Работа, CV-та, HR-и, съвети - 40-та тема

• 71 679
  • 770
  •   1
Отговори
# 60
evenfall благодаря за подкрепата  Hug Ти много добре го каза и аз съм изпаднала е един циклеж, а за мен "шамарът" се оказа поредната приятелка , която заедно с мъжа си и малкото им дете напускат България. И си казах те са готови зад океан да рискуват да започнат от нулата , аз тук се притеснявам до София да отида да си пробвам късмета. То ако сам не се бориш за реализацията си , няма кой да го прави вместо теб.

# 61
О аз не казвам, че съм съвсем съгласна с изказването на адвокатката, много е субективно, всеки си знае за себе си, доходите си и т.н. . За мен , добрата заплата бързо се обезценява ако не ми е приятно на работа и съм напускала. Последните години сама си създавам, но е много несигурно. Но е много кофти ако трябва да работи човек какво ли не , само за да се издържа, защото навсякъде се гледа последна месторабота и сякаш се откъсваш от сферата си... Да има хора които лесно си намират, когато отговарят на актуалните търсения, но не всеки има специфичен занаят или знае 2 езика, активен шофьор и с две висши...Другото което е, че аз съм модел който може да работи по 10-12 часа за себе си, но не и за някой друг. Когато съм била от другата страна, никога не съм карала служител да стои  прав на работното място, да не може една цигара да изпуши и т.н., защото уморен, гладен човек и в никотинов глад не е полезен... Наблюденията ми показват,че в много фирми психически тормозят служителите си, сякаш работодателите не могат да разберат,че един човек е ефективен когато почувства принадлежност и значимост, а не постоянно напрежение, че може да бъде заменен всеки момент или изцяло отговорен за ниските обороти и др. Отделно ми се е случвало да си давам последните пари, за да платя заплата както и да гледам как работодател дава заплата колкото му е вечерята в ресторанта и очаква служителя да работи с широка усмивка...

# 62
Обадиха ми се от Агенция за подбор на персонала за скайп интервю. Какво да очаквам? Има ли нещо по-специфично от нормалното? И това с агенциите не ми е много ясно. Трябва ли нещо да уточнявам с тях? Аз кандидатствах по такава обява.

# 63
yasmina , нямаш си и идея колко хора ми го казват  Wink И както казах за мен това е дълго мислено решение, не е импулсивно и наистина в този ред на мисли не знам кога и дали ще дойде момент , който да е подходящ. За сега си оставам с успокоението , че бърза работа нямам , уча сериозно втори чужд език и така. Разбира се, може бързо да ми се спъхне увереността и да ми се попарят надеждите, но ако не се пробвам може после дълго да съжалявам , че не съм предприела някакви стъпки в насоката , която желая. Извинявам се малко оф топик стана   Peace
"Съдбата обича смелите"  Успех!

# 64
Аз не предпочитам да взимам познати  Peace И много други работодатели също  Peace
Алена, ти определено си от малцинството. Почти навсякъде в БГ се вихри шуробаджанащината. Но специално в моя случай, не само тя ме притеснява. На мен дамата ми звучеше така: "Ти си единствената, която става за тази работа, ама не ми се работи с теб, та се оглеждам за нещо друго." Може и да не е искала да каже това, но аз така си го обяснявам.

Беба2, не се притеснявай от скайп интервюто, абсолютно същото като другото е. За мен дори са по-предпочитани. Намираш се в позната обстановка, не си изнервена от погледа на 3-4 непознати, задаващи ти въпроси и т.н. Предполагам, че след интервю с работодателя, ще те накарат да отидеш до агенцията и да подпишеш с тях посреднически договор.

# 65
Аз не предпочитам да взимам познати  Peace И много други работодатели също  Peace
Алена, ти определено си от малцинството. Почти навсякъде в БГ се вихри шуробаджанащината. Но специално в моя случай, не само тя ме притеснява. На мен дамата ми звучеше така: "Ти си единствената, която става за тази работа, ама не ми се работи с теб, та се оглеждам за нещо друго." Може и да не е искала да каже това, но аз така си го обяснявам.

Беба2, не се притеснявай от скайп интервюто, абсолютно същото като другото е. За мен дори са по-предпочитани. Намираш се в позната обстановка, не си изнервена от погледа на 3-4 непознати, задаващи ти въпроси и т.н. Предполагам, че след интервю с работодателя, ще те накарат да отидеш до агенцията и да подпишеш с тях посреднически договор.
Благодаря!

# 66
Ако сте в града, в който кандидатствате не виждам проблем да отидете лично на интервю. Иначе и аз правя Скайп с хора, които не са в БГ

# 67
Ако сте в града, в който кандидатствате не виждам проблем да отидете лично на интервю. Иначе и аз правя Скайп с хора, които не са в БГ
Не сме в един град. Иначе и аз предпочитам да отида. Но до София не ми се пътува.

# 68
Здравейте на всички,

интересна ми е тази тема и поради тази причина се записах да я следя Simple Smile Аз гледам за работа през LinkedIn. Ta.. там има обява от IBM - Recruitment Speialist. Засега само съм я запазила в обявите, към които имам интерес. Някой от вас, ако има наблюдения, може ли да каже как е там- като колеги, работна среда, работно време, социални придобивки, заплащане. Много ще съм благодарна Simple Smile   bouquet

Успех на всички!  bouquet

# 69
Не сме в един град
. Иначе и аз предпочитам да отида. Но до София не ми се пътува.
Е, да, но аз имам чужденци, които идват на ВТОРО интервю от Холандия, Австрия, Германия....първото го правим по Скайп.

# 70
Здравейте на всички,

интересна ми е тази тема и поради тази причина се записах да я следя Simple Smile Аз гледам за работа през LinkedIn. Ta.. там има обява от IBM - Recruitment Speialist. Засега само съм я запазила в обявите, към които имам интерес. Някой от вас, ако има наблюдения, може ли да каже как е там- като колеги, работна среда, работно време, социални придобивки, заплащане. Много ще съм благодарна Simple Smile   bouquet

Успех на всички!  bouquet

Екипа го познавам от-до. Много са приятни, но е яко копане там след всички промени. Според мен е напуснал някой.

# 71
Интервю по скайп е същото като интервю в агенция или при работодател и се задават същите въпроси. Другото когато ходих в Хоризонс попълних някакъв договор , поне само име и дата но това по скайп не се случва, в смисъл от агенцията ще си запишат всичко казано и ще го изпратят с документите на кандидата при бъдещия работодател  Simple Smile

# 72
Dados, договорът трябва да се попълни после ако агенцията ти намери работа. Той е заради справка, която искат от АЗ от всички агенции на тримесечие. Няма общо с процеса на интервю принципно.
Живият контакт за мен е важен, защото се виждат и усещат проблеми, които по Скайп и телефон не се улавят

# 73
В момента доброволно напускам работа с четирицифрена заплата и работно време от 8:30 до 17ч., защото като приближа офиса и започва да ми се гади от напрежение и пия валериан, за да изкарам работния ден. А пък нека да е лудост!
Heart Eyes
А когато същия номер ти го спретне говедото с шкембе, което ти дава 500 лв, ще ревеш за 4цифрената си заплата и 40те работни часа седмично. Да не говорим, че на шефката ще й дойде тъкмо - ще назначи друг на твоето място с по-ниска заплата. Именно затова сега е лудост напускането, защото работодателите ловят такива отчаяни от настоящата си работа хорица - уж всичко 6, ама като се замислиш - този, който е напуснал, едва ли го е направил от много хубаво или поради лични причини. Лични ли, айде бе. Колко хора се женят на 100 км или забременяват, че да овакантят добро място място поради тези причини?

# 74
Здравейте и от мен в новата тема.
Пожелавам късмет и успех на търсещите работа, както и кураж на тези, които са решили да поемат по нов път  Hug

Общи условия

Активация на акаунт