За заплатите, домашните помощници и персийските килими!

• 84 927
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 30
Бих помогнала винаги, тоест не винаги, зависи на кого  Mr. Green
НО
Но системно - не ,благодаря.
Именно

# 31
Има от всичко по много - и мързел, и за тези пари толкова и т.н. Не приемам обаче част от лекари и медицински сестри, както и част от учителите да се чудят как да си платят тока и то не заради неправилно планиране! Не приемам и, че всички лекари дружно трябва да се изнесат в чужбина, за да получават високи заплати.

# 32

Друго не мога да приема - че с ниско квалифициран труд можеш да вземеш същата заплата като на лекар или друга професия, за която се искат специфични знания и умения. В нормалните страни и на 2 работи да работиш, пак не можеш да го постигнеш. И така трябва да е.

Напротив, можеш и то не с две работи, а с една. Не с всички професии разбира се, но например електротехник, водопроводчик, таксиметров шофьор, сервитьор, фризьор и още много професии могат да имат същите доходи като някой квалифициран кадър. Много е общо горното, но може. И не виждам нищо нередно в това. Търсене и предлагане.

# 33
Е, баш това се рекламираше в другата тема, как сервитьорки и прислужници-вълшебници, дето чистели персийски килими, взимали по 2500 лв

Ми като се замисля нашата помощничка (прислужница ми е грубо), може и повече да прави на месец и никой не я задължава да плаща данъци Wink Персийски килим нямаме  Grinning

Иначе по темата - в моята сфера постоянно се търсят кадърни и образовани хора, за не малко пари. И въпреки това е трудно да се намерят. Има мнение, че е проблем и на образователната система  Thinking

# 34
В моя приятелски кръг - главно хора, с които сме били колеги в университета, всички получават над 1700 лв заплата. Нетна, с реални осигуровки. Всички работим от 2-3 курс, започнали без никакви връзки. Имах немалко колеги, които всеки път минаваха между капките и разчитаха на другите да ги тикат. В момента се вписват прекрасно в статистиката "под 800 лв".
Тъй че, който търси - намира....

# 35

Ако няма ти си търси колкото искаш, но какво ще намериш е друга работа.

Защо само за заплати говорите? Никой ли няма печеливш бизнес? Ако е така, да се чуди човек от къде тези заплати.

# 36
Напротив, можеш и то не с две работи, а с една. Не с всички професии разбира се, но например електротехник, водопроводчик, таксиметров шофьор, сервитьор, фризьор и още много професии могат да имат същите доходи като някой квалифициран кадър. Много е общо горното, но може. И не виждам нищо нередно в това. Търсене и предлагане.

Конкретно чистачки имах предвид.
За електротехник и подобни трябват знания, при това не малки.

# 37
Е, баш това се рекламираше в другата тема, как сервитьорки и прислужници-вълшебници, дето чистели персийски килими, взимали по 2500 лв

Ми като се замисля нашата помощничка (прислужница ми е грубо), може и повече да прави на месец и никой не я задължава да плаща данъци Wink Персийски килим нямаме  Grinning

Ето!!! Права бях.! Значи,  който иска 2500лв. заплата и то освободена от данъци да се пробва като домашна прислу...пардон...помощничка!!
Вече се замислям сериозно за преквалификация. Хвърлям дипломите за висшите, и грабвам прахосмукачката. И без тва по цял ден маам в къщи с парцала та имам доста дълъг стаж. И понеже нямам персийски килим ще ида да помоля комшиите да изчистя техния, та да не съм съвсем боса на интервюто...

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 17:04 от Герри

# 38
Все си мисля, че ключовата дума за добри доходи е  е инициативност, а не квалифицираност.. newsm78
Правите ли разлика?

# 39
Все си мисля, че ключовата дума за добри доходи е  е инициативност, а не квалифицираност.. newsm78
Правите ли разлика?
Да разбира се...
Тичам за метлата....

# 40
За прислужницата не прочетох подробности, но да не би да се има предвид, че жената работи в няколко къщи? Макар че и така да е, не ми се вижда реално.

И какво ако си инициативен, но живееш в държава, в която няма пари? Каква част от инициативните ще успеят?

За електротехник и подобни трябват знания, при това не малки.

Колко да са големи? Като на лекар, юрист или архитект ли? За таксиметров шофьор или сервитьор също ли трябват големи знания?

# 41

И какво ако си инициативен, но живееш в държава, в която няма пари? Каква част от инициативните ще успеят?
Само тези, които пишат в бг мама!!!
Едно време имаше едно такова предаване "Инициативни и предприемчиви". Нашият комшия беше направил магазинче за санитарни уреди в общото мазе. Вървеше му бизнеса докато едни още по-инициативни мутри не му потрошиха всичко и не го отказаха.

# 42

Това ясно. Обаче една бизнесменка с голяма печалба не се обади.  Mr. Green

# 43

Ако няма ти си търси колкото искаш, но какво ще намериш е друга работа.

Защо само за заплати говорите? Никой ли няма печеливш бизнес? Ако е така, да се чуди човек от къде тези заплати.

Има, има, въпросът е, че народа го мързи, при това зверски. Или няма нужната квалификация, но това пак е обвързано с мързела.

Пример - моите родители живеят в малък град, около 30 000 души население. Имат скромен бизнес. От 3 месеца не могат да си намерят служител, при все, че предлагат заплата 700+, фиксирано работно време, отпуски, осигуровки... Заплата и условия, с които много малко хора в град от такъв калибър, могат да се похвалят. Оправданията са безброй, даже не ми се захваща да изброявам.

Та първоначалната ми мисъл беше, че докато мои колеги в университета се счупваха от дискотеки, партита, кръшкане от лекции, упражнения и т.н., други вложиха в себе си - курсове, сертификати, допълнителни обучения, програми в чужбина. А реално всички сме били на равен старт.

Тъй че, да има, но някои искат по лесния начин и ако може на тепсия да им се даде.

По отношение на частния бизнес - въртят ми се идеи в главата - и на него ще му дойде времето, но все пак, животът е пред мен.

# 44

Това ясно. Обаче една бизнесменка с голяма печалба не се обади.  Mr. Green

Позволи да те поправя - бизнес ДАМА е думата Wink

Общи условия

Активация на акаунт