Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 248
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • До хладилника, който обичам
Много обичам да вляза във форума и да намеря 2-3+ изписани страници в тая тема   bouquet
Четох във вестника днес, че най-пиковият час за пазаруване ще е във вторник, между 1 и 2 ч. следобед - на финалната права преди Коледа, в обедната почивка. Не ми се мисли какво ще е, аз днес се уплаших просто.  #Crazy
И вчера късен следобед, и днес в ранен следобед, е някакъв ужас в магазините. И ние се овъртяхме вътре, защото хладилникът ни е малък и не позволява съхранение на повече храна, че да я купим по-рано.
Почти съм готова с опаковането на подаръците  Crazy Котката се забавлява прекрасно с елхата, всеки път, като я изтървем сама в тая стая, й е като котешки лунапарк  hahaha
Не следя новини... ще прочета за какво пишете в Глазгоу.

# 661
Ужасна трагедия в Глазгоу , и миналата година имаше такава , но това което ми направи впечатление е че  шотландците скърбят за загиналите , но и за шофьора / човека е прекарал инфаркт/, докато англичаните ще му се нахвърлят и ръфат като кучета.

Като живяла няколко години в Шотландия, намирам шотландците за по-топли и сърдечни.
Но горенаписаното за англичаните е голяма глупост  Stop

# 662
  • UK
На мен ми направи впечатление много обраният от емоции репортаж за случилото се в Глазгоу (от Гардиън). Коментари още не съм чела, но предполагам, че едва ли ще се търси да се обвини някого.
Бу, не знам ранния следобед как е било, но в сегашния час беше спокойно в Waitrose - имаме много голям под офиса и слязох набързо за нещо дребно (да не помислите, че от там пазарувам по принцип Mr. Green). Но рафтовете ми се сториха овършани. Повечето ми колеги пазаруват предимно онлайн, не е лош вариант.

# 663
Аз се опитах да поръчам online, за да си спестя ходенето в лудницата с децата, но за 1 седмица напред няма свободни часове за доставка  Confused

# 664
  • Bristol
Ужасна трагедия в Глазгоу , и миналата година имаше такава , но това което ми направи впечатление е че  шотландците скърбят за загиналите , но и за шофьора / човека е прекарал инфаркт/, докато англичаните ще му се нахвърлят и ръфат като кучета.
Това за инфаркта по кои новини го чу, аз където гледам никъде нищо конкретно не казват  newsm78 Още разследвали....

# 665
  • някъде в орбита...
И аз до колкото знам все още случая се разследва, нищо официално не е казано.

Ние пък пазарувахме днес, точно между 1 и 2 Laughing Доста добре мина, имаше места да се паркира, магазина не беше претъпкан, стоки си имаше... Естествено, повече хора от обикновено бяха, но въобще не беше както очаквах Wink

# 666
Още един плюс на нашия милтирелигиозен район - сравнително спокойно предколедно пазаруване. Но като цяло се кефя на огромния обем, в който пазаруват тук хората почти постоянно, всичко имам предвид - играчки, дрехи, техника, храна...

Наистина репортажите от Шотландия са с много премерени емоции. Жалко за хората и близите им.

Светли празници на всички!

# 667
Весели празници на всички  Hug
С пожелание за една по-добра и успешна нова година!  santa2

# 668
Скъпи сънароднички, отскачам за да ви пожелая Весела Коледа! Бъдете здрави и все така откликващи на всякакви молби, въпроси и неизвестни питанки! Пожелавам на децата ви много успехи и подаръци от Дядо Коледа, сигурна съм че всички много са слушкали Simple Smile

Отивам да си до меся питката и да празнувам и аз Simple Smile

Баааааайййй Hug Hug

# 669
Аз като няма да празнувам, всъщност деня ми мина чудесно като за Коледа. Не трябвашв да готвя цял ден, защото обикновено в бг макар и да готвя три четири неща те са в огромно количество заради родата и пка ми отнема ужасно много време, няма да мия утре сутрин чинии като че полка е бил вкъщи, няма да ям цяла седмица коелдното меню, понеже е останало ужасно много от приготвената храна и няма да ме боли главата защото е трябвало да стоя до среднощ с всички дори о да ми се спи....днес се разходихме по брега, духаше вятър та да ни отвее, затова и разходката беше сравнително кратка, после купихме последните неща, не бяха особено много, но навалица вече нямаше, беше се успокоил народа, явно вече са приключили с покупките. От подаръци се въздържахме тази година, защото нямаме излишъци. И така, всъщност този вариант на Коледа ми допада повече, макар че ми липсват всички близки. Весела Коледа от мен и светъл празник!

# 670
  • Bristol
Ох, аз се чудех да пропусна традицията покрай Бъдни вечер и просто да си починем, но в последния момент си взех отпуска и пак се въртях около печката снощи  Crazy
Сега пуйката е във фурната и повече готвене няма  Wink

Весела Коледа! santa2

# 671
  • UK
Весела Коледа на всички!! Мир и любов  Mr. Green

https://www.youtube.com/watch?v=KzV_UCQFY6w

# 672
Новините за инцидента ги слушам на RT news , BBC , CNN , Reuters и следя коментарите в LinkedIn , Twitter и др. , достатъчно източници да се осведомиш не само за инцидента , но и за отражението в обществото и коментари на база сегашна ситуация , а не прекарани години в Шотландия .
 Ние успяхме да направим както българска , така и. Uk Коледа , но децата не се интересуваха много, повече се радваха на хbox-те и не ни отразиха като присъствие , добре че ще ми идват приятели , които искат да научат за Бг коледата и ще се изядат ястията.
Весели празници!

# 673
Пропусна Al Jazeera.
Не се спря с измислиците си.

# 674
   Весела Коледа и щастлива Нова Година! Бъдете много здрави и щастливи. Аз останових, че съм стара вече. Вчера не съм пила нещо, но бях на парти до 3 сутринта и сега ми е рошаво цял ден, а се наспах сутринта...Да се бях напила поне, да знам от какво ме боли главата хаха. Иначе настроението е супер, тука се очаква да завали сняг всеки момент, гледам във фейса е навялало недалеч от тук, та сигурно и тук ще обърне дъжда. Утре мислех да ходим на театър, дано не натрупа повече от 2см, че ще е непроходимо  Mr. Green Коледните намаления почнаха и моето настроение се вдигна още повече хаха.
   Новини не гледам  точно сега, достатъчно грижи си имам, сега е момента да се отърва от тях и да си почивам.
    Ходих сега до Морисънс, беше прааазнооо, много приятно за пазаруване. Утре сме пак на парти, та отивам да стягам поредната почерпка.
     Изтеглих си Downton abbey, отивам да си взема дозата аристократизъм хаха

Общи условия

Активация на акаунт