Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 18 753
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета! Запис и влизам веднага с въпрос:

В неплатена за гледане на дете съм след 2 год. съм от декември..
Имам право на 20 дни платен отпуск за 2015, но не мога да ги взема всички януари защото не съм ги изработила, а мога да пускам само по 5 дни.
 Как е по-добре според вас да пускам 4 месеца по 5 дни платен отпуск или да изчакам май или юни и да ги пусна на веднъж 20-те дни?
Благодаря ви предварително!!!

# 31
  • Пловдив

Имам право на 20 дни платен отпуск за 2015, но не мога да ги взема всички януари защото не съм ги изработила, а мога да пускам само по 5 дни.
 Как е по-добре според вас да пускам 4 месеца по 5 дни платен отпуск или да изчакам май или юни и да ги пусна на веднъж 20-те дни?

Няма значение

# 32
Здравейте мами ,ще помоля някоя от вас която е запозната да помага.Имам ли право на еднократна помощ при бременност след като съм безработна и ако да молба декларацията , която трябва да подам точно на 45-ят ден преди термина ли се подава?И последно- медицинското удостоверение за термина на раждане ,което се взима от генеколога има ли срок до кога важи за пред социалните ,тоест с някаква дата ли се издава?Благодаря!

# 33

Няма значение
   Ясно, благодаря! А когато съм в неплатена стажа продължава ли да ми тече и знаете ли кои осигуровки трябва да плащам?

# 34
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Evvaa, стажът продължава да ти тече и дължиш здравните осигуровки от 20,16лв, ако се водиш фиктивно.Иначе са за сметка на работодателя.

# 35
  • София
Здравейте, да  Ви питам в какъв срок излиза решението дали документите са одобрени?

# 36
Evvaa, стажът продължава да ти тече и дължиш здравните осигуровки от 20,16лв, ако се водиш фиктивно.Иначе са за сметка на работодателя.
Благодаря ти, Пантера! Не се водя фиктивно, държавен служител съм, значи не дължа нищо, когато излезна в неплатена?

# 37
Да.

# 38
Като бивш държавен служител ползван една година неплатен отпуск. Не знаех, че ми вървят здравните вноски, внесох си за 3 месеца, впоследствие разбрах, че съм била осигурявана.

# 39
Пантера, MAMA NA jORI благодаря ви! На мен ми се полагат до колкото разбрах само около 6 месеца неплатен отпуск и след това мога да взема от таткото 5 месеца.

# 40
Пантера, MAMA NA jORI благодаря ви! На мен ми се полагат до колкото разбрах само около 6 месеца неплатен отпуск и след това мога да взема от таткото 5 месеца.
По същата причина бях неплатен отпуск и аз. Използвах 6 месеца за мен и 6 за мъжа ми. Но това беше преди 9г., сега не зная как е. Важно беше да са пуснати едновременно.

# 41

Да, точно толкова

# 42
  • София
Вече не се прехвърлят между родителите. Говорете си с човешки ресурси за варианти...

# 43
  • Пловдив
Вече не се прехвърлят между родителите. Говорете си с човешки ресурси за варианти...

Неплатеният се прехвърля

# 44
  • София

Неплатеният се прехвърля

От кога? Сериозно питам. Последно като питах нашето УЧР 6 мес. неплатен не се прехвърля между родителите.

Общи условия

Активация на акаунт