Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 18 751
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
От кога? Сериозно питам. Последно като питах нашето УЧР 6 мес. неплатен не се прехвърля между родителите.

Грубо от 2012 г.
Кога са ти казали,че не може да прехвърляш?

# 46
  • София
От кога? Сериозно питам. Последно като питах нашето УЧР 6 мес. неплатен не се прехвърля между родителите.

Грубо от 2012 г.
Кога са ти казали,че не може да прехвърляш?

Още от баткото, той е роден 2009 г., после момата 2011 г. Признавам, че сега с бебето дори не си правих труда да питам...
Т.е. 6 месеца неплатен отпуск за дете на бащата може да се прехвърли на майката вече пак, правилно ли разбирам?

# 47
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
5 месеца могат да се прехвърлят.

# 48
  • Пловдив
Т.е. 6 месеца неплатен отпуск за дете на бащата може да се прехвърли на майката вече пак, правилно ли разбирам?

5 м може да ти прехвърли,ако таткото не ги е ползвал.И то за всички ваши деца   Gift

# 49
  • София

5 м може да ти прехвърли,ако таткото не ги е ползвал.И то за всички ваши деца   Gift

извинете за спама, но МНОГО, МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ЦЕННАТА ИНФОРМАЦИЯ  Gift

# 50
Момичета, имам следния казус: Получавам детски за големия ми син. Второто ми дете е родено на 03.10.14, от соц. ми казаха, че мога да подам молба за детски месеца следващ този на раждането - т.е. ноември. На 5 - 6.11.14 съм подала молба + бележка за ваксини и там каквото друго искаха, но за ноември имам изплатени само 35 лв. Попитах в соц, казаха ми, че са начислени 50лв, но ще ги получа
декември.
Така ли е според вас или ме правят на идиот.
Аз мисля, че трябваше още ноември да получа и за двамата, след като съм подала документи в самото начало на ноември.

Благодаря предварително.

# 51
  • Пловдив
Аз мисля, че трябваше още ноември да получа и за двамата, след като съм подала документи в самото начало на ноември.

Няма как ноември да получиш детски и за двете деца,защото ноември изплащат октомври.Ноември ще го изплатят декември и тогава вече ще получиш за двете деца.След 15 ти декември чакаш 85 лв детски за двете деца

# 52
Благодаря,
толкова съм станала мнителна, когато става въпрос за служители на соц. подпомагане, че докато не се допитам до вас, все ме гложди някакво съмнение Simple Smile

# 53
Здравейте отново! Бях питала тук относно неплатения отпуск, но май нещо не съм разбрала...
От моята работата ми казаха/държавен служител съм/, че при неплатен отпуск се заплащат от мен само здравните вноски и ги нося в службата всеки месец...А помня, че тук имаше момичета който бяха писали, че се заплащат от работодателя или бъркам?

# 54
Аз съм ползвала неплатен отпуск, но не съм плащала осигуровки. Не зная дали има значение по кой член е.

# 55
  • Тук
Добър вечер. Имам една голяма чуденка. Ситуацията е следната ( напред в темата го писах, сега пак..) Миналата година родих дете, което по-късно почина, но има акт за раждане. Тази година родих второто си дете и ходих в социално подпомагане да подам документите за еднократна помощ за раждане. Преди това се поинтересувах и разбрах, че мога да си взема сега и помощта за първото дете, така че подадох документите и за двете деца. В соц. подпомагане също потвърдиха, че мога да си взема и другата помощ и съответно ми приеха документите. Днес видях, че са ми превели в сметката сумата от 500 лв. за еднократните помощи. Въпроса ми е на какво основание ми превеждат тези пари, като помощта за първо живородено дете е 250 лв, а за второ е 600 лв. и съответно за двете би трябвало да е 850 лв???? Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 22:29 от mellisima

# 56
  • Пловдив
Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

Ние няма как да ти отговорим.Отиваш и питаш в социалните.Ако не си съгласна,пускаш жалба.Като ти кажат причината,напиши и тук,за да коментираме дали е правомерно
Ти кога подаде документи за тези помощи?

Здравейте отново! Бях питала тук относно неплатения отпуск, но май нещо не съм разбрала...
От моята работата ми казаха/държавен служител съм/, че при неплатен отпуск се заплащат от мен само здравните вноски и ги нося в службата всеки месец...А помня, че тук имаше момичета който бяха писали, че се заплащат от работодателя или бъркам?

какъв неплатен ще ползваш?такъв за гл на дете?ако,да,не ти плащаш здравните,а работодателя

# 57
  • Тук
Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

Края на ноември

# 58
  • Sliven, Bulgaria
Добър вечер. Имам една голяма чуденка. Ситуацията е следната ( напред в темата го писах, сега пак..) Миналата година родих дете, което по-късно почина, но има акт за раждане. Тази година родих второто си дете и ходих в социално подпомагане да подам документите за еднократна помощ за раждане. Преди това се поинтересувах и разбрах, че мога да си взема сега и помощта за първото дете, така че подадох документите и за двете деца. В соц. подпомагане също потвърдиха, че мога да си взема и другата помощ и съответно ми приеха документите. Днес видях, че са ми превели в сметката сумата от 500 лв. за еднократните помощи. Въпроса ми е на какво основание ми превеждат тези пари, като помощта за първо живородено дете е 250 лв, а за второ е 600 лв. и съответно за двете би трябвало да е 850 лв???? Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

За първо дете сумата е 250 лв. Имате второ-но към момента на неговото раждане първото Ви детенце е починало. Така че за него сумата също е 250 лв., тъй като се броят само живите деца при определяне на поредността, когато се подава молбата за помощта.

# 59

Ние няма как да ти отговорим.Отиваш и питаш в социалните.Ако не си съгласна,пускаш жалба.Като ти кажат причината,напиши и тук,за да коментираме дали е правомерно

какъв неплатен ще ползваш?такъв за гл на дете?ако,да,не ти плащаш здравните,а работодателя
Да, свърши ми майчинството, но дъщеричката ми не е приета на ясла и продължавам да си я гледам...Незнам защо в моята служба ми казват, че аз трябва да си ги плащам...

Общи условия

Активация на акаунт