Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 391
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • Лондон
Isolda, разбира се, че може, стига да мога, ще ти отговоря Hug

Golden, мечтая си да гостувам на сестра ми в Щатите, лятото ще станат 2 години откакто не сме се виждали и направо ми се плаче само като си помисля за тях... Започвам да работя по бюджета, че там цените са ударили някакви нечувани нива ooooh!

Да се похваля, че пиано изпита за Grade 1 мина, ще чакаме резултати, но изглежда положително... И утре сме пробно на българско училище  Thinking Искам почивка... Чувствам се като лична асистентка на някого, отгоре на нормалната ми работа... Какво правят хората с 3 деца, наистина не знам Embarassed

# 256
Miss Fine, да я изклюкаря, че ги прави професионални, направо ми изтекоха очите на ФБ да ги гледам  Mr. Green

Тръкнали са се покрай професионалните  Mr. Green Но поне с кеф си ги ядем  Grinning Писах ти лично.

Isolda, разбира се, че може, стига да мога, ще ти отговоря Hug
Да се похваля, че пиано изпита за Grade 1 мина, ще чакаме резултати, но изглежда положително... И утре сме пробно на българско училище  Thinking Искам почивка... Чувствам се като лична асистентка на някого, отгоре на нормалната ми работа... Какво правят хората с 3 деца, наистина не знам Embarassed

Ох, и аз това се чудя. Още на нищо не смея да запиша малката, точно по тази причина, ми искам си уикендите, аз дори в повечето работя, но поне през тези, в които почивам да не търча на разни занимания...И без това скоро ще почнат училищните рожденни дни, безкрайно тъпи събития за мен  Crazy

# 257
  • До хладилника, който обичам
Сама търсих корите Simple Smile ще проверя отново, благодаря за насоките.

# 258
  • UK
Питай ги за filo pastry, те ще го намерят Simple Smile

# 259
и аз ще питам  Mr. Green Благодаря, че го обсъдихте!
Баница не знам дали ще направя, но щрудел или тиквеник... мммм...   chef

# 260
  • До хладилника, който обичам
Аз си го намерих ooooh! отидох току-що.
Кой знае колко пъти ми е минал погледът край него, без да го регистрира. Puff pastry в същата витрина успях да намеря, a filo - тц  hahaha Чувствам се малко тъпичко, но поне не го нареждам повече при джамайка храната (реших, че щом не е до многолистното тесто, ще е някъде при екзотичните). Mr. Green

# 261
  • UK
Супер. Искам и аз баница, но фурната на хазяина е само на вентилатор/грил и май няма да стане.

# 262

Аз организирах летните билети и съм много доволна...

Като си почнала да организираш новата година, да вземем да направим едни танци-манци през скучния март  Flutter

# 263
  • Bristol
Бу, аз докато се включа и ти си решила проблема  Mr. Green Да черпиш после с вкусна баница Wink Filo pastry има навсякъде, но аз повече харесвам турските дебели кори. За късмет в нашата Азда винаги ги има! Последно купувах някакви тънки кори за китайски пролетни рулца, като реших че са подходящи за мини банички, но още не съм ги пробвала. Те и индийците имат нещо подобно на пролетните рулца та и те имат техни си марки тънки кори и от тях имам във фризера, само музата да ми дойде  Mr. Green
Свидничка, ако фондан и айсинг е едно и също, аз ползвам gel food colouring на Dr Oetker, има го във всички вериги магазини, много е популярен! Може и на други марки, ако намериш, но е хубаво да е gel. Иначе ако ползваш течна, трябва да добавяш и пудра захар, за да постигнеш перфектната консистенция  Crazy Нали ходих аз на един курс с щерката за къп кейкс, та и тези неща ни учиха. Веднъж правих и такава торта, но с течна боя. Стана, но втори опит няма да направя скоро. А и Биляна ме открехна на сметановия крем и в къщи, след доста опити, той е фаворит за тортите, комбиниран с пресни ягоди и ред велвет блатове   chef

# 264
Аз си го намерих ooooh! отидох току-що.
Кой знае колко пъти ми е минал погледът край него, без да го регистрира. Puff pastry в същата витрина успях да намеря, a filo - тц  hahaha Чувствам се малко тъпичко, но поне не го нареждам повече при джамайка храната (реших, че щом не е до многолистното тесто, ще е някъде при екзотичните). Mr. Green

Оу, йееее, в един дом ще ухае на баница и ще е вкусно, вкусноооо... мммм
Размечтах се!
Като се преместим в нов по-голям дом и мога да готвя и аз ще направя баница.. и бисквитена тортичка, и мусака, и ..... много много неща........ Simple Smile   chef

# 265
  • Манчестър
Супер. Искам и аз баница, но фурната на хазяина е само на вентилатор/грил и май няма да стане.

Става, става..мойта фурна е на вентилатор и си е супер....няма проблем за баници и всякакви печива.

# 266
Благодаря за отговорите за училищата!  Веднага щом отидем ще проуча за баткото. Което ме накара да се замисля, че е по-добре 100 лири отгоре за наем, но пък по-добър квартал и по- добри училища! Какво мислите за  Kew Bridge?
А да ви попитам как гледате БГ телевизия(освен по интернет) имали начин да си вземем приемник от тук.... или?

# 267
  • UK

Става, става..мойта фурна е на вентилатор и си е супер....няма проблем за баници и всякакви печива.
Става ли наистина? Аз не съм пробвала но всичко по дебело от пица ми излиза изгоряло отгоре и сурово вътре...

# 268
  • Bristol
Мърморанке, ако е само грил няма да стане. Моята е комбинирана с вентилатор, може и като грил, може и като обикновена фурна. Аз функцията грил не я ползвам често.

# 269
  • София
Даниелка, писали са ти вече за легализациите. Аз се сетих, че от тази година в общините издават Удостоверение за раждане на 3 езика - англ, френски и немски. На гърба слагат някакъв квадратен печат за заверка и важало за цяла Европа. Обикновенната поръчка в София е 10 лв. Дъщерята искаше такова и го направих.
Българска тв - май с Булсатком може да се гледа. Познати мъкнат някакъв комплект техни приемници до  Лондон и обратно. Последния път го бяха забравили тук трябваше да го изпратя. Но не знам подробности, питай в техен офис.
С 2 кори бутер тесто съм правила нещо като баклава. Стана и се изяде, нали е сладичко  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт