Напук на мъгливата есен,мамите от ИБ учим с дечицата коледни песни!

• 22 865
  • 702
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Мравче, честит рожден ден! Здраве, любов, пари и каквото друго се сетиш  Hug  bouquet
Данаека, явно педиатърката е познала, че не е за УНГ Simple Smile Понякога е добре да се доверяваме на лекарите си  Hug
Моме, като започнахме захранването Антоанета не само, че плюеше и избутваше всичко, ами и повръщаше. Бях се отчаяла, че това дете няма да прояде. Всичко мина за около седмица-две. Ела да я видиш към ден-днешен как омита всичко и плаче за още. Simple Smile Чист картоф хич не обичат, така че премини на нещо друго. Морков, тиква, тиквичка. По лъжичка, по две, ще стане.
Зузе, дано ти поолекне с памперс-гащите. И при нас е голяма борба, но й давам да ръфа някой кабел и успявам някак.
Слънчо, знам колко е досадно чакането, но по-добре да разрешите проблемите и после да си действаш спокойно  Hug
БББ, да е жив и здрав Цези и да има страхотно детство!   bouquet

# 601
  • София
Добро утро,

Мецоууу - докладвай как изкарахте у Софийско, какво си накупихте, как е Емка и т.н.

Бени - да явно всяка ясла си има някакви изисквания. Хайде скоро да се похвалиш с това, което сега не искаш.

Дани - и аз ти казах, че нищо му няма и не сте за УНГ.

БББ - да е жив и здрав младежа и само хубави работи да му се случват.

Зузи - и ние имахме един такъв период и с памперс гащите се родихме.

Моме - според мен изчакай още малко и пак опитай. Аз започнах да я захранвам след 6 навършени месеца (по препоръка на гастрото) и определено си беше готова и си ядеше с желание и кеф без да избутва лъжицата и да плюе.

# 602
  • shumen
Добро утро!
Яже,Алексче сега вече съм спокойна,че му няма нищо,а и в яслата им дадох бележка,че да не мърморят.
На мен сега ми се обадиха от яслата,че утре в 17.30 часа ще има родителска среща.Сигурно пак ще искат пари за подаръци и тържество,ама ще видим.
П.С.Сега отивам на интервю за работа и ще помоля да стиснете по едни палчета за мен.Малчо ще го гледа една приятелка за час-два да видим и той как ще се представи.

# 603
  • до едно тепе
Добър ви деен.
БББ да ви е жив и здрав Цези и много да слушка  bouquet Разписвай се по-често.
Моме картоф в чист вид май никое дете не харесва. Така и така си давала и тиква и картоф. Може да опиташ с комбинацията, но смесени си фабрично. Слав също не искаше. Голям зор беше и все още е. Целта е да му даваш да опитва, а той трябва все пак да свикне с аромата и вкуса.
Дани давай му капките и дано се посвие третата сливица. Не е невъзможно да е увеличена,но пък си мисля че щеше да ти хърка отдавна не сега да започне newsm78
Моят син снощи беше решил, че е бебе и се напика 2 пъти нарочно ooooh! И се върна от яслата със засилена кашлица въпреки сиропа, който пие вече 9 дни ooooh!
Тая зима не знам как ще я изкараме честно казано Confused

# 604
заредила съм пакет гащи и чакам да стане, за да се пробват Mr. Green

ще ходим на изписване на бебче на приятели и ми е развълнувано..ще се върна там, където се роди Радина Blush

# 605
Благодаря за съветите  Hug И пак въпрос към майките, кърмели на поискване - бебо няма режим, понякога яде на 4 часа, понякога на 2 - как точно да преценя кое му е "обедното", за да дам тогава пюре, нали идеята е с течение на времето да се замести обедното кърмене с пюре.
Зузи, много е хубаво  Heart Eyes Моята кумица роди преди няколко дни, нямам търпение да видя бебешората.

# 606
  • до едно тепе
Моменце и ние бяхме така и в началото давах някъде около час час и половина след кърмене. Падаше се в интервала 11-12. После постепенно му го изместих да е точно в 12 и той свикна. Но това се случва за месеци реално. Не може да стане за седмица. Освен това като почна да изяжда по малко повече-1/3 бурканче да кажем изчаквах с докърмването-да мине поне час-иначе повръщаше ooooh!

# 607
  • Sydney

да, не пише много често Sad тук

дадохме урината (няма такъв рев снощи 3 часа дълбока депресия, че трябва да се изпишка), тази сутрин тиксото (отново велика драма), кръвта в лабораторията (рев до небето, драма до вкъщи), баща й даде васерман... остана последното, като благоволи ще го занеса и него.... егати и драматизма  ooooh! Tired

# 608
  • shumen
Поспаланче,той си хърка отдавна,ама аз не обръщах внимание досега.Ако не бяха мърморили в яслата сигурно пак нямаше да обърна и да го заведа на УНГ.
Бени,така е.Моя онзи ден за един носен секрет опищя и орева лабораторията,а си представям ако му вземат кръв какво ще е.Сигурно и той като Ема ще реве до нас.
Моме,картоф в чист вид моя и сега не яде.Вчера бях варила и снощи баба му решила да му даде да опита,докато аз бях на аптеката и нямало такова чудо плюл и пищял,че не иска и тя се отказала.
Ооф,аз утре пак трябва да ангажирам някои да го гледа вечерта с тая родитеска среща докато нашите си дойдат.
П.С.Интервюто за работа мина добре.Ако искам утре към 14.00 пак да отида за час-два с още една жена и да преценим дали ще се справяме.Само не знам,но е на смени и малчо като съм първа ще трябва да го водят баба му сутрин още в 7.00,че после и те са на работа.

# 609
Знам че сте писали за стойностите на хемоглобина при бебет, но аз пак да питам че тогава не ми е било на главата...
Колко трябва да е на 10 месечно бебе?

Вчера го изследвахме, гък не каза, резултата е 102!

Дани браво за интервюто, дано ти хареса работата и те вземат!
Моме и аз като поспаланчо го нагласях горе долу кли според спането му!
Зузе дано имате успех с гащите, лри нас също е борба, но му давам да гризе нещо и се соравяме за сега!

# 610
Сандре, учебникът по педиатрия казва за 7 м. - 4 г. - Хемоглобин 118-140
Дани, каква е работата?

# 611
  • Sydney
S@NDR@ добре е... нас под 99 ни казваха да даваме повече месо, зелении... и кайсии

# 612
  • В провинцията ..
Благодаря за хубавите пожелания! Да ви се връщат стократно!
Дани палци да успеете да съчетаете и работа и ясла, че тези сложни времена  Hug
Моме аз като го захраних ядеше по добре от голям човек, после изведнъж почна да се лигави, да плюе ,да пее  Laughing Обаче отмина бързо, трябва търпение  Peace
Зузе заинтригуваме с тези гащета  Mr. Green
Скрит текст:
Много ми се иска да съм по активна, ама не става да си добра майка, домакиня и да излизаме навън ииии...да ви не казвам ,че сега мама като си дойде и ме видя ,48кг искаше да ме Убие, и ми е наложила режим   Blush Ама тя в четвъртък си отива, та ще съм пак сама в гледането на мъжете. И с мъжо и сбирките с приятели не пропускаме поне веднъж седмично и тооо  ooooh!
Хубав ден мами!

# 613
Ние от петък сме болни-бяхме 3 дни с температура около 38 градуса и по-ниска и аз реших,че са зъби.Все пак я заведохме на лекар в неделя и доки каза леко зачервено гърло и да давам само инфлуцид.Температурата спадна и вчера цял ден си беше спокойно детото,игриво,хапна си всичко,но от снощи сме със сополи,заспахме към 10 ч и в 12 се събудихме с истеричен плач,няма успокояване.Днес накупих една торба с лекарства и давам,дано да успокоим положението бързо.Доки ми каза да взема капки еуфорбиум,ама такава мъка със слагането,Дари така се захласна,че аз много се притесних.Те не са с помпичка,а с капкомер и слагането им е доста ужасно.Не знам как ще се справям 3 пъти на ден с този ужас.Милото ми детенце,сега заспа от изтощение.Одеве хапна 80 гр каша и преди това малко поцока,но не мога да я мъча и с ядене в това състояние.Мрън,мрън Crossing Arms

Мраве,честит рожден ден!Бъди жива и здрава и нека имаш само поводи за празнуване занапред!Хубав празник!

bbb,честит рожден ден на големият мъж,мислех си на 30ти за вас,че отдавна не си се разписвала.Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Зузи,
дано с гащетата е по-добре положението.Много са шавливи вече и доста неща ще ни станат невъзможни.

Моме,
давай пюрето в обедните часове.Аз захраних при навършени 6 месеца и първо давах пюре-4,10 лъжички,половин бурканче и след това кърмех.Дари винаги цокаше след това.Започнах с картоф,морков,но доста се запекохме,имай го и това предвид.Дано Марти бързо свикне с лъжичката

Викат ме,после ще ви дочитам

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 17:24 от magyg

# 614
  • shumen
Моме,работата е в производство на полиетиленови торбички,но е на две смени.Ще видим довечера като си дойдат нашите какво ще кажат с това дали са съгласни да помагат.На мен ми хареса,а и ми е наблизко и за няма и 5 минутки ще съм там.
Маги,да се оправя скоро Дари.
За гащите-аз откакто ги ползвахме се родих.

Общи условия

Активация на акаунт