Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 19 109
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Цитат на: ♥Elfita♥
[/quote

какъв неплатен ще ползваш?такъв за гл на дете?ако,да,не ти плащаш здравните,а работодателя
Да, свърши ми майчинството, но дъщеричката ми не е приета на ясла и продължавам да си я гледам...Незнам защо в моята служба ми казват, че аз трябва да си ги плащам..

Отстоявайте си правата. Не стига, че сте неплатен, а и осигуровки за здраве да плащате.
Пак повтарям, не дължите здравни вноски.

# 61
Много благодаря, ще разговарям пак с тях...

# 62
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Simple Smile
Имам питане, във връзка с подаване на документи за детски помощи от 35 лв. за първо дете, родих този месец:  имам удостоверение от работодателя за брутният доход за последните 12 месеца. В два от месеците обаче съм получавала и обезщетение от НОИ-болнични в тези месеци съответно от работата съм получила и по-малка сума пари. Въпросът ми е: трябва ли да си изкарам и удостоверение от НОИ за последните 12 месеца или служенно ще направят справка? Не ми се ще да ме върнат от социалното заради липсващи документи. Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 12:47 от Каспърка

# 63
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Simple Smile
Имам питане, във връзка с подаване на документи за детски помощи от 35 лв. за първо дете, родих този месец:  имам удостоверение от работодателя за брутният доход за последните 12 месеца. В два от месеците обаче съм получавала и обезщетение от НОИ-болнични в тези месеци съответно от работата съм получила и по-малка сума пари. Въпросът ми е: трябва ли да си изкарам и удостоверение от НОИ за последните 12 месеца или служенно ще направят справка? Не ми се ще да ме върнат от социалното заради липсващи документи. Благодаря предварително!

Не,бележка от Нои не ти трябва.Само попълни сумите от БТ в молбата

# 64

Каспърка , всички суми превеждани от НОИ ще си ги изискат по служебен път.

# 65
  • Пловдив
Благодаря   Hug

# 66
  • Тук
Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

.Като ти кажат причината,напиши и тук,за да коментираме дали е правомерно

Понеже разбрах защо се получава разминаване в размера на сумата за помощите пиша тук: обясниха ми, че щом първото дете към този момент не е живо, сегашното се води също като първо. Затова така се получава.

# 67
Моля за отговор защо според вас са превели тази неотговаряща сума и съвет към кого да се обърна и да си търся правата? 

.Като ти кажат причината,напиши и тук,за да коментираме дали е правомерно

Понеже разбрах защо се получава разминаване в размера на сумата за помощите пиша тук: обясниха ми, че щом първото дете към този момент не е живо, сегашното се води също като първо. Затова така се получава.
Чл. 6, ал. 4 от Закона за семейните помощи за деца: "При определяне поредността на децата се вземат предвид само родените от майката деца, които са живи в момента на раждането.".

# 68
Здравейте и ЧНГ   bouquet
Тези дни ще подавам документи за детски и имам 2 въпроса:
1.Трябва ли да нося бележка от педиатъра за поставени ваксини, при положение, че по календар няма такива за тази възраст?  Blush
2.Мога ли да не нося удостоверение за банкова сметка, а само да я попълня в съответното поле в декларацията?
Благодаря   bouquet

# 69
М. Ноември подавах документи и въпреки, че по календар не са поставяни ваксини приложих бележка от ЛЛ. Документ за банковата сметка не ми искаха.

# 70
Здравейте и ЧНГ   bouquet
Тези дни ще подавам документи за детски и имам 2 въпроса:
1.Трябва ли да нося бележка от педиатъра за поставени ваксини, при положение, че по календар няма такива за тази възраст?  BlushГоляма тъпотия е, ама да, трябва да се носи
2.Мога ли да не нося удостоверение за банкова сметка, а само да я попълня в съответното поле в декларацията? Аз само попълвам името на банката и вече не помня кога са им дала сметката Simple Smile
Благодаря   bouquet

# 71
Благодаря за отговорите  Simple Smile
Мъжът ми е взел бележка от педиатъра и още утре ще отида да ги подам без да нося удостоверение. В крайна сметка нали я имат банковата ми сметка и дано да не ме върнат  Praynig

# 72
Здравейте! Първа година по майчинство съм и много се чудя с този средномесечен доход за детски   newsm78 newsm78 С ПИК си проверявам сумичките в сайта на НОИ - а те за един и същ месец са две различни - едната е тази, която ми превеждат по карта (от справка за парични обезщетения и помощи от ДОО), а другата е по-голяма (от справка за социално осигуряване).  newsm78 Коя от двете суми трябва да взема за изчисляване на средномесечния доход на член от семействот?

# 73
Здравейте! Първа година по майчинство съм и много се чудя с този средномесечен доход за детски   newsm78 newsm78 С ПИК си проверявам сумичките в сайта на НОИ - а те за един и същ месец са две различни - едната е тази, която ми превеждат по карта (от справка за парични обезщетения и помощи от ДОО), а другата е по-голяма (от справка за социално осигуряване).  newsm78 Коя от двете суми трябва да взема за изчисляване на средномесечния доход на член от семействот?
По-голямата - доход, от който е изчислено обезщетението.

# 74
По-голямата - доход, от който е изчислено обезщетението.
Благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт