Напук на мъгливата есен,мамите от ИБ учим с дечицата коледни песни!

• 22 872
  • 702
  •   1
Отговори
# 585
  • Северозапада
БиБи, честит първи рожден ден на Цези! Да е все така здрав, усмихнат и малко палав!
Ние пак сме си вкъщи за седмица  Rolling Eyes Този път Тобрекс ще капем. Аз каква беля и направих с Грин тус-а. В събота взех и почнах да ѝ давам. Забелязах, че сякаш каля повече, ама си викам "Може пък така да действа  newsm78" Давах и вчера и през нощта едва спахме от кашлици и въртене. Признах си пред докторката и тя каза, че не го препоръчвала на алергични деца, защото забелязала такива резултати. Даже нейна възрастна пациентка с астма си го взела по собствена инициатива и получила пристъп  Shocked Та пак се връщаме на Хустагил. Бавно действа, но поне действа.
И ММ и той се обади, че го втриса, та напазарувах и за него в аптеката и си тръгнах от там с една торба лекарства  ooooh!
И не на последно място, благодаря ви  Hug Да ви се връщат десетократно и стократно пожеланията!

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 16:41 от ant G

# 586
Биби,Честит рожден ден на сладкия Цези,вясвай се по-често  Mr. Green виж как забравихме да ви честитим навреме  Heart Eyes
Зуз,памперси без лепки са ,с ластик отгоре,обуват се катоп гащички,а когато ги наака се късат отстрани Simple Smile Обуваш ги както е права много лесно ,освен това са много удобни за приучаването към гърне 
Аз ползвах едни...куча марка,май се казваха "play mania"или нещо подобно newsm78 7 лева 20 бр .Виж по бебешките магазини какво могат да ти предложат  Hug

# 587
Стели, благодаря Hug

Сега пък ново 20..след баня забелязвах в пъпчето на Радина мръсотия, която явно се натрупва от дрешките или памперсите. Често почиствам пъпчето след къпане и нямам идея как се озозвава това там, но на всичкото отгоре имаше неприятна миризма. Почистих със спирт добре и сложих марличка с риванол. Не я боли, не е зачервено, нищо няма, само насъбрала се мръсотия с кофти аромат, но малко се притесних. На някой случвало ли му се е? Явно е останало нещо непочистено навътре в пъпчето, понеже й е по-хлътнал един такъв Rolling Eyes

# 588
Мраве , честит рожден ден. Много здраве, усмивки и сбъднати мечти.
Честит празник и на БиБи, много здраве и късмет.
Зузко, на мен ми се случва често това с пъпчето. Въпреки че чистя и подсушавам. Когато видя това, което ти си забелязала взимам клечки за уши напоени със спирт и почиствам. На Калоян пъпчето му е много завъртяно и прибрано (дълбоко) и се събират мъхчета от дрешките. Като го почистя и после всичко е ок.
За кашлицата- не обичам да давам сиропи, но когато доки каже че трябва давам Фолипил - май ви писах за него вече. Той е същия като Мукопланта на д-р Тайс и него давам. Първо обаче опитвам с домашно приготвен сироп за кашлица, който ни спасява най-добре.
Аз с Калоян ползвах памперс гащи и се бях родила, много по-удобно ми беше. Simple Smile
За очичките и секретите ще ви напиша освен от личен опит и опит с пациенти с които работим - в повечето случай секрета не е конюнктивит. Когато има секрет в носа той преминава и към слъзните канали. Има обилен секрет, който е и упорит, но лесно се лекува с кърма (ако има), или с отвара от лайка, с която се промиват очичките. Не е добре веднага да се капе Тобрекс или подобните, защото са антибиотици. Ако ще е лекарство е най-добре да е Вигамокс.

И да по мрънкам малко - много ми се искаше да се запиша като бебе-правеща, но последните месеци не съм излязла от болниците и кабинетите. Омръзна ми ... Днес ми откриха и възел на ЩЖ , увеличиха ми дозите на лекарствата, заради бъркотията с хормоните и с доктора стигнахме до извода, че е по-добре да вкараме нещата в някакви прилични граници, да направя биопсията на този възел, после да промени пак приема на лекарства и тогава да опитваме отново... Ще изпълнявам търпеливо, дано това вече е моя ендо и нещата да влязат в крачка. 

П.С.
Ще ме научите ли как да скривам текст, за да не ви занимавам и с хленченето Simple Smile   bouquet

# 589
Мраве, ЧРД, само цветя и рози ти желая да се сипят върху теб   bouquet
БББ, честита годинка и на Цези, колко голямо момче е вече, да ти расте здрав и весел   bouquet
Слънчо, би ли споделила домашния сироп? Бутонът за скрит текст е осмият отляво надясно на първия ред с бутоните.
Аз се чудя какво да го правя малчо със захранването - от 8 дни го мъча с картоф и тиква - не харесва нито едно от двете - нито чисти, нито в комбинация. Пъхам му лъжичка в устата - мръщи се, плюе, бръмчи с пюрето  Laughing Дали да спра със захранването...

# 590
  • NE
Моме Вили не искаше да опитва пюре до към 7 месец и всичко със зор предлагах. Не съм веща, но изчакай малко и пак го пробвай. Явно не е готов.
Биби И тук честит първи рожден ден! Пожелавам на Цези да бъде здрав, щастлив и обичан от мама и татко. Hug
Слънчо Според мен хубаво сте решили. Hug Бързо решаване на проблемите.
Зузи Мисля, че няма причина да се притесняваш. Hug

Ау станало време за баня. Blush

# 591
 Домашен сироп за кашлица -
Скрит текст:
250мл бира, 100гр. небетшекер, един предварително измит и подсушен смлян лимон. Съставките се смесват и се варят на водна баня около 30 мин. След свалянето от огъня се прецеждат. За да се засили ефекта на сиропа в него се добавят две супени лъжици ром или коняк, благодарение на който съдовете и най-вече бронхите се разширяват. По една супена лъжица се взема на всеки 15, 30 или 60 минути в зависимост от силата на кашлицата. На Калоян му дадох за първи път такъв сироп миналата година по това време, на 2год.
Давам от тази година още един вид домашен лек против кашлица  - 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин и 1 с.л.ракия разбъркано добре. През 2-3 ч по една чаена лъжица. Той ни помага по-бързо от описания по-горе сироп.
Знам че алкохола ще ви притесни в началото, аз също реагирах така, но в първия сироп алкохола при варенето се изпарява, а във втория е малко спрямо количеството,което се приема. Давам го по най-много 4 пъти на ден, за най-много 3 дни.  

# 592
  • shumen
Биби,честит първи рожден ден на Цези.Да е жив и здрав и много да Ви радва.
Слънчо,за първия сироп съм чувала,но се чудех от кога мога да дам на малкия.Ще взема да пробвам и аз тогава.
Зузи,аз откак минах на памперс гащи се родих.
Ние минахме през УНГ.Гърло,нос,уши нищо му нямало.Била му увеличена 3 сливица и от това така хъркал с носа и се давел.За бактерията каза,че е имало навсякъде и ни изписа Назик Кидс и капки за очи Унидекса да ги смесим и да слагаме в носа и Лимфомиозит капки за сливицата.От АБ нямало нужда и още по добре.За кашлицата каза,че най-вероятно е от сухия въздух и сега зимата винаги да имало съд с вода на печката.

# 593
Aбе дa си признaя,колкото и дa сa вълшебни тези сиропи ще ме е стрaх дa дaм толковa грaдусово питие нa мaлкото. newsm78 .Чувaлa съм добри отзиви зa сиропa от чернa ряпa и мед,и aко се нaложи бих пробвaлa него.

# 594
Стелчо, кУ знаШ как ще спи Ради от тоз сироп, няма да де замислиш Joy ..шегувам се, според мен също алкохола не е проблем, все пак е минал обработка Mr. Green
Благодаря на всички за съветите за пъпчето и гащите. Почистих пъпчо с бебешко олио и после спирт, а гащи ще купя още утре, че направо вече ми идва да я оставя с напикан или надрискан памп, много е шугава и се инати newsm78
Биби, да ви е жив и здрав Цези!  bouquet

# 595
КУ знaИш колко пъти ми е минaвaлa през aкълa тЪз ми ти виненa попaрa,дето всички прa-прa бaби ми я хвaлят,мa пустa съвест,кaто знaм кaк ще ме съсипе после...

# 596
Мраве - честит рожден ден, желая ти много здраве ,късмет и  любов   bouquet. Да оздравяват и твоите любими  Hug Heart Eyes.
Моме - спри захранването и пробвай пак след една -две седмици .При мен Дафина сама си показа , че е готова - искаше да суче едва ли не през час, направо беше станала ненаситна , ама то и аз почнах в средата на шестия месец, че исках да взема от наште домашните тиква и картофи  Mr. Green. Естествено ще има храни , които няма да се харесват , но това ще са предимно такива с по-изразен вкус .
 Зузи - и аз така чистя пъпчето със спирт периодично, че се събира по гънките . А памперса все още ни е борба голяма ( добре че сега само нощем слагам ),а сега и ушите не ми дава да и чистя та и там вадя съкровища в редките случаи , когато успея да я приклещя  Joy.
 При нас още сняг няма , валя нещо като суграшица .Лека нощ ви пожелавам , аз уж листовки седнах да решавам ,ама по това време много ми забива сайта , едвам кретам  Crazy.

# 597
  • shumen
Понче,на мен доктора ме предупреди да не чистим ушите с клечка,а да обираме само с хавлията колкото може след баня,защото така сме натъпквали ушна кал навътре.Не знам колко е вярно,но мисля да пробвам едно известно време така и да видим.

# 598
  • София
Зузи, когато сменям на моята пампито все едно сменям памперс на разярен октопод...

Сигма къде е?

# 599
Мраве честит рожден еен и тук, от здраве и щастие да не се оттървете цялото семейство!
Биби да ти е жив и здрав малкия юнак, много е пораснал!
Моме к моя съвет е да изчакаш, макар че май всички така запичват с плюене и бръмчене,но е добре и да хапва по малко де Wink

Общи условия

Активация на акаунт