Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 290
  • 731
  •   2
Отговори
# 135
Голден

Много ме заинтригува със цената на застраховките - 2 коли за 230 на година. Какъв двигател /кубици са колите за да преценя и сравня с мойте, много евтино изглежда...да не си се объркала с пътната такса?
   И какво е това локално парно толкова евтино. Ние лятото имаме 50 паунда газ почти, а като почнем да пускаме парното и то не повече от 5 часа на ден, само за газ около 120 паунда плащаме и нагоре, ако ползваме повече. Моята застраховка на колата падна от 600 паунда, на 400 и съм супер доволна Simple Smile

# 136
  • Bristol
Голден

Много ме заинтригува със цената на застраховките - 2 коли за 230 на година. Какъв двигател /кубици са колите за да преценя и сравня с мойте, много евтино изглежда...да не си се объркала с пътната такса?
Точно и аз това се зачудих, но ако не греша те нали са в северен Уелс, там може и застраховките за колите да са по-евтини  newsm78

# 137
Аз да си повторя питането от преди няколко седмици, с надежда някой да ме отрази - търся някоя скучаеща дама, такава със свободни часове следобед, студентка със свободно време, която да ангажираме за взимане на дъщеря ми от училище и евентуално водене на извънкласните й занимания, кварталите са Brentford и Putney. Имаме карта за транспорт. Просто не мога да си представя, че ще взема някой от обява, иска ми се да е някой, когото някой може да препоръча или поне познава.
Ако не реша въпроса до след Коледа, мисля, че ще отнеса една голяма молба да си намеря да правя нещо друго Tired
Жалко, че не живея по-близо, иначе точно това търся да гледам деца следобедно време, но в Северен Лондон. Ако някой има подобни предложения да пише!

# 138
От миналата зима, когато бях в майчинство:
ток-£20, газ за парното, което не спираше £50. Не сме доплащали на изравнението.
С Blue promisе на EDF сме и фиксирана цена до 2017.

# 139
Ave, извинявай Sad сега погледнах какво съм написала. 230£ е данъка за двете коли. Застраховката на двете ми излиза 80£ на месец т .е за година е 960£. В Aviva е застраховката. Преди време когато проверявах те ми дадоха най-добри условия.
За парното някой попита - локално парно с керосин. Защото сме в планински район, много къщи не са с централно отопление. Досега беше около 50£ на месец, предполагам че сега със застудяването ще се увеличи. Тази година ни е първата на локално парно. Преди живеехме под наем, в друга къща и там бяхме с централно - токът и газта общо ни излизаха около 200-230£ на месец.

# 140
  • Манчестър
Ave, извинявай Sad сега погледнах какво съм написала. 230£ е данъка за двете коли. Застраховката на двете ми излиза 80£ на месец т .е за година е 960£. В Aviva е застраховката. Преди време когато проверявах те ми дадоха най-добри условия.
За парното някой попита - локално парно с керосин. Защото сме в планински район, много къщи не са с централно отопление. Досега беше около 50£ на месец, предполагам че сега със застудяването ще се увеличи. Тази година ни е първата на локално парно. Преди живеехме под наем, в друга къща и там бяхме с централно - токът и газта общо ни излизаха около 200-230£ на месец.

Направо ми даде сърдечна атака с тези £230 на месец застраховки за две коли. Grinning Иначе и нашите са толкова,около £70 на месец за двете. Има хора,които наистина плащат £100 лири застраховка на година,ама са хора по над 60 години.

Иначе за ток и газ:

Тарифите на всички доставчици са почти еднакви. Едните имат по ниска цена на единица разход ,но по голям standing charge, други имат по нисък standing charge,но по висок цена на единица разход, трети нямат standing charge, но цената на единица разход е още по висока.
Това е в общи линии.

Иначе крайната цена се определя от начина на плащане.
Най-скъпо е, ако се плаща на предплатена карта, малко по евтино е ако плащаш в брой, и най евтино ако плащаш директен дебит.

# 141
  • Bristol
С керосин излизало по-евтино. Сигурно имате контейнер вкопана в земята. Как се извършва зареждането му, винаги съм се чудила? Тук фермерите обикновено ползват такива.
На мен ми стана интересно за централното парно? В Англия съм живяла под наем и в апартамент, но винаги бойлера ние сме си го контролирали, дори не съм чувала за централно отопление тук. Това нормална практика ли е за Уелс?
Ти не разказа как мина обучението и посещението на театър  Grinning Мъжете успешно ли се бяха справили в къщи?

# 142
Ние имаме два месеца и половина до нова застраховка на колата и вече започнаха да ни "ухажват" по е-майла. За сега най-доброто е £260 компрехенсив и 250 ексес. Миналата година беше 390, а предишната като първа близо 800 за двамата една кола. Честно казано се надавам да е около и под 250 за следващата година.

# 143
  • Оптимист по принуда
Здравейте, момичета, чета ви винаги, много рядко се включвам.
Честно казано направо съм в потрес какво плащаме ние тогава и защо ли се получава така.
Застраховката на колата е £98 на месец, да кажем е ок. Но водата ни е по £67 на месец, като тук виждам цитирате съвсем различни цифри  ooooh! От този месец ще започнем да плащаме месечно тока и газта към Бритиш Газ - месечна вноска £189, пак ми се струва много.

Лесно ли се сменя provider,започвам да се замислям, че нещо много ни дерат.Лек ден!

П.П. Назад някъде някой питаше за препоръки от бг работодател. Аз започнах така-изпратиха форми на моята колежка, която бях посочила и на работодателя на адресите им. Те ги попълниха и пратиха обратно. Така че смятам, че спокойно може да се посочват като референти.
     Исках да добавя за тепърва идващите - полезно е да си набавите от застрахователите, които ползвате в бг за автомобилите си документ, че сте нямали искове по застраховките. Преведете ги на английски /Булстрад издават даже директно на английски/, за да можете да ги представяте като доказателство за No Claims Discount. При нас помогна.

# 144
Danielka86  мога да ти напиша горе долу ние какво харчим,ако ще ти е в полза
наем 1300 на месец за жилище с 2 спални
конс.такс - 170
вода- 600 за  година
ТВ - 12
2 телефона - 40
дом.телефон и интернет -25
1 кола - 90 за месец
ток и газ на всеки 3 месеца .зимата-около 400, лятото-160-180 - без икономии
храна-не съм водила точна сметка,не сме много  ящни,но не се лишаваме и като добавя покупките за бебето може би около и над 600
транспорт -около  150  с кола,работи само мъжът ми.
 В този ред на мисли със сметките да попитам, някой абониран ли е към  Warehouse и вярно ли е, че с тях сметките драстично намаляват.На мен ми се струва, че плащаме много.

# 145
Като сме почнали по темата за застраховки на коли.. Ние подновяваме нашата сега, но от текущата компания предлагат двойно по-висока цена, незнайно защо.. та направихме в друга компания - Октагон, по около 70 паунда на месец. Дотук добре, обаче искат да им се изпрати копие на книжка, документ на колата- няма проблем... но искат ютилити билс.. което вече леко не знам как да го представим, понеже живеем под наем, където сметките са ни включени в наема, договор за наем нямаме, не ни дават и бележка за всяка седмица, че сме платили... и сега ни пратиха писмо, че трябва да им представим до 14 дни тези документи, в противен случай ще канселират, можело и една ютилити бил.. мъгла пълна.. как да се получи това и защо изобщо го искат, с предните не е имало такива неща, обаче не знам защо така вдигнаха цената.. а другите нямат такива изисквания, но пък техните цени са по-високи..
Някакви идеи как да процедираме имате ли?

# 146
Dorset, Miss Fine, InaV благодаря ви за отговорите  Hug От финансова гледна точка в УК ще ми е безплатно да си направя зъба (защото съм с бебе под 12 месеца), но много рисковано ми звучи..В крайна сметка мисляда звънна на БГ зъболекарката, а УКската няма как да разбера добра ли е... newsm78 Другата седмица ще ми прави една пломба...дано си проличи.
Като ви чета как обсъждате сметки...нямам търпение да дойде нашата за тока...Дайрект дебита ни е сетнат на супер малка сума (сайта на ЕОН ни изчисли 36 паунда на месец-хаха), а изравнителната фактура ще дойде Декември...

# 147
Като обсъждате разходите за колите се сетих да ви питам - струва ли си да дойдем с нашата кола? Или е по-изгодно да си купим нова от Англия? Идеята ни е в началото да я ползваме докато се установим, а след време да я дадем за скраб и да си купим нова.

Има ли сред вас велосипедисти? (май мярнах някой да пише, че кара колело в задните теми) Ние с половинката сме запалени. На него това му е основното превозно средство вкл и зимата. Къде мога да прчета повече за условията за каране в Англия и най-вече за правилата. Тук, както знаете, всеки кара където и както си иска. Дори вечер често засичаме колелета без светлини... ooooh! Не ми се иска за "Добре дошли" да отнесем глоби за неправилно колоездене  Joy

# 148
  • Манчестър
Като сме почнали по темата за застраховки на коли.. Ние подновяваме нашата сега, но от текущата компания предлагат двойно по-висока цена, незнайно защо.. та направихме в друга компания - Октагон, по около 70 паунда на месец. Дотук добре, обаче искат да им се изпрати копие на книжка, документ на колата- няма проблем... но искат ютилити билс.. което вече леко не знам как да го представим, понеже живеем под наем, където сметките са ни включени в наема, договор за наем нямаме, не ни дават и бележка за всяка седмица, че сме платили... и сега ни пратиха писмо, че трябва да им представим до 14 дни тези документи, в противен случай ще канселират, можело и една ютилити бил.. мъгла пълна.. как да се получи това и защо изобщо го искат, с предните не е имало такива неща, обаче не знам защо така вдигнаха цената.. а другите нямат такива изисквания, но пък техните цени са по-високи..
Някакви идеи как да процедираме имате ли?

Ами искат ги и аз не знам по каква причина., според мен е доказателство за адрес.Трябва да им се обадиш и обясниш,че няма как да представите такива поради еди кой си причини. Ако си спомням правилно , ти наскоро получи УК книжка, обясни им,че УК книжката ти е току що издадена и настоявай,че е валидно доказателство за адрес.

# 149
Мери, Да, имаме два големи контейнера (по 2500литра). Те са свързани с тръби, които минават под земята до точката/мястото/входа за зареждане. Въпросното място се затваря и заключва и се намира близо до оградата, за да е лесен достъпа при зареждане.
Аз още съм в Лондон - тук съм до 19 декември. Моите хора се оправят средно добре - имах някой забележки към поддържането на къщата, които се взеха предвид и нещата определено се подобриха.
Представлението - средна работа. Не бях във възторг, но ставаше. Планирала съм да гледам Dance till dawn и някой мюзикъл -Wicked или Lion King или Phantom of the opera.
Специализацията - много съм доволна, но съм и много уморена. Последните две седмица работя до 22ч - никой не ме кара, но аз искам да оползотворя времето си тук максимално (ще почивам в някой друг живот  Sunglasses ). Магнитен резонанс на сърце е виж пилотаж и се искат отлични познания не само по образна диагностика, но и по медицинска физика и по кардиология.

Общи условия

Активация на акаунт