Не знам, ей сега гледах рецепта за много подобни мъфини в Щъркелово гнездо, където захарта е 1 и 1/3 ч.ч. Нищо де, не ме е яд, че ги направих, интересно се получава с локума и са красиви - бухнаха разкошно.
Ще те послушам и ще ги сиропирам малко още утре сутринта, а преди да ги сервирам, ще ги поръся с пудра захар (виж, за това не се бях сетила ). Мерси много!
ние ядем доста сладко и с това количество захар ни е ок А и вътре има достатъчно големи парченца локум. за 18 бр. мъфина непълна чаша е достатъчно захар. Сместа е като кексова - чак подозрително гъсто не е. Да се влачи и да е гъста и на бъркане не е. Правя ги редовно, в месеца поне веднъж правя някои, както и тези само портокалови, дори без локум http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html с лъжицата за сладолед сипвам, само си се стича тестото. За гъстотата - може да е от големината на яйцата, ако са ти били малки - моите са средни, нещо като L, а за сладостта - най-вероятно е от вида на захарта - скоро едни сусамки ги ядохме с лъжицата от една нова захар, хем основно ползвам синята Захира, но този пакет беше някакъв