Напук на мъгливата есен,мамите от ИБ учим с дечицата коледни песни!

• 22 859
  • 702
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря за съветите  Hug И пак въпрос към майките, кърмели на поискване - бебо няма режим, понякога яде на 4 часа, понякога на 2 - как точно да преценя кое му е "обедното", за да дам тогава пюре, нали идеята е с течение на времето да се замести обедното кърмене с пюре.

Аз кърмя на поискване до ден днешен, Лили от вчера е на детска кухня даже.
Правя така-сутрин цока,към 8-9  закуска/евентуално или пак цока/, към 11:30-12 пюре, след час някъде иска да полегне и пак цока.

Сандра, ето ти референтните за деца за Хемоглобин:

Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години
момчета: 140 - 180
момичета: 120 - 169

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 16:03 от magnet_for_happiness

# 616
  • NE
Моменце Аз хванах цаката с обяда на 2ч. след последното кърмене. Извеждах го между сутришния и обедният сън навън и когато се връщахме хапваше, кърмене колкото иска, но след обяда и в най-добрият случай заспиваше блажено. Сега отваря устата, но яде като захранващо се бебе и не спи. Laughing Няма пълно щастие, а и както казва Биби, търпение му е майката. Peace
Маги Ох миличките, не трябваше да се влошавате, но никога не вещае добро зачервеното гърло. Дано бързо се закрепи Дари и се успокоите. Радвай се че яде. Hug
Дани Дано успееш да се организиране с малчо и новата работа. Praynig
Зузи И на мен ми става едно мило и драго когато свържа нещо с раждането на Вилито. А като си видя доктора хвърча от радост. Laughing То и наша снимка краси кабинета му. Mr. Green
Бени Браво, че сте успели. Hug
Биби Много е трудно, особено когато никой не ти помага. За събиранките на мъжете го приемам като плюс, че ако баща му е при нас няма заспиване.
Сандре Защо му пускахте изследвания? Май трябва да наблегнете на месцето. Thinking

Аз да питам кога може да се дава червена леща? Въвела съм грах, но не и зелен фасул. Сега сме на вълна крем супа. Laughing

# 617
  • В къщурката на хълма на феите
Мецоууу - докладвай как изкарахте у Софийско, какво си накупихте, как е Емка и т.н.
шЪ докладвам, ама няма да е сега, че Ема сериозно се опитва да се фрасне, докато се напъва да стане от кукото, пък аз правя още 2 неща допълнително освен да й обръщам внимание .. молете се тия дни да ми остане време и за форума Mr. Green

# 618
  • В провинцията ..
Цветенце и аз сама си го приспивам, става за секунди след което и аз излизам с таткото,но в повечето случай сме вкъщи, че няма кой да ни гледа малчо  Close

# 619
  • shumen
Цвете,благодаря.За работата-иска ми се да започна,но май няма да стане.Нашите са категорични,че нямало да помъкнат детето в 6.30 още,че в 7.00 да е на ясла,а и ако се разболее не ми се полагат болнични и няма да има кой да го гледа.Парите също са малко и с удръжките няма да остава почти нищо за мен.Ще продължавам да търся и дано намеря нещо по добро.
Аз от утре пак го пускам на ясла моето дете и се моля само да не се разболее до тържеството.Утре ще имаме родителска среща и ще разбера кога ще е и мисля след него като запразним чак на 05,01,2015 да го пусна.

# 620
Моме, Бени, Магнет благодаря!

Цвете нали на 6 месеца има изследвания, тогава му беше 90 мисля и затова сега пускахме контрола!
Док каза че е добре.
Той се роди с доста висок хемоглобин и после започна да пада, незнам защо така се получава. Но вече май се стабилизират нещата.
Биби разбираемо е да не ти остава време за форума Simple Smile

И сз съм така, само докато спи малчл мога да се докопам, иначе постоянно ме разхожда из вкъщи! Mr. Green

Маги да се оправя бързо Дари!

# 621
  • Велико Търново
Моме, аз все още й давам обедното пюре, когато дойде. Зависи кога ще суче и ще й се доспи. Общо взето е в интервала 12-14 чАса.
Зузка, много е мило, да.  Hug Аз имам щастието като погледна от прозореца и да виждам Родилно. И ме обземат толкова топли чувства и спомени за най-щастливите мигове от живота ми. Simple Smile
Данаека, наистина ще е сложна работа с тези смени. Дано скоро намериш нещо подходящо.  Hug
Маги, скорошно оздравяване!  Heart Eyes

# 622
Моето бебИ беше много послушно вчера на изписването на другото бебИ Mr. Green Направо е като великан пред онова новороденото..а как плачеше милото, чак по едно време се чудих плаче ли или ми се причува, явно се забравя. Blush Не е ли то кака Радина да огласи през две преки всичко наоколо, не е работа Joy

Днес явно ще сме си затворници пак, вън вали, духа, много е гнусно Crossing Arms Захванала съм да подреждам шкафове и да поошетам, да видим само шефката до къде ще ми позволи да свърша тази работа Outta Joint

# 623
  • до едно тепе
Зузко забравя се да.
 Ама не е ли бате Слави да го чуят в яслата чак от вкъщии. Тая сутрин с истерия излязохме, вървяхме под дъжда и спря да реве на входа на яслата. Добре че се стига за едни 5 мин, че не знам как щеше да се завлечем иначе. А баща му замина и ще си дойде чак в събота вечерта и то късно. Сериозно обмислям да ги зарежа за ден два след това да се оправят сами докато си възстановя психичното равновесие, щото подозирам, че сериозно ще се разклати тия дни #Crazy
Времето навън е огромна неописуема гадост  ooooh!

# 624
  • При моето слънце
Поспаланчо, записа ли си час?

# 625
  • до едно тепе
Петьфка утре съм на преглед по ЗК, че не можах да си усвоя направлението и смятам след това да звъня на Троянчев за час. Искам да видя как се движим, за да мога да сметна горе долу за кога да искам час и едно или две са бебетата първо Flutter
Мишо слуша ли Laughing Всъщност казахте ли му вече за бебето Laughing

# 626
  • При моето слънце
Нямам търпение да се похвалиш с добри новини утре  Hug
И малко  словоизлияния от мен  Blush
Скрит текст:
О, да, отдавна му казахме, защото нямаше как по друг начин да му обясня, че не мога да го вдигам  Mr. Green Беше много интересен в началото, само ми галеше и целуваше корема. Сега, като го попитат, какво иска - братче или сестричка, отговаря първо, че не се знае, после, че иска братче. От сега е разпределил кои играчки ще дава на бебето. Много ми е смешен, чичо му винаги му носи царевични пръчици с играчка и последните няколко пъти, преди да отвори пакета, казва, че ако му се падне биберон, ще го даде на бебето  Crazy
Ще видим как ще е, живот и здраве, като се роди бебето. Преди да забременея, сме си говорили с него за бебета, дори той ме е питал защо сме само тримата и няма ли да е хубаво да си имаме бебе. Надявам се да пропуснем частта с ревността. В интерес на истината мен ме бяха обзели едни страхове, как ще разделя любовта си между децата и дали ще съм толкова всеотдайна майка еднакво към двете, но с напредването на бременността като че ли тези ми страхове избледняват.
Слънчо, специални  Hug за теб и Коко.

# 627
  • до едно тепе
Петьофка далеч съм от мисълта, че ще минем без ревност. Само се надявам да не е много голяма. Иначе моето зверче никога преди не сме го питали иска ли да имаме бебе. Направо като го попитах миналата седмица и много ме учуди с какъв ентусиазъм каза да и започна да се хвали на всички. Тези дни не го споменава, но е доста особен. На моменти казва, че иска да е бебе, но си мисля, че се глези заради обстановката в яслата. В момента има още 10 деца от една от другите групи и това вероятно изнервя всичките Thinking Времето ще покаже как ще приемат нещата- и те и ние Whistling
Малко да мрънна. Май се заразих на мъжо от гадния вирус. Опитва се някаква кашлица да ме започва, а това изобщо не ми харесва ooooh!

# 628
  • shumen
Зузе,права си,че се забравя.Аз скоро срещнах една позната с бебе и то направо скимтеше,а не ревеше,пред моя Дени.
Поспаланче,чакаме те с добри новини.
Яже,затова и се отказах от тази работа,защото с тези смени,а и без болнични,няма да има кой да ми гледа детето,а и те нямат да стигат парите и за лекарства,защото осигуряват на минималната заплата и с удръжките я останат,я не за мен 200 лева.
Аз днеска го пуснах на ясла.Още от нас със ставането започна да мрънка,че не иска,но докато стигнем млъкна и влезе без да реве.
Аз да попитам мамите,чиито деца са на ясла как става номера с бележката,че няма контакт с ОЗБ детето,защото тази сутрин при нас са сложили бележка,че от 20.12.до 04.01.излизат ваканция и без бележка на 05.01.нямало да ги вземат.Според мен и педитата ще почиват така и няма да има как да вземем такава бележка,което значи че на 05 трябва да го помъкна с мен,за да му взема.

# 629
  • до едно тепе
Дани може да попиташ педи дали няма да ви даде такава преди празниците още без дата. Накрая си пишеш само датата и даваш бележката. Важи по принцип 3 дни тази бележка,така че или трябва да я вземеш на 5-ти преди яслата или да е преди това без дата, а ти да си я допишеш. На мен са ми давали. Тя тая бележка е такава глупост че нямам думи. Все едно лекаря ще знае къде си си водил детето и с кой се е срещало ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт