Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • В сърцето на любимия човек
pep_si - абсолютно си права, изпуснала съм думата "план"  Peace
Благодаря и за доброто обяснение на тази част от проекта, предполагам, че сме колеги  Hug

С удоволствие ще покажа снимки и проект на моята бюджетна баня, остава да боядисаме тавана през почивните дни и да монтираме горния шкаф. Не е върха на архитектурата, но е с много ограничен бюджет, а ремонта беше спешен, защото имахме проблем с водопроводната инсталация, която е на 40 години и се наложи да я подменим изцяло. Това на което аз много държах беше смесителите на мивката и душа да са центрирани спрямо плочките, затова крайните плочки са срязани.
За съжаление не мога да покажа визуализации на бани, защото обикновено работим проектите във фаза "Работен проект" или "Технически проект" и предаваме на възложителите чертежи. По-често искат от нас визуализации на сградите или на дневни/спални. Архитектурното студио в което работя не е тясно специализирано в интериори, напоследък работим предимно обществени сгради. Мога да ви покажа последният ми по-голям проект, който се надявам скоро да се реализира, вече има разрешение за стреж:
Скрит текст:
Това е детска градина "Снежанка" в гр. Свиленград

В момента има обявен конкурс на Идеал Стандарт за бани и има нова категория за училищни сгради, мисля да участвам в него, така че се надявам скоро да ви покажа интериор на санитарни възли в детска градина Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 23:56 от пънче-мънче

# 151
# 152
[quote author

Не ми харесва само сифона в ъгъла, предпочитам да е разположен на място където се събират 4 подови плочки.
[/quote]
    Професионалното редене на плочки на пода на баня идисква да се започне с 4 от сифона, не сифонът да се мести според плочките... Но сега всеки е "майстор", след като е поставил няколко въпроса в "Направи си сам" на други "майстори" на бриколажа... Close Така се оформя и необходимият наклон, който дори някъде може да се окаже в другия край на мокрото помещение...
    Всички в България де преквалифицират в плочкаджии, добре пак, че не в зъболекари например...

# 153
    Професионалното редене на плочки на пода на баня идисква да се започне с 4 от сифона, не сифонът да се мести според плочките... [/quote]
Всъщност абсолютно не е така.  Коректната последователност е:
1. Прави се растера на пода който искаш
2. ВиК инсталацията се коригира по него (ако вече е изпълнена, в противен случай се изпълнява по проекта).
3. Изпълнява се замазка с необходимите наклони.
4. Редят се плочките по начина който си искал да изглеждат от самото начало.

Останалите начини са компромиси, в които всеки баш майстор може да убеди възложителя си.

Всички в България де преквалифицират в плочкаджии
Да с това съм съгласна.

# 154
В нашата баня го нямахме този проблем - стените са ни със стъклокерамични плочки 2х2 см и са толкова малки, че няма какво да им се центрира Simple Smile Плочките на пода започват от сифона, но те са съобразени с него, а не обратното. Не се бях замисляла как е правилно.

Идвам да се похваля с почти готова декоративна стена и готов под (подът беше лакирано чамово дюшеме) и да чуя какво мислите:
https://www.dropbox.com/s/mzzu7zvjx5vxe5u/2014-11-20%2009.29.00.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/hqlmvpr2q18czh8/2014-11-20%2009.28.47.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/qdfd81mx7ix1dg1/2014-11-20%2009.29.27.jpg?dl=0

На тухлената стена мисля да сложим рамка от EPS первази за да се завърши от всички страни. Много искам да сложа и на пода при другите стени, но не знам дали са подходящи и се ползват за това. Ще питам в магазина, но и вашето мнение ме интересува.

Много си харесвам старите врати, но са в ужасно състояние - имат много пластове боя, изметнати са, касите са криви тук-таме и ме интересува може ли да се спасят? Някой реставрирал ли е стари врати и на каква цена (буквално и преносно)? Ако има някой дърводелец тук ще е супер Simple Smile

https://www.dropbox.com/s/m6cn0kyw9yxwf7y/2014-11-20%2009.32.34.jpg?dl=0

# 155
     Относно вратите - в темата за преправяне на стари мебели ще ви дадат точните съвети, вратите са спасяеми и много стилни, а дават и възможност за чудесна игра с два цвята...

# 156
Дюшеме и тухли - любимо! Предполагам тухлите са си оригинални

# 157
  • София
   Много хубаво е станало! Дава много възможности от тук нататък! Аз бих сложила високи первази по пода (поне 8, 10; 12см) а за рамка не знам дали ще стои добре... newsm78  Може би само да се шпаклова хубаво стената по ръба за да не се виждат дупките от тухлите. Вратите са хубави и автентични и аз не бих ги махала ако може да се спасят. С нови неща и изкуствени материали (нямам пред вид обзавеждането което може да е сонтрапункт и асцент) няма да звучи добре според мен.

# 158
Вратите са много хубави и дюшемето също.
Лично аз не съм любител на този тип преднамерено небрежни декоративни ефекти (свалена мазилка с видими следи от тръбите на електоинсталацията), но щом ви допада...

# 159
Вратите, според мен, трябва да се направи и невъзможното, за да се запазят автентичните такива. Леля ми, която е архитект, преди години собственоръчно оправя прекрасни дървени с резби по тях врати и станаха повече от прекрасни. Новите са ужасяващо скъпи, често и некачествени. Съжалявам безкрайно, че бюджетът не ни позволи да сложа врати, които наистина да харесвам, без компромис.
И само да добавя, че се влюбих в масичката  Laughing

# 160
  • Отвъд алеята зад шкафа
Понеже сте отворили дума за бани и тоалетни, ето и моите най-накрая. Не съм се бъркала изобщо на дизайнерката и майстора как да редят плочките, но и двамата направиха точни изчисления на коя стена как да бъдат разположени.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 21:41 от gadamer

# 161
  • В сърцето на любимия човек
gadamer - прекрасно се е получило  Heart Eyes

Впрочем нашата баня беше със същите квадратни сини плочки и керамична етажерка над мивката както вашата тоалетна. Отказах се да я снимам преди ремонта защото искам да изтрия спомена за нея от съзнанието си  Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 11:56 от пънче-мънче

# 162
# 163
  • София
gadamer, светло, красиво, уютно и някак си спокойно! Поздравления на дизайнерката и на теб!
От снимките преди и сега става ясно, че апартамента не е ново строителство? Винаги съм си мислела, че дори приказно направен стар апартамент в стара сграда би имал проблеми с инсталации, канализации, общи части и т.н. А и състоянието му преди не те ли нагнетява? Преодолява ли се?
Питам съвсем чистосърдечно, защото въпреки че имам нов чудесно завършен само преди година апартамент си мисля за смяна...
 Би ли споделила - може и на ЛС.

# 164
Вратите, според мен, трябва да се направи и невъзможното, за да се запазят автентичните такива. Леля ми, която е архитект, преди години собственоръчно оправя прекрасни дървени с резби по тях врати и станаха повече от прекрасни. Новите са ужасяващо скъпи, често и некачествени. Съжалявам безкрайно, че бюджетът не ни позволи да сложа врати, които наистина да харесвам, без компромис.
И само да добавя, че се влюбих в масичката  Laughing

И аз съм решила, че с тези врати не се разделям. Даже ако няма вариант да се пооправят, съм готова да ги ползвам и в този вид. Красиви, масивни врати от 30те години на миналия век не бих заменила с нищо, пък каквото ще да става. Тухлите също са автентични и това, че има несъвършенства от стари инсталации и пукнатинки тук-таме ми допада и ги прави по-истински. И аз не съм съвсем сигурна за рамката около тухлената стена, но останаха доста грозни дупки между стените и както и да се запълни ще е грубо. Ще тестваме и ще решим на място. Имате ли съвет къде да търся разнообразие от корнизи и первази в Пловдив. Виждала съм само по строителните хипермаркети.
И аз съм влюбена в масичката (която е масище - тежи над 50кг и е много масивна) и ми е находка от olx. Транспортирахме я от другия край на БГ, но любовта си е любов Simple Smile
Gadamer невероятна красота. Тоалетната ми е толкова любима, че се радвам всеки път като покажеш нещо от нея. Не бих повярвала, че снимките преди и след са от едно и също място. Прекрасна работа. Ние сме със същите шкафове и огледало в банята от Икеа, но за съжаление не можем да се похвалим с размерите на вашата баня и при къпане (въпреки стъкления параван) шкафовете събират малко влага. Голямо разочарование ми беше да видя, че за 6 месеца шкафчетата попиха влага на няколко места и се понадуха. Очаквах повече от Икеа и това, че шкафовете са за баня и с 10 години гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт