Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 341
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
 Titina , крайните шкафове са по-малки, защото под тях има пейка, няма да е никак приятно за седящия да те прихлупват шкафове отгоре. Според мен красотата невинаги е в симетрията. Относно стъклените вратички - факт, всичко се вижда, но снимките ги правих отдавна в първите дни от преселението ни и все още нищо не е подредено съвсем.
blue_water, не зная за какъв шкаф говориш, но се сетих за едни уникални спални изцяло от масив на българска фирма, на които комплектите им от легло, огромен скрин, две нощни шкафчета и двукрилен гардероб с много извивки, резби и прочие струваха 5-6 000лв.

# 121
Almara,много е хубава,честито!!!  bouquet

# 122
Честита кухня и честита баня! Simple Smile

Ох, какви крачета Heart Eyes Simple Smile Стават и за ikea hacks.

# 123
  • София
Алмара, идеална е кухнята. А ако ти писне да подреждаш рафтовете, винаги можеш да матираш стъклата. С паста за матиране и гъбичка за фон дьо тен става идеално, макар, че на мен повече ми харесва в този вид Simple Smile

Ох, Barbabeau, тъкмо навреме ми дойдоха, но пък 125 евро  Close

# 124
    Къде може да се намери такава паста за матиране?

# 125
  • София
В магазините за материали за художници, като Слънчоглед, например.

# 126
    Блатодаря, щях да търся в строителните...  Simple Smile

# 127
  • Варна
Алмара (Ma4o), защо крайните шкафове са ти по-ниски. За мен лично развалят симетрията. Помисли също и какво слагаш зад стъклата, не са матирани, всичко се вижда и развалят общото впечатление.
sofyia, викни майстора да ти сложи плочки и около тръбара. Малко ще си поиграе естественно, но не е мисия невъзможна.
Иначе браво и на двете

Нека да не е същия майстор.

Тоолкова ми харесаха плочките, но пък как ги е наредил! Не е спазил елементарно правило плочките да са центрирани на стената/пода например в тоалетната, фугирането и то не беше много ок. Макар от личен опит да съм се убедила, че първите два месеца дразнят такива нещица и след това окото свиква.

# 128
Здравейте! Може ли някой да ми отговори на въпросът: Могат ли да се слагат вертикални щори на остъклена тераса, малко е пространството между дограмата и тавана и поради тази причина ми казват, че е невъзможно тъй като водачите за щорите са по широки??????????????????????????   newsm78

За тавана не може ли да се монтират?

tzuntzurka,под мивката не може ли да се сложи хубав сифон,не този гофрирания?Иначе ти е хубава банята,честито. Hug

# 129
  • София
blue_water, за тази сума имам контра-бюфет, дълъг 2,70 м / това е дължината на плоскостта, не исках да се снажда / и секция по-къса / не помня точните размери /, която е до тавана  от бял гланц и пуш-бутони на Blum.

# 130
За новата баня - http://www.vivre.bg/p-211400/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B … D0%B0_genine_rust /ще взема да им искам % от вивре за реклама  Laughing/

# 131
  • софия
Съпружке, ти пуска ли снимки от вашият апартамент, да не съм изпуснала?

# 132
  • София

Нека да не е същия майстор.

Тоолкова ми харесаха плочките, но пък как ги е наредил! Не е спазил елементарно правило плочките да са центрирани на стената/пода например в тоалетната, фугирането и то не беше много ок. Макар от личен опит да съм се убедила, че първите два месеца дразнят такива нещица и след това окото свиква.
Peace
Адски важно е да са центрирани, даже не спрямо тоалетна или мивка/шкаф, а спрямо средната ос на стената, така ми обясни майсторът ни преди няколко години. От тогава все оглеждам бани и тоалетни където ходя, и действително масово не се спазва, дори при скъпички изпълнения.
Ето как стои симетрията ми  Blush
Скрит текст:

# 133
  • В сърцето на любимия човек
Адски важно е да са центрирани, даже не спрямо тоалетна или мивка/шкаф, а спрямо средната ос на стената, така ми обясни майсторът ни преди няколко години.

С това не мога да се съглася.Всичко е много индивидуално.
На снимката с мивката, например, плочките са добре центрирани спрямо центъра на шкафа и смесителя и изглежда чудесно, но центъра на тоалетната е изместен с няколко см на дясно спрямо фугата и малко дразни окото.
На мен например повече щеше да ми харесва, ако на последната снимка на тъмните плочки до вратата не бяха отрязани по няколко см, а бяха цели.
Когато правим интериорни проекти винаги се съобразяваме с обзавеждането и размера на плочките. Правят се т. нар. разгъвки на стените, план на пода и софит на тавана. В повечето случаи е по-добре да има асиметрия, отколкото симетрия, защото окото "търси" симетрията и когато има и минимално отклонение от нея то се забелязва лесно. При асиметрията няма подобен проблем.

# 134
  • София
пънче-мънче, вероятно си професионалист и имаш съвсем друг поглед върху нещата   Peace  Пък и не е правен проект тук, нямам и никакви претенции за уникалност, просто е технически добре изпълнена и предадена баня в перфектен вид  Simple Smile  Но масовото левашко редене на плочки, като се започне от ъгъла, пък в другият както дойде мен ме дразни много повече  Sunglasses

Покажи някой проект по начина, който описваш?

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 16:32 от sofyia

Общи условия

Активация на акаунт