Работа, CV-та, HR-и, съвети - 40-та тема

• 71 658
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
  • София
То за толкова часове работа, а и отговорността, която изисква позицията и 1000 са малко...

# 46
На мен са ми се обаждали но вече не помня от къде за работа в Клауж, Напока, Румъния, служителката по телефона говореше български трагично а аз най любезно обясних че искам да работя в София  Close

# 47

Вече съм сигурна, че с моето арогантно държание скоро няма да си намеря работа.  Crazy
Но пък обещавам, че там където предлагат 8 часов работен ден, 5 дни и заплата 500-800 лв и също така над 8 часов ден и над 800-1000лв ще се държа много мило.  Sunglasses

Помислих си го  на последното интервю. Аз също съм набирала персонал, но никога не съм се държала така надменно, както с мен се държа дамата. Ако бяхме само двете, може би щях да й отговоря подобаващо. Не обичам да ме провокират и да ми вкарват думи в устата, още повече на интервю.

# 48
А какво ще кажете за това: Канят ме на интервю за позиция, за която не съм кандидатствала. Просто дамата е видяла мое СВ от предишна кандидатура и решава да ме извика. До тук - добре. Отивам аз на интервюто и в края ми казва, че след 2 седмици ще се чуем, трябва да види още няколко кандидата и да реши. Съгласих се. Чакам я да се обади, но ни вопъл, ни стон от тяхна страна. В края, решавам аз да се обадя. При което дамата ми казва, че не е провеждала други интервюта, нямала време, но другата седмица задължително ще проведе и ще се чуем. Сподели ми, че нямало други подходящи кандидати за тази позиция и дори казала на колегите си, да потърсят хора сред своите познати. Бях като втрещена след този разговор. Това с познатите просто ме уби. Какъв шанс ще имам аз срещу някой познат? Никакъв!

# 49
  • в 1001-та нощ
Аз не предпочитам да взимам познати  Peace И много други работодатели също  Peace

# 50
Мен най ме е яд на заплатите 500лв.. ако човек живее сам какво да прави с тези пари, като например само тока зимата е около 200лв. newsm78

# 51
И аз след дълъг размисъл и много дълго претегляне на за и против се насочвам към София за търсене на работа. Проблемът е, че в момента съм на много добре платена работа , но изцяло неперспективна и за съжаление или радост амбицията ми все пак да се опитам да градя някаква кариера надделя. Започвам с изискване за висока заплата, но дори и така след като извадя наема, ще разполагам с по малко пари от колкото в момента и искрено се надявам рискът да си заслужава.Планът е първо да си намеря работа , после квартира с най-удобното местоположение и поне така да си спестя малко от пътуването. Вече ходих на едно интервю в една фирма и проведох с друга две по телефона. За сега обратна връзка няма , но четейки разбирам , че това в момента е
по скоро правило отколкото изключение.

Пожелавам късмет на всички !

# 52
За горния пост ще цитирам какво каза една добра адвокатка на един клиент на скоро, аз случайно чух; " в момента е равносилно на лудост да напускате работата си", особено платена

# 53
  • София
И аз съм съгласна.
Казвам го със съжаление.

# 54
yasmina , нямаш си и идея колко хора ми го казват  Wink И както казах за мен това е дълго мислено решение, не е импулсивно и наистина в този ред на мисли не знам кога и дали ще дойде момент , който да е подходящ. За сега си оставам с успокоението , че бърза работа нямам , уча сериозно втори чужд език и така. Разбира се, може бързо да ми се спъхне увереността и да ми се попарят надеждите, но ако не се пробвам може после дълго да съжалявам , че не съм предприела някакви стъпки в насоката , която желая. Извинявам се малко оф топик стана   Peace

# 55
Донякъде имаш право, сега съжалявам че не се развих в първата професия , а започнах да уча втора и за двете съм отделила по 10г.
п.п. обаче при мен  със сайтове за обяви за работа най- вече джобс нещо не се разбирам, следя ги дали има нещо интересно в моята област, но никога не съм си намирала работа от джобс...макар преди години бях притисната и кандидатствах за всички офис длъжности.

# 56
  • София
Донякъде имаш право, сега съжалявам че не се развих в първата професия , а започнах да уча втора и за двете съм отделила по 10г.
п.п. обаче при мен  със сайтове за обяви за работа най- вече джобс нещо не се разбирам, следя ги дали има нещо интересно в моята област, но никога не съм си намирала работа от джобс...макар преди години бях притисната и кандидатствах за всички офис длъжности.

А как си намираш работа? newsm78

# 57
  • София
Запис и от мен! Дано юбилейната тема ни е на късмет!

# 58
За горния пост ще цитирам какво каза една добра адвокатка на един клиент на скоро, аз случайно чух; " в момента е равносилно на лудост да напускате работата си", особено платена
Аз пък се дразня от подобни черногледи коментари! Не виждам никакъв смисъл от тях.... Както винаги е имало хора, които си намират работа без особени трудности, така и винаги е имало и такива, които все не могат да намерят или да се задържат на едно място повече от няколко месеца! Работа съм си намирала в далеч по-трудни времена - все още студентка и бременна в четвъртия месец си намерих работа на половин работен ден /между другото и досега си остава най-доброто място, на което съм работила/, след още месец и на още едно място и си изкарах остатъка от бременността работейки на две места. Сега по-трудно ли ще ми е? Завършила, със стаж по специалността / вярно не кой знае колко/ и с поотраснало дете? Шефката ми постоянно така ни влудява, какви високи заплати дава, как няма работа и хората чакат за нашите работни места. Да, но, когато се наложи да наеме човек, минават по десетки кандидати пробно за по седмица - две, някои започват и изкарват някои друг месец и напускат, защото да, заплатата е добра, но работната обстановка е ужасна и като те овикат като говедо няколко пъти, и ти тряскат врати, и хвърлят папки, и разбираш, че парите не са най-важното. Много поздрави и предай на тази адвокатка Crossing Arms В момента доброволно напускам работа с четирицифрена заплата и работно време от 8:30 до 17ч., защото като приближа офиса и започва да ми се гади от напрежение и пия валериан, за да изкарам работния ден. А пък нека да е лудост!

# 59
yasmina , нямаш си и идея колко хора ми го казват  Wink И както казах за мен това е дълго мислено решение, не е импулсивно и наистина в този ред на мисли не знам кога и дали ще дойде момент , който да е подходящ. За сега си оставам с успокоението , че бърза работа нямам , уча сериозно втори чужд език и така. Разбира се, може бързо да ми се спъхне увереността и да ми се попарят надеждите, но ако не се пробвам може после дълго да съжалявам , че не съм предприела някакви стъпки в насоката , която желая. Извинявам се малко оф топик стана   Peace

Чета ви с интерес, момичета. Включвам се само да благодаря за това мнение, защото съм в абсолютно идентична ситуация и имах нужда да чуя, че съществуват и други откачени като мен.  Hug
В защита на себе си и mia_bella и, за да вдъхна надежда на многото други търсещи, искам да кажа, че достатъчно мои близки за отрицателно време намериха работа по специалността си или по-добра, с хубави условия и това беше шамарът, който ме накара да се отърся от спокойния циклеж, който живея. Вярвам, че за млади хора това да се провалиш е по-малкото зло от това да не опиташ. Нямам нищо против да работя като продавачка или секретарка, ако не ставам за нещо повече от това, което съм в момента, но съм длъжна пред себе си да знам, че съм опитала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт