Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 206
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Привет на всички!
Аз приключих с моята коледна работа на 24-ти и се възстановявам.. спах 2 дни, сега малко хапчета и почивка и ще съм като нова, че нещо доста травми получих от претоварване.. Вече съм в търсене на следващата работа, силно се надявам да е нещо административно, защото както се видя тези тежки физически работи не са за мен..  Tired  Tired
Някъде преди в темата бях чела, някой беше казал на МГМ, че януари месец се откривали доста позиции административни.. та надявам се да ми излезе късмета и на мен, защото много искам свястна работа, където няма да ми се налага после по седмица-две да се лекувам и да не мога да си стъпя на краката..
Желая ви весело посрещане на новата година!
При нас няма да има нищо специално, защото приятелят ми е на работа, сигурно ще сме си вкъщи както всяка вечер...

# 691
Здравейте,
аз не пиша активно, доставя ми удоволствие и само да ви чета, но имам нужда от съвет и реших да попитам. Търся си съвестен и свестен счетоводител или поне някой с компетентно мнение- прекратих си self-employment лятото защото започнах работа (employment), но се оказа, че съм започнала бременна. Обясниха ми, че фирмата няма да ми плаща майчинството и трябва да отида в Job centre, за да го получавам като бенефит. Сега, когато напредвам и наближава термина съм много объркана какво и кога следва да направя и какви опции имам, дават ми различни съвети как съм можела да изляза 2 месеца преди термина в майчинство и все пак да получавам 12 месеца някакви средства, но искам да съм сигурна какво правя, а не да съжалявам после Simple Smile Ако някой има информация/опит или доверен човек към който да се обърна ще съм много благодарна  bouquet
Хубава вечер  Hug

# 692
  • Манчестър
Здравейте,
аз не пиша активно, доставя ми удоволствие и само да ви чета, но имам нужда от съвет и реших да попитам. Търся си съвестен и свестен счетоводител или поне някой с компетентно мнение- прекратих си self-employment лятото защото започнах работа (employment), но се оказа, че съм започнала бременна. Обясниха ми, че фирмата няма да ми плаща майчинството и трябва да отида в Job centre, за да го получавам като бенефит. Сега, когато напредвам и наближава термина съм много объркана какво и кога следва да направя и какви опции имам, дават ми различни съвети как съм можела да изляза 2 месеца преди термина в майчинство и все пак да получавам 12 месеца някакви средства, но искам да съм сигурна какво правя, а не да съжалявам после Simple Smile Ако някой има информация/опит или доверен човек към който да се обърна ще съм много благодарна  bouquet
Хубава вечер  Hug

Ако кажеш какви съвети ти дават ще е по лесно да се ориентираме какво е правилното.....от какъв зор 2м преди термина в майчинство освен ако не е сериозен здравословен проблем който да налага това.

# 693
  • някъде в орбита...
svidni4ka, много мерси  bouquet Много се надявам ако отидем февруари или март да е празно, че като сме сред много хора и двамата се товарим само, и не ни е почивката почивка Blush

labello, стискам ти палци, момиче Peace

# 694
От доста време мисля по един въпрос и накрая реших да се обърна към вас, защото сама не мога да намеря отговора...
Въпроса ми е по отношение на осигуровките, социални, здравни..
Дойдох в Англия на 3.10., изкарах си нин, който пристигна към средата на ноември... не съм самонаето лице, търся работа, за Коледа почнах работа за 14 дни, вече приключих, междувременно се регистрирах за личен лекар. (Днес получих писмо в което ме канят да си направя цитонамазка.)
Въпросите ми са следните:
1. Трябва ли да си изкарвам ЮТР номер, при положение, че не съм самонаето лице? И ако изкарам и се самоосигурявам, а после почна работа, той автоматично прекъсва, после примерно спра работата на договор- той автоматично се подновява ли?
2. Как ще ме обслужат в медицинския център, ако не съм осигурявана или ако съм осигурявана 14 дни примерно?
3. Вероятно имам някакъв номер като НИН, ама за здравните осигуровки, къде да го открия?
4. Как да се осигурявам, ако нямам работа... т.е. работих- осигуряваха ме, сега съм без работа и си търся нова. Ще си намеря, но какво се случва с тези дупки и промеждутъци?
5. Ще ми искат ли пари в медицинския център?
Извинявам се, че ви заливам с въпроси, обаче ми е голяма мъгла цялата работа.. Някои казват, че било добре да се регистрирам като самонаето лице и дори да си намеря работа да поддържам двете... не разбирам защо..
Не знам дали правилно обясних ситуацията, но.. чудя се какво да направя, за да е всичко изрядно и се нуждая от съвет..  newsm78

# 695
  • София
 labello, дъщерята е в Манчестър от април. Има НИН, личен лекар и банкова сметка. През септември се наложи да отиде на спешен зъболекар. Обслужиха я без проблеми, не са гледали осигуровки. Тя тогава официално не работеше. Проверили нещо по европейската здр. карта. Но и цялостно зъболечение нямаше - само и обезболили зъба с лекарство, да издържи до Коледа. Пари не са и искали за лечението. Сега си дойде и го оправихме.
Може би има значение, че аз всеки месец  и внасям 17 лв. ЗО като на неработеща в София.
Май не ти помогнах много, но така е при нея.
Дано се включи някой по-запознат.

# 696
И аз имам същите въпроси защото мъжа го боли зъб от известно време и е за вадене, но не сме внасяли здравни осигуровки в бг откак сме тук. А и изобщо за здравната система не знаем как стои въпроса, дано се включи някой запознат.

# 697
  • Bristol
Аз само се включвам да ви пожелая Весела Нова Година! Не знам как е положението със снега в Англия, но тук падна точно като пристигнахме и стана бедствено положението по магистралите  Crazy За късмет ние успешно се измъкнахме. Днес за първи ден Монт Бланк не беше скрит в облаците и с щерката набързо направихме снимки. Тя като майка си само снима и не дава да я снимат  Wink

# 698

За много години, мацки!
Да сте живи и здрави, много късмет и успехи за каквото сте си наумили, пожелали, замечтали...

Приключих със старата работа. Чакам nana_cool да се притесняваме заедно за почването на новите  Crazy

# 699
Честита нова 2015 и от мен! Много здраве, повечко късмет на всички и усмивки!

# 700
  • UK
За много години, дами! Бъдете здрави и успехи на вас и семействата ви!  Peace

Ние се прибрахме от България преди 2-3 дена и празнувахме тук. Празници като празници, в моето семейство малко тъжни тази година, но нали сме и заради това - да се подкрепяме в тези моменти.

# 701
  • София
Честита Нова година с пожелания за здраве и щастие в семействата ви!
Днес си изпратих детето. Вече е кацнала в Манчестър.
Сега чакам следващото идване.  Sad

# 702
  • някъде в орбита...
Честита нова годинаааа  Nature Snowman

Това за мен беше най-странното посрещане на този празник. Направо незнам от къде да започна. Но пък определено ми даде боен тон на 2015та, та ако годината се очаква да е така, аз ще съм една доста бясна хала Laughing

# 703
  • До хладилника, който обичам
Честита нова година и от мен Grinning да ви е щастлива и ведра. Изкарахме спокойни празници с майка ми при нас на гости, децата са много доволни, а на мен ми отесняха всички дрехи Crazy Снегът беше чудесен, много добре се получи и децата се забавляваха изключително много. За жалост, като гледам дългосрочната прогноза, шейната май ще остане прибрана до кой знае кога...

# 704
Честита Нова Година:) времето днес не беше добро (силен вятър и дъжд) и си останахме в къщи - организирахме се и направихме едно почистване на къщата набързо + две дози ginger bread cookies.
Утре пак на работа.
Гледам говорите за сняг, тук не е валяло и се надявам да не вали защото настъпва пълен хаус - училищата се затварят, влаковете спират, улици се затварят ....... ужас направо.

Общи условия

Активация на акаунт