата в Admiral

# 199
  • London
Съботно се скарах с тези, през които си букнах теста по английски. Ей, много се дразня да ме правят на луда, какво и как съм поръчала. Не стига, колко ме е яд, че трябва да ходя на този тест, ами сега и с тях да се занимавам..
Толумба, я се стегни! Теста ще го минеш от раз. Въобще не им се стягай.
Да видиш после на интервюто, като си получаваш паспорта какъв смях е!
Преди това имаш и церемония за заклеване. Simple Smile През цялото време ще се питаш "тия шегуват ли се "

# 200
Толумба, би ли написала как протичат тези тестове (като имаш свободно време  Simple Smile)

Синът ми е на 18, може ли сам да подаде документи за гражданство? Аз все още не мога да се реша да ставам поданик на кралицата, та не знам как биха погледнали на неговата апликация при положение, че родителите и сестра му не подават? Някой да е наясно?

За застраховките, мъж ми започна от 1700 преди 8 години и сега е на 200, моята е с AVIVA около 900 годишно, на сина пък е 2500 годишно (пас + свали 500 от застраховката).

На разпродажби никога не съм ходила, само при мисълта за навалицата получавам главоболие.
Искам такива боти, но да са изчистени (без марки или катарами). Някой да е попадал на подобни http://www.guess.eu/en/Catalog/View/women/shoes/booties/edith-le … ootie/FL6EDILEA10

# 201
Аа, Bean, благодаря. Букнали ме за Пиърсън академик  Crazy, който ще го мина (пробвах се вече), ама що да се мъча три часа и есе да пиша, като не ми го искат..
Пък за церемонията...аз съм от ония шматки, дето на най-важните събития, все нещо им е смешно. Като се женихме с аланглето и в най-сериозния момент като ни напуши, само се гледаме с онзи поглед да-не-си-посмял-защото-почнем-ли-няма-спиране! Та, очаквам веселба, да стигна до там  Laughing

298,

Да си призная, не знам за ситуацията на сина ти. Аве може би ще е по-полезна.
Аз също нямах никакво намерение да се занимавам. Аланглето ме помоли, защото напоследък се притеснява от настроенията против ЕС и каза, че ще му е много по-спокойно, ако имам гражданството.

Иначе искат Life in the UK и английски слушане и говорене.
Life in the UK се буква трудно. Няма дати, много смотан сайт и само през него може. Аз за да си букна един цял ден съм обновявала буквално през пет минути, докато се появи слот. За изпита си трябва четене, не става само с обща култура. Тестът е промен от 2013 и наблъскан с дати и имена. Има една глава, която е като телефонен указател. Категорично да се ползват само одобрените помагала, защото нета е пълен със сайтове и он-лайн примерни тестове, които са с грешки. Самият изпит беше организиран много добре. Софтуерът на теста също ми хареса, ясен, лесен за навигация, времето е повече от достатъчно, веднага даваха резултата.

# 202
За полети между Манчестър и София вижте и Луфтханза. С прикачване в Германия са, но често цените им са по-добри и от Easy Jet. Simple Smile

# 203
  • Манчестър
298,

Сина ти може да подаде сам, стига да е над 18 години и да отговаря на изискванията по общия ред. Останалите членове на фамилията няма значение,че не подават.

# 204
298,

Сина ти може да подаде сам, стига да е над 18 години и да отговаря на изискванията по общия ред. Останалите членове на фамилията няма значение,че не подават.

Толумба и Аве мерси  bouquet

Аве, той отговаря на изискванията до момента, но ако го приемат в Щатите и замине едва ли.

Толумба, аланглето по-притеснителен и от мен Simple Smile
Аз си мисля, че дори да излязат от ЕО, едва ли ще тръгнат да ни гонят след като сме от години тук и плащаме данъци.
Като се женим не се признаваме за поданик на съпругът си. На мен клетвата за подчинение на кралицата е нещото което ме спира да подам. Мъжът ми казва, че клетвата изобщо не му пречи Simple Smile

# 205
  • UK

Искам такива боти, но да са изчистени (без марки или катарами). Някой да е попадал на подобни http://www.guess.eu/en/Catalog/View/women/shoes/booties/edith-le … ootie/FL6EDILEA10

298 виж тези http://www.zalando.co.uk/zign-platform-boots-black-zi111n033-q11.html или http://www.zalando.co.uk/erika-rocchi-boots-black-er511n004-q11.html тези може би??? Има още много на сайта, разгледай, може да намериш  Peace Иначе мнооого подобни свекърва ми(да, да, тя е на 73 и ходи на токове, които аз и на бала си не обух  Mr. Green ) си купи от W&G, само платформата отпред беше по-ниска.

# 206
Момичета, някоя от вас дава ли е на детето си витамин Д под формата на капки, гранули, ампули...и т.н. поради липсата на достатъчно слънце?  Rolling Eyes
Не се бях замисляла над това, но днес приятелка, която имигрира в Норвегия ми "намекна", че там е практика. Тогава се сетих, че и БГ изписват основно на деца, родени през есента или зимата.
Ще съм благодарна да чуя вие как сте процедирали или процедирате тук.
Благодаря  Hug

# 207
На мен Health visitor-ката ми остави за Филип като идва миналата седмица. И нещо като картон.Като свърша тази опаковка витамини да ми пратят безплатно нова. 

# 208
Дикенсън, мерси! Тези от вторият линк ми харесаха, но не намирам моя номер.
Ще се разходя до Бистър през седмицата.

Ние си правим тестове в началото на Ноември и Април пета поредна година. Обикновено по това време мойте нива са паднали под долната граница. Децата и мъжът ми пък са над долната граница по това време.
Аз лично бих препоръчала на всеки който усеща умора през този сезон да го взема.
Няма да забравя втората ни зима тук, когато разбрах какво е зимна депресия. В продължение на 2 месеца аз буквално спях постоянно. Благодарение на интернет разбрах за лампите които помагат и това ме измъкна тогава. По онова време не вярвах, че липсата на Вит Д може да е причината.

Развих обаче желязо дефицитна анемия и все още не мога да се преборя с нея.
Железните препарати ми дразнят стомаха до степен постоянна болка и единствената опция е преливане на желязо. Единствено периодът в които бях веган имах прекрасен хемоглобин и желязо, но пък тогава качих килограми.

Билети купуваме буквално дни преди пътуването, планирам ли от рано все нещо се е случвало и отлагало пътуването.

# 209
  • UK
  За Boxing Day и аз питах тук миналата година, въпреки същите отговори отидох- е повече няма да повторя. Януари месец има доста по-хубави неща и е по-спокойно. Аз по принцип предпочитам да пазарувам онлайн , тук постоянната навалица ме потриса особено ако трябва да съм с детето. Тази събота за пръв път от лятото ходихме до шопинг център , че исках да видя тиганите в ТК Макс..
 Black Friday правят повечето американски фирми. Миналата година си напазарувах от Гап , онлайн с доста добра отстъпка, помня че в Амазон имаше намаление и АСДА продаваше някакви телевизори почти за без пари.

Това лято и аз събрах доста полезна информация за вит. Д и почнах да вземам. Аз го комбинирам с калции , но чакам от мама един колет със сухи чушки за Коледа и я помолих да ми купи Вигантол да давам на детето.

Общи условия

Активация на акаунт