Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 206
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Имам следния въпрос-на мъжа ми НИН е издаден, но не сме получили писмото. Обадихме се, казаха че ще го пратят повторно. Въпросът е ако и сега не го получим има ли друг начин да разберем номера, да отидем лично в Job Center и там да му го кажат или някакъв друг начин, знам ли и азкакъв?

# 706
Ч.Н.Г., да сте живи и здрави и нека 2015 г. е изпълнена само с хубави емоции и моменти Simple Smile

Ние за празниците си бяхме самички вкъщи тук и в общи линии си починахме. Прекарахме си спокойно и семейно. При нас сняг няма и не е имало  Laughing.

# 707
  • UK
Честитa Новa Годинa нa всички  Hug  Желaя нa вaс и семействaтa ви здрaве и щaстие, късмет и незaбрaвими мигове.
Aз днес съм нa рaботa и ми е послден ден, нa тръни съм дaли от aгенциятa ще ми нaмерят нещо и когa, дaли ще е фул тaйм или нещо рaзпокъсaно, днес тук,утре тaм... Дaно дa ми предложaт рaботa скоро, че седенето вкъщи ме побърквa, деен човек съм и не обичaм дa се зaстоявaм нa едно място, стискaйте ми пaлци  Praynig

# 708
Честитa Новa Годинa нa всички  Hug  Желaя нa вaс и семействaтa ви здрaве и щaстие, късмет и незaбрaвими мигове.
Aз днес съм нa рaботa и ми е послден ден, нa тръни съм дaли от aгенциятa ще ми нaмерят нещо и когa, дaли ще е фул тaйм или нещо рaзпокъсaно, днес тук,утре тaм... Дaно дa ми предложaт рaботa скоро, че седенето вкъщи ме побърквa, деен човек съм и не обичaм дa се зaстоявaм нa едно място, стискaйте ми пaлци  Praynig

Стискам палци!!  Hug Успех!

# 709
  • До хладилника, който обичам
Имам следния въпрос-на мъжа ми НИН е издаден, но не сме получили писмото. Обадихме се, казаха че ще го пратят повторно. Въпросът е ако и сега не го получим има ли друг начин да разберем номера, да отидем лично в Job Center и там да му го кажат или някакъв друг начин, знам ли и азкакъв?
Ако правилно помня прочетеното, няма кой да ви го каже, чакате писмото. Може и да греша, разбира се.

# 710
Здравейте и честита Нова година на всички. Нова съм в сайта и бих искала да ви попотам за малко информация защото сме леко стреснати и объркани. Живеем в Англия от 2.5-3 години и двамата с приятеля ми сме селф-емплойд. По Коледа разбрах, че съм бременна. Записала съм си час с джипи, но не знам до тогава какво да правя. Това е първа бременност, а не искам да споделям все още с никого защото е в самото начало. Другото, което ме притеснява е дали ще се справим финансово. Какви помощи бихме могли да вземем, за да спомогнат за отглеждането на бебчо докато не работя. Всеки отговор и съвет е високо оценен. Благодаря ви и се извинявам ако постът ми е леко хаотичен

# 711
  • София
 bobarchomvk, тихичко честито и дано да е леко до края.
Преди първия преглед - освен да спреш цигари, алкохол и тежка работа друго не ми идва на ума.
За сега няма нужда да споделяш, ако не искаш. Повечето бременни пият фолиева киселина до 4ти месец.
За финанси и помощи може би при прегледа ще ти кажат какво ти се полага.
Или пък ако имаш познат, доверен счетоводител.

# 712
  • На острова
За много години! Много здраве и добър късмет за всички през новата година!
Изкарахме добре празниците, е можеше и по-добре, но предвид факта, че бяхме три семейства /почти четири/ под един покрив, си минава за перфектно.
След като изпратихме нашите, си направихме кратка почивка в хотел с басейн близо до Колчестър. Малкият толкова му хареса, и яденето и плацикането, че вика: Това ли ни е новата къща? Не искам да си ходим оттук.
Дам, друго си е да посмениш обстановката и да поотмориш малко душата.

От понеделник пак с песен се понасяме на работа. Успех на всички търсещи и новозапочващи работа!

# 713
Тия па съвсем изтрещяха. Коледа едва мина, току-що гледахме и първата реклама за годината на...шоколадови великденски яйца  Crazy

bobarchomvk,

В първия пост на темата е описано подробно как протича и се следи бременността тук.
Скрит текст:
Важна тема:

Как протича бременността във Великобритания (към NHS)

Полезна страница (майчинство, права): http://www.worksmart.org.uk/rights/viewsubsection.php?sun=52

1. Aко сте бременна, или планирате бременност, продължете (или започнете веднага) да пиете фолиева киселина
2. След положителен тест за бременност, направете час с GP
3. Лекарят ще ви сметне приблизителна дата за раждане, и ще ви даде направление за близка болница (по район), където ще ви следят бременността
4. До седмица/10 дни, ще получите писмо от болницата, с дата за първи видеозон. Този първи преглед е около 10-12 седмица, казва се "dating scan" и ще ви определят по-презицен термин
5. По същото време ще ви назначат кръвни тестове, изследвания, среща с акушерките, с лекар и други, в зависимост от това как протича бременността (тест за синдром на Даун, и други)6. За бременност без усложнения, очаквайте преглед всеки месец, и още един видеозон (подробен анатомичен преглед, в 20 седмица), и по-чести прегледи към края на бременността (и изследвания в зависимост от какво имате нужда)
7. Възможно е да се смени първоначалната болница (при местене или други причини)
8. Ако имате частна застраховка, обърнете се към тях за да разберете какво точно се покрива.
Тук си прочети на какво майчинство ще имаш право.

# 714
  За много години и от мен! Всичко най-хубаво!
  Ние изкарахме добре, доволна съм от тези празници. Сега не ми се работи, но банковата сметка има крещяща нужда...
   bobarchomvk честито! Няма какво да правиш особедно, първия ти скан ще е след три месеца, та просто си бременееш. За помощите има разни онлайн калкулатори, приблизително дават какво може евентуално да ти помогнат.
  Талумби, Нана как са новите работи?
   Някой да е ходил в Милано? Някакви препоръки?Да се приеме като хвалба, ще ходя на женко парти, много съм ентусиазирана  Grinning

# 715
Оу, бравос. В Милано има много за харчене по мгазини за дрехи  Whistling

Аз почвам в понеделник. Вече успях да се издразня на другите две колежки в Y1.
Но съм решила да бъда пълно перде и хич да не ми пука.

# 716
  • някъде в орбита...
Miss Fine, браво бе, мадам Wink Много готино да си изкарате  bouquet

bobarchomvk, честито Hug Нямам никакви познания относно бременеене тук, но гледам че момичетата са ти помогнали вече Wink

zlatnata tolumba, не се нерви, нервите правят бръчки Sunglasses

# 717
Благодаря на всички отзовали се. Още днес купувам фолиева киселина. Аз знаех за нея, но не бях сигурна дали има смисъл да я пиеш, когато вече си забременяла. Предполагам щя се включвам по-често в темите от сега и се надявам всичкият този страх и несигурност да се изпарят

# 718
За много години, гърлз!  Hug

Miss Fine, и аз като Толумбата от утре започвам. фън, фън нямам търпение вече. Бях започнала да се обучавам по една програма на Шотландското правителство точно за тези, които се занимават с FOI, но нещо айляк го дадох та ще се учим в движение ми се струва.  Laughing

Толумби, успех утре! Сега като си истинска учителка, моля те не се надувай много!  Sunglasses  Heart Eyes

Лабело и fantasyy@@, успех с търсенето на работа!  Hug

Много ми идват тези две седмици покрай Коледа и Нова година. Направо ми идва да се навра в някоя пещера и да не изляза до март. Да започва живота по старому от утре, че голям слак.  Laughing

# 719
  • UK
Не знам дали съм права, но тук след Нова Година не усетих рязък спад на настроението у хората, както в България. Просто всички са си нормални, а не с потънали гемии и в ужасно минорно настроение докато не минат първите две седмици на януари. Одобрявам  Peace

Ние вчера бяхме на разходка из квартала, в който искаме да се местим. Направо съм влюбена в Гренич, хем времето беше отвратително. А колко време ще спестим в пътувания до работа, просто на мен ми изглежда като някакъв блян. Надявам се от другата седмица да почнем огледи, пуснали сме много запитвания вече, като си наумя нещо и ставам ужасно нетърпелива, чак не се трая.

bobarchomvk, честито за хубавата новина и лека бременност!

Някой ходил ли е в Бат? Иска ми се да организирам някой спа уикенд, но нямам достатъчно инфо кое/как.

Общи условия

Активация на акаунт