Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 430
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Купихте ли всичко необходимо за януарчетата?
Да, освен количката. Дядото и бабата решиха те да финансират тази покупка, но след появата на бебка.  Heart Eyes
А аз трябва да купя някои неща за болницата за мен...
И мен ме очаква пране и гладене.  Heart Eyes
Момичетата с разкритието, пожелавам ви безпроблемно раждане и здрави бебета!

# 571
И ние сме купили вече всичко освен козметиката и някои неща за болницата, които смятам да купиме в петък и да знам че сме готови Wink Утре съм на консултация и вече нямам търпение да видя как е бебо, че така ме притесняват тези контракции Sad

# 572

Моят вагинален преглед не включваше ехограф,а беше с пръст,беше средата на 6 месец,имах много чести контракции и ме провериха за разкритие.Иначе за взимане на секрет от влагалището ми дадоха едно тампоне като клечка за уши,но по-дълго,за да си взема пробата сама вкъщи хахахах.Това беше в началото на бременността,да видим сега как ще е.
Еееее, не е истина направо (не че не ти вярвам, просто съм искрено възмутена)! Къде се случва това безумие и как се очаква от теб да си вземеш правилно секрет, как може такова лекарско безхаберие #Cussing out

# 573
  • Разпиляна във въображението
На мен ще ми взимат секрет в понеделник. Чудя се как ще стане тоз номер. Трябва да преценя как да се облека, да се обуя, а после и качването на проклетото магаре Crossing Arms

# 574

Моят вагинален преглед не включваше ехограф,а беше с пръст,беше средата на 6 месец,имах много чести контракции и ме провериха за разкритие.Иначе за взимане на секрет от влагалището ми дадоха едно тампоне като клечка за уши,но по-дълго,за да си взема пробата сама вкъщи хахахах.Това беше в началото на бременността,да видим сега как ще е.
Еееее, не е истина направо (не че не ти вярвам, просто съм искрено възмутена)! Къде се случва това безумие и как се очаква от теб да си вземеш правилно секрет, как може такова лекарско безхаберие #Cussing out
Ами не се очудвай,повечето АГ-та,които водят ЖК по здравна каса са така.Никога не ми е казал колко е дължината или теглото на бебето,как се развива и т.н.Добре,че ходя и при друг лекар на частно,за да ми казва тези неща и да ми е  спокойно.Плащам си всички изследвания и проби,но поне знам,че нещата са ок...

# 575
  • София
Добро утро !!!
Във вторник ми взеха секрет на ЖК в Поликлиниката.
Лекарката е изключително любезна и готина Wink
Бях с анцуг и маратонки и за да не се мъча да се събличам цялата, ме накара само едната обувка и единия крачол да сваля и внимателно да седна на магарето.

# 576
  • Пловдив
 Здравейте, и аз в понеделник съм на ЖК и тогава ще ми взимат секрет. Това с обличането е голям проблем. Сигурно ще сложа клин и рокля, това със събуването на единия крачол е добра идея  Peace

Макар.че има доста време до раждането /22.01/ малко ме обвзема страх, от болката - като знам каква е! Но като се сетя колко бързо минава и се успокоявам. А вкъщи някой път така си кажа "Оооох!" на глас и ММ с ей такива очи  #Crazy като палачинки вика: "КАКВО?" И аз почвам да се смея от паническата му реакция  Joy  Ще е цирк!

# 577
На мен пък нищичко не ми е готово още. Дрехи имам по принцип, но ги бях дала на една братовчедка да й помогна за нейното бебе. Сега са още при нея и не планирам пътуване нататък, така че съм ангажирала родителите ми да ги вземат, когато се освободят и могат да дойдат насам. А то това сигурно ще стане чак по празниците. Още не сме почнали и с оправянето на детската стая. То както вали тези дни, може би другата седмица ще се захванем с това, стига да не скове пак някой студ. Не мислим да правим кой знае какво, само разместване и покупка на две единични ъглови легла с ракли. Но нали ще ги носят с превоз, ще ги качват по асансьор или стъпалата чак до последен етаж, ще се сглобяват... Та ще има малко вълнения, хаос и напрежение. Козметика си имам също от каката, а количката ще вземем след раждането. То и без това сега имам една която си заема доста място и съм я пуснала в продавалника, но още не съм я разкарала. Други неща не мисля, че има за приготвяне. Май само багажа за болницата, но е рано още за това. Моят болничен ще си го взимам чак на 16-ти декември.

# 578

Че каква е философията да си вземеш сама  Mr. Green
И тук при нас си взимаш сама, честно казано предпочитам го, вместо някой друг да ми бърка. То е елементарно просто си я вкарваш съъъвсем лекичко Simple Smile  Peace Те ти обясняват как, разбира се Simple Smile Тук си я правиш на място, не в къщи и не е кой знае какво  Mr. Green

Аз съм в 9-ти месец и абсолютно всичко ми е готово и купено, изпрано и изгладено, сега си чистя само апартамента и чакам Simple Smile

# 579
Момичета , ориентирали ли сте се вече към някакъв модел количка , аз незнам каква да купувам а пък и не ми се иска да много скъпа все пак ... ако някоя от вас има наблюдения ще съм благодарна Simple Smile   bouquet

# 580
На мен ще ми взимат секрет в понеделник. Чудя се как ще стане тоз номер. Трябва да преценя как да се облека, да се обуя, а после и качването на проклетото магаре Crossing Arms

Sick #Cussing out  Най - гадната част и аз последните месеци се чудя какво най вече да обуя , че ми е невъзможно да се наведа ... До скоро ходех по чехли , но сега вали и ми е изключително трудно ... Корема ми е огромен и нося супер горе бебетата ... А бе гадна работа , но не остана много !  Crazy Rolling Eyes

# 581
Здравейте момичета ! Аз вече изчистих,изпрах,сготвих и вече може да почивам Simple Smile В 14ч. съм на консултация при акушерката,вече ходя всяка седмица,мери ме,слуша тоновете,днес трябва и обменната карта да ми даде.
Иначе аз всичко съм купила почти. Остана само спирта,мокрите кърпи памперсите и столчето за кола и се чудя сега на една подложка за баня,като голяма гъба и бебето лежи вътре Thinking

Daniviv аз количката отдавна съм я купила и стои в кашоните върху гардероба
Ето тази е: https://www.pramcentre.co.uk/prams-and-pushchairs/money-saving-p … 1-package-1/28023

Тук секрета ми го взима доктора,а като лежах в АГ сама с тампончето.
Иначе с дрехите нямам проблем,всичко от преди да забременея ми става,понеже съм и пълничка,повечето дрехи м ибяха туники и сега с клинче и едни гумени ботуши нося дето само ги нахлузвам,та да не се свивам Simple Smile

# 582
Момичета , ориентирали ли сте се вече към някакъв модел количка , аз незнам каква да купувам а пък и не ми се иска да много скъпа все пак ... ако някоя от вас има наблюдения ще съм благодарна Simple Smile   bouquet

Взех си комбинирана количка Чиполино Лумикс - колела с помпащи гуми, които са много маневрени предните) и меко и леко возят;  кош при който и сенника и покривалото добре покриват и предпазват бебето, пълно легнало положение. Тъй като зимата ще сме предимно на топло у дома не си взех количка с кош за новородено, взех към количката столче за кола-кошче Чиполино Лумина, което се поставя лесно и в двете посоки, с него ще я носим бебка на консултации. Купила съм и дебело чувалче и космонавти за пренасянето. Цената на количката варира от 350 до 450 лв. Столчето около 80-90 лв, но аз си ги взех от продавалника в отлично състояние и ми излязоха за 200 лв.
https://www.youtube.com/watch?v=EbCXY8mBq64

Друг вариант който ми беше харесал е Чиполино Мона (летен кош кош за новородено и със столче за кола).

Надявам се да съм от полза, за зимно бебе си вземи количка с по големи колела.

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 11:32 от Венче Стоянова

# 583

Че каква е философията да си вземеш сама  Mr. Green
И тук при нас си взимаш сама, честно казано предпочитам го, вместо някой друг да ми бърка. То е елементарно просто си я вкарваш съъъвсем лекичко Simple Smile  Peace Те ти обясняват как, разбира се Simple Smile Тук си я правиш на място, не в къщи и не е кой знае какво  Mr. Green

Сериозно ли го казваш това???? Ако е сериозно, ще ти отговоря - с елементарна медицинска култура, като си бръкнеш с клечката, освен епителни клетки, друго няма да извадиш!  ooooh! ooooh! ooooh! Секрет за всяко едно микробиологично изследване се взима от точно определено място, за да има достоверен резултат - в случая от шийката на матката. И е меко казано несериозно да ти връчат пръчката и да ти кажат "бъркай". Все едно лаборантите да ти дадат игла и епруветка и да очакват да получат от теб готовата кръвна проба Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 584

Ето какво намерих, дано да е полезно Simple Smile

Цитат
Влагалищен секрет
Изисквания, свързани с вземането на биологичния материал:
Вземането на влагалищен секрет задължително се извършва от медицински специалист, при спазване правилата за асептика и антисептика; При манипулацията се използва стерилен инструментариум и консумативи в срок на годност; Влагалищен секрет се взема извън дните на менструация; Най - малко 24 часа преди вземането на влагалищен секрет пациентката не трябва да е имала полови контакти; Най - малко 48 часа преди вземането на влагалищен секрет не трябва да са използвани вагинални медикаменти, вагинални душове, тампони; Наличието на кръв, сперма или значително количество слуз в секрета могат да повлияят върху резултата от изследването;
Техники на вземане на влагалищен секрет :
Пациентката предварително е направила хигиенен тоалет на външните гениталии с вода и измиващо средство /сапун, интимен гел/. За вземането на влагалищен секрет са необходими 2 стерилни памучни тампона и две предметни стъкла. Във влагалището се поставя стерилен спекулум. С тампонът за посявка се взема секрет от задния влагалищен свод. С другия тампон се взема секрет от същото място. Правят се натривки върху две предметни стъкла чрез въртене на тампона за да не се увредят клетъчните елементи във влагалищното съдържимо.
Условия за съхранение и транспорт на взетата проба:
Tампонът за посявка се транспортира веднага в лабораторията или се поставя в транспортна среда на Amies или Stuart, в която може да се съхрани при tº 2 - 8° C до 72 часа. Натривките се транспортират в лабораторията без да се фиксират.

Цервикален секрет I
Вземането на цервикален секрет задължително се извършва от медицински специалист, при спазване правилата за асептика и антисептика; При манипулацията се използва стерилен инструментариум и консумативи в срок на годност; Цервикален секрет се взема извън дните на менструация; Преди вземане на пробата / секрета / екзоцервиксът не трябва да е третиран с локални антисептици или с разтвор за провеждане на колпоскопия. Неправилно взета проба, наличие на голямо количество кръв или слуз във взетия материал, неподходящо съхранение и/или транспортиране могат да доведат до грешен резултат.
Техники на вземане на цервикален секрет за микробиологично изследване :
Биологичния материал може да бъде взет от екзоцервикс, от ендоцервикс или и от двете места. При бременни жени за биологичен материал се взема само екзоцервикален секрет /от външната част на цервикалния канал/

Техники на вземане на екзоцервикален секрет за микробиологично изследване : Пациентката предварително е направила хигиенен тоалет на външните гениталии с вода и измиващо средство /сапун, интимен гел/. Във влагалището се поставя стерилен спекулум. С единия тампон се почиства влагалищната част на маточната шийка / порцио вагиналис/ и тампонът се изхвърля. С другия тампон, чрез интензивно завъртане, се взема секрет от външната част на цервикалния канал /екзоцервикс/. Щифтът с тампона се изтегля навън, без да се докосва до вагиналната повърхност, поставя се в стерилния транспортен контейнер, който се затваря веднага.С отделен тампон се правят две натривки ( както е описано при влагалищен секрет ). Пробата се обозначава и се транспортира до лабораторията веднага, или се съхранява при определени условия.

За вземане на екзоцервикален секрет са необходими : Щифт със стерилен, сух, памучен тампон и стерилен транспортен контейнер – за пробата от цервикален секрет; Един допълнителен стерилен памучен тампон и две предметни стъкла - за извършване на натривки;

Техника на вземане на ендоцервикален секрет за микробиологично изследване : Пациентката предварително е направила хигиенен тоалет на външните гениталии с вода и измиващо средство /сапун, интимен гел/. За вземането на ендоцервикален секрет са необходими 2 щифта със стерилни, сухи, памучни тампони и специален стерилен транспортен контейнер. Във влагалището се поставя стерилен спекулум. С единия тампон, чрез отстраняване на излишния секрет, се почиства външната част на цервикалния канал /екзоцервикс/ и тампонът се изхвърля. С другия тампон се навлиза внимателно във вътрешната част на цервикалния канал /ендоцервикс/. Чрез интензивно завъртане тампона се втрива в стените на ендоцервикса и се събира ендоцервикален секрет. Щифтът с тампона се изтегля навън, без да се докосва до вагиналната повърхност, поставя се в специалния транспортен. контейнер и контейнерът се затваря. Пробата се обозначава и се транспортира до лабораторията веднага, или се съхранява при определени условия .

Условия за съхранение и транспорт на взетата проба от екзо- или ендоцервикален секрет за микробиологично изследнане : Специалния стерилен транспортен контейнер с взетата проба се доставя в микробиологичната лаборатория веднага, или се съхранява при tº 2 – 8ºC до 72 часа .

Цервикален секрет II
За откриване на Chlamidia Trachomatis чрез директен антигенен тест е необходим ендоцервикален секрет, вземане на ендоцервикален секрет за откриване на Chlamidia Trachomatis.
Вземането на цервикален секрет задължително се извършва от медицински специалист, при спазване правилата за асептика и антисептика; При манипулацията се използва стерилен инструментариум и консумативи в срок на годност; Цервикалният секрет се взема извън дните на менструация; Преди вземане на пробата / секрета / екзоцервиксът не трябва да е третиран с локални антисептици или с разтвор за провеждане на колпоскопия; Неправилно взета проба, неподходящо съхранение и/или транспортиране могат да доведат до грешен резултат;
Техника на вземане на ендоцервикален секрет за откриване на Chlamidia Trachomatis :
Пациентката предварително е направила хигиенен тоалет на външните гениталии с вода и измиващо средство /сапун, интимен гел/. За вземането на ендоцервикален секрет са необходими 2 пластмасови щифта със стерилни, сухи, дакронови тампона и стерилен транспортен пластмасов контейнер. Във влагалището се поставя стерилен спекулум. С единият тампон, чрез отстраняване на излишния секрет, се почиства външната част на цервикалния канал /екзоцервикс/ и тампонът се изхвърля. С другия тампон се навлиза внимателно във вътрешната част на цервикалния канал /ендоцервикс/. Следва интензивно завъртане на щифта на 360º в продължение на 30 секунди* с втриване на дакроновия тампон в стената на ендоцервикса. Целта е: полепване върху тампона на клетъчен материал, съдържащ Chlamidia Trachomatis, която е вътреклетъчнен микроорганизъм. Щифтът с тампона се изтегля навън, без да се докосва до вагиналната повърхност, поставя се в стерилния пластмасов контейнер и контейнерът се затваря. Пробата се обозначава и се транспортира до лабораторията веднага, или се съхранява при определени условия.
Условия за съхранение и транспорт на взетата проба от цервикален секрет за откриване на Chlamidia Trachomatis :
Стерилният транспортен контейнер с взетата проба се доставя в микробиологичната лаборатория веднага, или се съхранява при tº 2 – 8ºC до 24 часа.

Цервикален секрет III
При бременни жени за откриване на генитални микоплазми Mycoplasma hominis и Ureaplasma urealyticum чрез културален метод се взема секрет от екзоцервикса, при всички останали – от ендоцервикса.
Вземане на цервикален секрет задължително се извършва от медицински специалист, при спазване правилата за асептика и антисептика; При манипулацията процедурата се използва стерилен инструментариум и консумативи в срок на годност; Цервикалният секрет се взема извън дните на менструация; Преди вземане на пробата / секрета / екзоцервиксът не трябва да е третиран с локални антисептици или с разтвор за провеждане на колпоскопия; Контейнерите с течна хранителна среда за микоплазми се съхраняват до употребата им в хладилник при tº 2 – 8ºC; Неправилно взета проба, неподходящо съхранение и/или транспортиране могат да доведат до грешен резултат;
Техника на вземане на цервикален секрет за откриване на генитални микоплазми Mycoplasma hominis и Ureaplasma urealyticum чрез културален метод :
Пациентката предварително е направила хигиенен тоалет на външните гениталии с вода и измиващо средство /сапун, интимен гел/. Във влагалището се поставя стерилен спекулум. С единия тампон се почиства влагалищната част на маточната шийка / порцио вагиналис/ и тампонът се изхвърля. С другия тампон се прониква внимателно в цервикалния канал и се взема секрет от съответната част - екзо или ендоцервикса. Щифтът с тампона се издърпва навън, без да се докосва до вагиналната повърхност. Тампонът с взетия секрет се потапя в контейнера с течна хранителна среда, разклаща се в продължение на 30 – 40 секунди, след което се отцежда добре чрез притискане на щифта към стената на контейнера. Щифтът с тампона се изхвърля, контейнерът се затваря с пластмасовата капачка. Пробата се обозначава и се транспортира до лабораторията веднага, или се съхранява при определени условия.

За вземането на пробата за генитални микоплазми са необходими: Два пластмасови щифта със стерилни,сухи,памучни тампони - за цервикалния секрет; Kонтейнер с течна хранителна среда за Mycoplasma hominis и Ureaplasma urealyticum;
Условия за съхранение и транспорт на взетата проба:
Контейнерът с взетата проба се доставя веднага в микробиологичната лаборатория, или се съхранява при tº 2 – 8ºC до 48 часа.

Общи условия

Активация на акаунт