Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 338
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
shhhh... , още нищо не съм показвала има още малко /надявам се/. Това от Вивре беше за новата баня на tzuntzurka.

# 136
Моля,дайте ми съвет!Искам да си сложа дългокосмест килим в хола,но се чудя дали да е бял или цвят-шоколад  newsm78 Завесите ми са шоколадови,както и някои от възглавничките.Секцията,масата и столовете са слонова кост,леко ретро стил,камината има слонова кост колони и гранит в кафяв меланж полици!Решавам да е бял,тръгваме на два пъти с ММ да купуваме и като видя тъмния и ...се прибираме без килим  Rolling Eyes
Кой от двата ще подхожда повече?!?

# 137
Решавам да е бял,тръгваме на два пъти с ММ да купуваме и като видя тъмния и ...се прибираме без килим  Rolling Eyes
Кой от двата ще подхожда повече?!?

Шоколада Simple Smile))

# 138
  • Русе, България
hrisi, а подът какъв е? Така, както описваш, и двята цвята пасват. Но ако подът е близък до цвета на шоколадовия килим, картинката ще се размива. От друга страна, колкото и пухкаво и уютно да изглеждат белите дългокосмети, цветът е труден за поддръжка, още повече щом има камина в помещението.

Интересна ми е дискусията за плочките, пишете още!

съпружка, и ние се надяваме с теб! Wink

# 139
Според мен се реди според "зависи"... Grinning Никога не може да има точни пропорции,затова аз гледам как ще  дойде най-добре в частите,които най-много се набиват на очи ,когато се влезе в помещението.В моята баня плочите са 60х60.В единия край е ваната ,в другия душ с параван.Предпочетох да имам тясна плочка при душа,за да може ъгълът при ваната,който човек вижда добре в помещението,да започва с цяла плочка.Следователно не съм гонила фугите да съвпадат със санитарията.

# 140
пънче-мънче, би ли пояснила какво е "софит на тавана"

# 141
  • София
Разрових се из бани разни, въпреки че изобщо не ми е на дневен ред  Grinning
Ето една интересна за мен, плочките са големи и центрирани спрямо мивката, съответно асиметрията страшно ми се набива. Не ми харесва този начин. На другата страна са спрямо нишата, там вече не може да се избегне.
Скрит текст:
Вероятно има някакви основни правила все пак  Simple Smile Покажете някоя ваша баня  Sunglasses

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 17:48 от sofyia

# 142
пънче-мънче, би ли пояснила какво е "софит на тавана"

това мисля че е план на тавана с растерите за окачени тавани , осветлението и инсталациите които вървят в тавана

# 143
Благодаря за Вивре, ама къде го намирате?Аз като търся нищо не намирам????

# 144
  • Варна
Софит не е ли осветително тяло?

# 145
Не - план на тавана с разположение на осветителни тела и промени в нивата , ако има такива.

Правят се т. нар. разгъвки на стените, план на пода и софит на тавана. В повечето случаи е по-добре да има асиметрия, отколкото симетрия, защото окото "търси" симетрията и когато има и минимално отклонение от нея то се забелязва лесно. При асиметрията няма подобен проблем.
Абсолютно подкрепям. За мен правилния подход е да се разпредели центрирано санитарното оборудване, особено ако има вградена тоалетна чиния. Бутон монтиран където се е паднал стои изключително дразнещо за мен (картинката на бяло - лилавата баня показана от sofyia ).
По краищат каквото остане с единствено условие да се избягват твърде малките парчета плочки (< от 5 см. не е добре).
Прилагам пример за баня с  добро композиционно разположение.

http://www.prikachi.com/images.php?images/537/6934537a.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?images/556/6934556L.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?images/540/6934540f.jpg

Не ми харесва само сифона в ъгъла, предпочитам да е разположен на място където се събират 4 подови плочки.

# 146

На италиански думата "софѝто" (soffitto) означава чисто и просто "таван".
За мен "софит на тавана" звучи като тавтология, Laughing но това е, понеже не съм запозната със специалните термини.

# 147
Всъщност по - често използваното име е "Софит план", но никога не съм се замисляла, че думата означава буквално таван на някакъв език. Термина навлезе в масова употреба преди около 15-20  г., когато навлязоха чуждестранни компании с типови проекти за магазини , бензиностанции и др. Просто кирилизирахме заглавието и навлезе като термин Simple Smile.

# 148
  • Варна
Привет,
Някой ако знае магазини за обзавеждане, които ще участват в черния петък, моля да сподели.......

# 149
  • софия
Мобексперт днес ми излезе във фейса.

Общи условия

Активация на акаунт