Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 337
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
GreenP според мен зависи какъв стандарт си оставил в Бг и на какъв почваш тук. Ние оставихме хубавата си светла и просторна къща там за да започнем тук в един апартамент на приземен етаж дето слънце не влиза в и без това мрачна Англия. Та първите 6 месеца като добавиш и носталгията ми бяха кошмар. Малко по малко нещата се наместват. Но определено всички сблъсъци със здравната им система ме довеждат до ужас/включая и зъболечението/. Та само се моля да сме здрави. Пък и как да сравня домашна храна която имахме в Бг с пластмасите които купувам тук. Но и на това ще намерим решение аз съм оптимист  Grinning друг е въпроса ако в БГ сме купували зеленчуци, плодове и месо от магазина може би нямаше да усетя такава разлика в храната. Та идеята ми е зависи какво сравняваш Wink
Решението все пак ние си го взехме и щом сме още тук значи позитивите са повече, макар и някои в бъдещето Wink

Коледа идва, а аз нещо още не мога да се настроя на подаръчна тема Wink Още не съм се замисляла и за коледните картички, а тях аз ги правя и искат време, май пак ще е екшън в последният момент Wink

Ние сме на Теско интернет и домашен телефон 15лв на месец за една година, после ако продължим договора стават 18 май беше, че то януари ни изтича годината и ще се подсетя като ни дойде сметката с новата сума. Нямаме оплаквания от качеството Wink

М@я на какъв език я четете Хари Потър и ти ли му я четеш или той. Купих я на щерката ама сложна и се видя или дебела та я заряза  Thinking /на английски я взех/

# 166
  • Манчестър
И аз като Толумби съм на ТалкТалк. Мисля,че плащам £35 на месец за телефон/unlimited internet/line rental/TV , пакета включва безплатни минути на ландлайн в 42 страни вкл. България, а за Америка и Канада е безплатно и на мобилен.

Онзи ден получих някакъв емайл от тях, ама само по диагонал го прочетох,че нещо ще включват и обаждания на мобилен безплатно...

Не съм имала проблеми с тях,вече 10 г съм с тях. Сега и някаква безплатна сим карта предлагат със 100 мин.

# 167
Момичета, можете ли да препоръчате български ресторант в Лондон. Моите колеги ме разпитват, аз естествено нищо не знам Sad
Потърсих в Гугъл , излизат ми две места - Боляри и The Village. Някой да е чувал нещо за тях? Погледнах ги и на картата , уффф много далече ми се виждат Sad Да знаете нещо по-близо (зона 2-3)?

# 168
Борикс аз му чета на български. На английски и на мен ще ми е трудна сигурно.
Другото е, че чета от електронна книга. Веднъж му показах книгите в книжарница и беше много впечатлен колко са дебели. Сигуно щеше да се изплаши ако знаеше.

# 169
Онзи ден получих някакъв емайл от тях, ама само по диагонал го прочетох,че нещо ще включват и обаждания на мобилен безплатно...

Аз съвсем случайно забелязах преди много време, поне година, че не ми таксува и мобилните разговори до БГ. Разпиляла съм се от говорене.
Скоро пък ми нправи впечатление, че не ми е отчел разговор извън времето за безплатни минути тук, аз съм смо вечер и уикенда. Мълча и си говоря  Mr. Green

# 170
  • Лондон
Golden, що се вкарваш във филми, които едва ли ще ти харесат newsm78  По много достоверни мнения Бг ресторантите в Лондон няма да ти харесат  Simple Smile Освен ако не си започнала да танцуваш на маса Heart Eyes Виж "Див петел", има много отзиви и коментари, и близки приятели ходиха на Нова година... Коментарът беше, че това е било с Бг ресторантите в Лондон... Защо не ми напишеш впрочем кога си свободна и да вземем да спретнем нещо по-сериозно ?

Аз съм почти готова с подаръците, дори днес подарихме нашият на таткото, че да започне да го ползва ( wireless слушалки, че гледа много страшни филми на висок звук, та това беше належащо 😀)

# 171
  • До хладилника, който обичам

Аз съвсем случайно забелязах преди много време, поне година, че не ми таксува и мобилните разговори до БГ. Разпиляла съм се от говорене.
Скоро пък ми направи впечатление, че не ми е отчел разговор извън времето за безплатни минути тук, аз съм само вечер и уикенда. Мълча и си говоря  Mr. Green

Ти си с връзки. Аз съм на същия пакет като теб 1:1, само че си ми отчита говорене към мобилни в България като стой, та гледай.

# 172
Нагледно новата система за оценяване към старата.

# 173
  • До хладилника, който обичам
Хм, това ще да значи, че в на голямата дъщеря гимназията оценяват по старата.
Благодаря, 298!

# 174
Цветак, подозирах нещо подобно за ресторантите (за Див Петел бях чувала, но се надявах че може да има нещо по-добро). Ще се огледам за някой хубав гръцки ресторант.
Задължително ще ти пиша да се разберем (така като гледам декември ще съм тук, защото хлапетата имат шах състезания и ще пътуват често).

# 175
Вече няма ЕДНА нова система!

Не очаквайте вашите деца да имат същите като на 298.

Много училища карат по старата, вече незадължителна система.
Когато някоя фирма разработи добър продукт и се разпострани, вече може и да се окаже, че някои училища имат еднакви системи.

# 176
Предполагам знаете, че 28 ноември е black Friday и исках да питам ходили ли сте на пазар. Или по-добре да се откажа, защото ще е голяма лудница. Чудя се за другия петък да ходя в Bicester village. Само в няколко магазина искам да отида и да проверя. Нещо конкретно търся за подарък. Но ще съм с бебе и количка и не знам каква блъсканица би било. Ако съм сама е ясно. Каквото и да споделите, ще е полезно. Знам, че става по тези намаления, страшна лудница. Моя приятелка, която живее във Франция ми е разказвала за хора, които отиват в 4-5 сутринта да чакат за да си купят шалче на Hermès  Shocked (за Париж става дума). Предполагам в Лондон е лудница също, даже сигурно по-голяма.

# 177
  • Манчестър
Голден, нямам личен опит с БГ ресторанти в Лондон, но по мнение на приятели по добре им да нямам. Бих ти препоръчала някой хубав гръцки или турски ресторант,ако искаш нашенска кухня.

# 178
Ave, и аз стигнах до този извод. Питах една колежка гъркиня и тя ми препоръча ресторант до Британския музей.

За Черния петък - аз мисля да погледна онлайн. Доколкото съм чувала, тук (УК) не е толкова популярно. Големите разпродажби са на 26 декември.

Цветак, бяхте ли вече в Winterland в Хайд Парк - отзиви?
Да попитам също дали имаш отзиви за Wembley shopping retail park?Трябва да започвам да мисля за коледни подаръци.

# 179
И аз пак да попитам - подарява ли се нещо на учителите?
Картичка? Кутия с бисквити? Цвете?

Общи условия

Активация на акаунт