Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 251
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  Толумба, при теб какво става с работата?

След цяло лято и отгоре простотии, най-на края се разделяме.
Онзи ден се и споразумяхме за едно-друго, доволна съм за сега.
Макар че от тях очаквам още тъпни, но със синдиката сме подготвени.

# 91
Аве, много ще съм благодарна, ако намериш инфо от кухнята.  Hug

Мис Файн, сигурна съм че ще излезе нещо друго дори и да не е толкова скоро колкото се надявам.  Hug Вчера най-накрая се обадиха от кансъла, че стигам до интервю за другата позиция за която също кандидатсвах на едно с кол центъра. Та на 28-ми съм пак на интервю.  Crazy Дано се получи, че след голям размисъл реших, че ми е най-добрият вариант с бюрото и кансъла на половина.  Praynig

# 92
Привет момичета! Чета темата ви непрекъснато, но мълчаливо. Бях писала преди време, ММ ходи до Англия и аз също мислих варианти за там, но както и да е той се върна, защото нещата не бяха такива каквито трябваше и т.н. Даже тогава получих ценни съвети от съфорумка тук МГМ, за което отново й благодаря   bouquet

Та, това беше представянето ми накратко  Simple Smile

Сега ние отново сме на път за там, този път двамата, ще пътуваме в началото на декември. Отиваме при наши приятели, те ни запазиха квартира, надявам се всичко да бъде наред и да си намерим работа възможно най-бързо. Вече няколко пъти сме работили в Англия (на бригади) и аз съм направо влюбена в тази страна, работихме и в Германия, но мен все към тази Англия ме дърпа, сега най-накрая е факт  Simple Smile
Много се вълнувам и нямам търпение да пристигнем, надявам се нещата да се развият добре и това да бъде окончателното ни установяване там.
Вече ще се включвам често във вашата темичка , Вие сте страхотни и от толкова четене на всеки пост имам чувството че ви познавам  Simple SmileПриемам всякакви съвети и критики  Simple Smile Надявам се че съм добре дошла тук и ще споделям радости и неволи от тук нататък  Hug

# 93
  • някъде в орбита...
Fantasy@, добре дошла Hug Надявам се този път нещата да потръгнат, и каквото и да ви е застанало на пътя с предишният опит, сега да е разрешено вече Simple Smile
Много добре те разбирам - аз дълги години исках да се преместим тук, и когато най-после напълнихме куфара и се качихме на самолета направо не можех да го повярвам Wink

# 94
  • Варна
Благодаря ви МГМ и Мая.  bouquet

# 95
Аз да питам къде забягнаха или aliens ги отвлякоха:
varnagirl - премести ли къщата по наблизо?

Леле, Ave, как се сети за мен, аз толкова рядко се появявам? Трогната съм Simple Smile

Преместихме се в Екстън, след около месец, ще стане вече една година. Много ми харесва тук.

Започнах да уча, а малката е на полудневна детска градина, та вече започнах да излизам от майчината летаргия. Сега се каня и да започна работа да си търся и хем се вълнувам, хем не ми се занимава, че като знам колко е трудно Sad Другата седмица има career fair към университета, ще си упражня там уменията за интервю малко и ако имам късмет ще се харесаме с някоя фирма, ако не ще трябва да се захвана сериозно да търся.

За цената на детските градини целодневните около Лондон са £60 и нагоре на ден, а в нашият регион са около £40. Предполагам, че и в Нюкасъл ще са толкова. Най лесто обаче е да се проверят градините, които са по-близо и са препоръчвани и да се види направо тяхната цена. Повечето имат цените обявени на техните страници, ако не с питане се научава. И без друго трябва да се обадите да проверите за места.

За добрите градини се чака по една година и повече. Ние от сега сме записали Вики за една детска градина до нас за септември месец догодина, но се чудя дали да я местя, че и двете сме много доволни от сегашната. Изкарахме късмет с нея. Съвсем нова е и затова имаха място, когато ми трябваше, единственият недостатък е, че е на 10 минути с колата, което не е много, но пък другата е на 2 минути пеша и също е една от най-добрите в региона. Имам време до средата на лятото да реша ако искам да си върна депозита Simple Smile

# 96
  • Някъде там...
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Цените ме  Shocked Страшнички са...
Ние все още преценяваме дали да тръгнем.

Мечтая си за Коледа, бяла Коледа  Blush

# 97
Здравейте влизам пак да питам нещо, надявам се да ми отговорите. Вече имаме датата интервю за НИН, отворихме и банкова сметка. Мислим да отидем в някоя агенция или job center да търсим работа. Ти въпросът е има ли смисъл преди да сме получили НИН ако разбира се изобщо го получим, да ходим до job center или агенция за работа? На мен вече на два пъти по подавани от Интернет документи от агенции ми искаха да имам НИН, но все ми се иска да не е така....

# 98
  • UK
По принцип казват, че можело да се започне работа и без НИН, но честно казано не вярвам някоя уважаваща себе си компания да го направи. За обръщане на бъргъри в някоя дупка може и да става. На интервюто за НИН ще ти дадат един лист, който удостоверява, че си чакаш номера, и ще ти кажат, че можеш да го представиш на работодател и да започнеш работа с него, докато чакаш. НИН ще ти дадат, интервюто е формалност, освен ако не са ви фалшиви документите и не сте издирвани престъпници, няма от какво да се притеснявате. Вече почти година е така, историите за отказан НИН са от преди януари тази година, когато имаха право да отказват, сега реално нямат, ако всичко е наред. Агенция не ви е необходима, просто си направете едни хубави СВта по тукашните изисквания, влезте в индийд.ко.юк и търсете сами. В ДжобСентър предполагам можете да се регистрирате, не знам дали можете да получавате някакви пари от тях, има някакви изисквания, трябва да докажете, че сте тук от три месеца, но не съм сигурна дали все пак нямате право на консултация с техните специалисти, които да ви прегледат СВтата, да ви дадат някои насоки. Обади се и питай.

# 99
Много благодаря за информацията. В момента имам ужасен Интернет и то само през телефона и нищо не мога да направя почти. Не знам дали и каква работа ще намерим, дано да се получи. А какво ще ни питат на интервюто?

# 100
  • До хладилника, който обичам
Мъжът ми започна работа без НИН, само с писмото, което дават, че се е явил за него.
Нищо особено не питат на интервюто, кога сте влезли в страната, гледат паспорта, попълват имена, адреси, защо сте тук, довиждане.

# 101
Мъжът ми също започна работа без НИН (и определено не обръща бургери в някоя дупка...не че има срамна работа!). Мисля,че имаш право  да работиш без него няколко месеца, но не мога да намеря къде го бях чела...

# 102
Привет!
Моят НИН пристигна предния петък... всички работодатели вече са в оспорвана битка кой да ме вземе за себе си...  Joy Joy Joy
Много полезни неща споделяте, изкарах полувисше по английски живот с вас хаха Simple Smile Благодаря ви!

# 103
  • Bristol
НИНа не е задължителен, но не знам защо някои работодатели не искат да взимат без него. Дали усложнява счетоводството им или просто не знаят правилата  newsm78 Ако са толкова загубени, че писмено ви откажат работа заради липса на NIN, веднага ги тропайте на HMRC и на следващия ден работата ви е гарантирана  Laughing Поне това се случи с моя позната  Crazy Големите фирми и агенции би трябвало да знаят как да процедират и да не се плашат. Само имайте в предвид, че докато получите номера е много вероятно да ви удържат повече такси.

# 104
Мъжът ми също започна работа без НИН (и определено не обръща бургери в някоя дупка...не че има срамна работа!). Мисля,че имаш право  да работиш без него няколко месеца, но не мога да намеря къде го бях чела...

Макдоналдс също (там се обръщат бъргери) назначават на пълно работно време и дават временен номер.
http://www.bluearrow.co.uk/Pages/default.aspx - неквалифицирана работа също
Да, парите са малко, но пък е по-добре отколкото без никаква работа.

Общи условия

Активация на акаунт